פרק הגמר!
אז החמישייה מגיעה לאי חדש, ואין לי מושג מה דשון בכלל עושה שם. ליאנה בנקודה מסוימת שיחקה את המשחק, ואז הפסיקה והפכה להיות... לא יודע כבר. דשון שיחק את המשחק כל הזמן, אבל הוא אחד השחקנים הכי גרועים שהיו. עדיף על "ראויים" ומתחסדים, אבל כמובן שבנקודה הזו אין כאלה. בכל מקרה, הוא שרף לעצמו לגמרי את המשחק, פאתטי. בעונה שעברה התקדמנו לכך שאישה קיבלה קולות מושבעים לראשונה מאז עונה 35, האם השנה, מעבר לסיכוי הממש טוב של אריקה לזכות, גם נקבל בגמר גבר עז (או שמא יש לומר - תיש) כמו טרויזן בעונה 34? בכל מקרה, לקח לה זמן להפציע, אבל אריקה תהיה זוכה לא רעה בכלל. האם היא הייתה שורדת בלי שעון החול? יכול להיות שלא. מצד שני, ניק היה מודח ראשון לולא הפציעה של פאט.
אבל לפני האתגר הראשון, יש אפשרות למצוא איזשהו יתרון, ואריקה מוצאת אותו! היא מקבלת יתרון משמעותי באתגר החסינות, ובזכותו היא גם זוכה. זה היה אתגר ממש טוב, דרך אגב. אתגר חדש לגמרי, 41 עונות לתוך התוכנית, הרבה אחרי שהתוכנית סיימה את ימי התהילה שלה. לא החומה של סין ולא העכביש של טוקנטינס, אבל עדיין אחלה אתגר. ובזאת דרכו של ריקארד כנראה הגיעה לסיום. אריקה גם זוכה בארוחת סטייק ומזמינה את הת'ר להצטרף אליה. בהנחה שהיא זוכה, אין לי מושג למה לא נתנו לה יותר זמן מסך בשבט לובו, כשנזיר ואפילו סידני קיבלו הרבה יותר וידויים. ריקארד מנסה להפנות את האש נגד דשון, אבל נכשל ומודח, לא לפני שזאנדר משתמש באליל שלו. אגב, אני חושד שגם זאנדר הולך להיות תיש. עכשיו ברור שאריקה הולכת להגיע לגמר ולנצח, השאלה עם כמה קולות ונגד מי.
הרביעייה האחרונה מחליטה שלא להקים מחסה חדש רק בשביל לילה אחד או שניים, אבל מרפי שומע הכול ומחליט להוריד עליהם מבול. מיד אחרי זה האתגר האחרון, טוויסט חדש על אתגר ישן, אבל זה אתגר שאף פעם לא באמת עניין אותי. זאנדר זוכה ומתלבט מאוד את מי לקחת, ואפילו שוקל לעשות כריס אנדרווד ולהעמיד את עצמו מול אריקה. אם הוא ינצח אותה, אולי הוא גם יוכל לזכות במיליון. אבל בסוף הוא עושה מה שיכולה להיות טעות של מיליון דולר ולוקח איתו את אריקה לגמר. אחרי זה אנחנו מקבלים את קרב האש הכי מעניין ומותח בתולדות הישרדות. רק בשביל זה הטוויסט הזה שווה, נכון? לא!!! זה היה ונשאר טוויסט לא טוב ואני מת שהוא ייעלם. מזל טוב לאריקה!
אבל לפני כן, צריך לעבור את הגמר ואת מועצת השבט האחרונה, ולראשונה מאז עונה 33, משפט שכל-כך נהניתי להקליד, כל פעם מחדש, חזר קצת בעונה 40 אבל עם פאקינג 16 מושבעים, ועכשיו הוא חוזר ובגדול. פרוטוקול מועצת השבט האחרונה! רק שלא ממש, מדובר בפורמט יותר דינמי שמרגיש יותר כמו שילוב של השניים. בלי ויכוחים ובלי מושבעים שנכנסים זה לדבריו של זה, אבל עדיין פורמט יותר דינמי. אני חושב שזה שדרוג. בסוף, לא רק שאריקה זכתה, היא זכתה ברוב מכריע של הקולות, כשרק דני הצביע לדשון! אז מזל טוב, ללא ספק מדובר בשחקנית יותר טובה ממה שראינו, שרק העריכה עשתה לה עוול.
דירוג סופי:
1. שאן
2. ריקארד
3. אריקה
4. סידני
5. אבי
6. טיפאני
7. זאנדר
8. הת'ר
9. דני
10. ווצ'ה
11. דשון