הישרדות 1201

אסל

New member
הישרדות 1201

פרק ראשון, עונה חדשה, עם מבנה שונה מאוד מהעונות הקודמות. עשו מתיחת-פנים רצינית, החברים. ארבעה שבטים של ארבעה חברים- מצב שמשנה לחלוטין את הדינמיקה הפנים-שבטית. ברגע ששני שורדים כורתים ביניהם ברית איתנה- זה בעל משמעות קריטית לגבי השבט, וזה בניגוד למה שהיה עד עכשיו. אני לא חושב שטינה הייתה עפה בשבט יותר גדול. מצד שני, הפרומו לשבוע הבא נותן אינדיקציה שכבר אז יהיה סוג של איחוד (כי אחרת מוזר שאחת הנשים מביעה דעה על הרצון של אחד הגברים לפרוש). אז אם זה יקרה, רק טינה נדפקה מהמבנה. גם טוויסט האי הוא טוויסט מעניין ביותר- אני אישית מנחש שהמלה "גורל" (faith) הייתה הרמז של ג'ף למיסטי, וגם השם שלה- מיסטי- הוא בעל משמעות ברמז. לפי הפרק הבא, אנסה להבין יותר. לגבי ההעפה הראשונה- אני חושב שכשמעיפים את החזקה והמאורגנת ביותר על ההתחלה, זה לא מבשר טובות על עתיד השבט. אם לא יהיה איחוד בשבוע הבא, והמבנה הנוכחי יישאר, אני חושב ששבט הנשים המבוגרות בסכנת הכחדה מוקדמת. נראה מה יקרה. נדמה לי שהאסייתי מהשבט של הגברים המבוגרים הוא היחידי שלא קיבל מונולוג בפרק הראשון. מעניין למה.

RedDevil17

New member
נכון, אבל הוא חתך המון עצים.

ובקצב של ההפסקות שעושים בארה"ב, ההפרש בין שידור הפינאלה בארץ לשידור הפינאלה בארה"ב בטח יהיה מינימלי הפעם.

אסל

New member
עכשיו אני יודע שקוראים לו ברוס,

אחרי שהסתכלתי על הפתיחה בשידור חוזר. לפחות בינתיים, לפי אינטואיציה בלבד, הוא נראה לי הכי חביב ומעניין והוצג בצורה שדומה לטום של עונה 10 או לרוג'ר של עונה 6 (ולא במקרה בחרתי אנשים עם גורל שונה מעט...) משום-מה אני לא זוכר את השם של השחורה המבוגרת, למרות שהיא קיבלה חשיפה די גדולה, אבל היא בהחלט לא יצאה טוב בפרק הראשון, הוצגה כסוג של קים או אלייזה. ועוד הערה, לגבי טינה והבן היחיד שלה שנהרג בסה"כ ארבעה וחצי חודשים לפני שהיא הגיעה לתוכנית: אני חש שיש בזה טעם לפגם, הכנסת אלמנט שהוא גדול מדי בשביל המשחק הזה. הרגשתי את זה גם כשאיימי דיברה בעונה 9 על אחיה הקטן שנהרג בתאונת דרכים כמה שנים לפני זה, אז בטח שכאן. זה פשוט דבר שהוא גדול מדי, ונראה לי מוזר לחשוב עליו בכלל בהקשר של תוכנית בידור/ספורט/מה שאתם רוצים. אמנם קוראים לז'אנר "תוכנית מציאות", אבל לא באמת מתכוונים למשהו עד כדי כך מציאותי. מקווה שהבהרתי את עצמי, לפחות חלקית. וזה השרשור המקורי של הפרק

למעלה