הישר מידיעות:

הישר מידיעות:

דיברנו על זה כבר קודם, אבל לא מצאתי את השרשור: חוק מול חוק/אברהם באור בשנת 1940 פרסמו שלטונות המנדט הבריטי בא"י חוק שאסר על מכירת קרקעות ליהודים. החוק נודע לשמצה בשם ´חוק הקרקעות´. הישוב העברי מחה נגד החוק הגזעני ואורגנו הפגנות נגדו. אני עצמי השתתפתי בהפגנה בירושלים בחודש מרץ באותה שנה. אחרי שזרקתי אבן על השוטרים ביליתי וביליתי חודש במאסר ב´מוסקוביה´ בירושלים. לא ציפיתי אז שאי פעם ננהג בצורה דומה בעצמנו. לא למדנו כלום, או שאולי לא למדנו את הלקחים החשובים. במקום לצנן את המתיחות הבין-דתית, יש מי שיוצקים ללא הרף שמן על המדורה. אני חושבת שזה דיי מסכם את הדיון.

.המוסד

New member
הבריטים אסרו על מכירה של 90

אחוז מאדמות הארץ ליהודים, בניגוד מוחלט לכתב המנדט, ובניגוד מוחלט לחוק הקרקעות החדש החוק שלנו אומר שלא יהודים לא יוכלו להתיישב ביישובים קהילתיים מטעמי ביטחון לאומי, כלומר, לא יוכלו להתיישב בהתנחלויות למשל, או ביישובים בגליל ובגולן שנועדו למטרה לאומית, הם יוכלו בתנאי שיעברו את וועדת הקבלה זה הכל

אני לא אגיד איך זה נשמע...

אני אנסה להתנסח במילים יותר עדינות: מדינת ישראל מודיעה ברא חוצות: כל מי שאינו יהודי הוא מחבל מועד וסכנה לבטחון ישראל. ומה הפלא שהערבים לא אוהבים אותנו?? וחוץ מזה, מה הקשר לזה שזה בניגוד לכתב המנדט? גם החוק שלנו הוא בניגוד למגילת העצמאות, ולחוקי יסוד.

לביא1

New member
מי שלא יהודי הוא מחבל בפוטנציה

את לא יכולה לדעת מי הוא מחבל ומי הוא לא והיום בשעת מלחמה כל פלשתינאים הוא מחבל בפוטנציה ואני לא מדבר על דרוזים אין לי ביה איתם. היפות נפש שלכם הורגת אותנו!!! אתה מבין הורגת! כל יום נהרגים אנשים!

לביא1

New member
מצטער בהתחלה התייחסתי אליך בלשון

נקבה עד שנזכרתי שאתה בן.

EverMan

New member
א. היא נקבה

ב.טוב , אז אל תחיה בעולם הזה ששונא אותנו כולו כי אנחנו יהודים , ואל תחיה בארץ הזו שתמיד יש בעיות. אל תעביר חוקים גזעניים ...

לביא1

New member
אוקי אופס, ולא הבנתי מה הקשר...

בין מה שאמרתי למה שאת אמרת

.המוסד

New member
אני לא אגיד איך את נשמעת

באת משקרת בכוונה ומאשימה את ישראל בגזענות, באיפריאליזם בצורה לא מודעת החוק לא אומר שכל יהודי הוא מחבל, אלא שרק ביישובים קהילתיים, ורק במיוחדים שכאלו, לא יוכלו להתגורר ערבים, זה הכל ואת ממשיכה וטוענת "הקשר לזה שזה בניגוד לכתב המנדט?" מה הקשר? את זו התעמלותית אשר השוותה בין החוק של הכובש הבריטי לבין החוק הישראלי(הכובש?) לא אני, אז תפסיקי להתמם

EverMan

New member
סליחה ?!

החוק הזה אכן גזעני ! אבל היא לא אמרה שישראל אימפריאליסטית ! והחוק העכשיוי כן אומר שכל ערבי מחבל , היא לא דיברה על החוק הישן , תבין קצת את הנקרא ! היא הביאה דוגמא שנעשתה לנו בדוגמא לפני הרבה שנים שנעשה לנו , ואמרה שהיא אותו דבר בדיוק. ושני החוקים גזעניים. אז בניגוד לכתב המנדט בזמנו (כמו שהיום זה נגד חוקי היסוד שלנו) העבירו את החוק הגזעני הזה (בדיוק כמו היום). ומה הקשר לתעמולה ? ממתי להביע דעה זאת תעמולה ?! באמת ... כל מי שלא מביע את הדעה שלך הוא תעמולן ?! מה הקשר לכל הרוחות ? תפתח מילון ותברר מה פירוש המילה.

.המוסד

New member
סלחתי

החוק של היום איננו אומר שערבי הוא מחבל, אתה מראה את יכולת הסקת המסקנות שלך החוק אומר שביישובים מסוימים לא יתגוררו ערבים, כפי שביישובים מסוימים לא יתגוררו יהודים והיא כן דיברה על החוק הישן, אתה בעצמך אומר זאת, גאון, "היא הביאה דוגמא שנעשתה לנו בדוגמא לפני הרבה שנים שנעשה לנו , ואמרה שהיא אותו דבר בדיוק" אז תתחיל לשפר את העברית שלך

EverMan

New member
אל תסלח לאף אחד !

רק לאלוהים מותר לסלוח ! החוק של היום אומר שכל ערבי הוא מחבל בפוטנציה ואסור לו לגור בישוב יהודי. אין חוק שאומר שבישובים מסויים יהודים לא יכולים לגור ! אתה רוצה להעביר חוק שיהווה תקדים לזה ! שהוא אותו דבר בדיוק .. זה קורא לך שאתה כותב עיוור ושאתה כותב מהר למדי

.המוסד

New member
ענבר באמת

ההודעות שלך נהיות גרועות מפעם לפעם החוק לא אומר שכל ערבי הוא מחבל(תביא הוכחה) ובג"ץ קבע בתקדים שיהודים לא יכולים להתגורר ביישוב ערבי, וחילוניים לא יכולים להתגורר בישוב חרדי אם יש לך דבר חכם לומר, תזכור שיש לך עוד כמה עשרות שנים לחיות, ובקצב הזה לא תספיק להגיד אותו

למעלה