הישרדות לילדים

הישרדות לילדים

אתמול לראשונה ראיתי פרק בשידרה הישרדות אני כמובן לא נותנת לילדים שלי לצפות בתוכנית אבל אני מכירה הרבה מאד אנשים שכן מרשים לילדיהם לצפות בתוכנית הזאת , הצורה הפומבית שבה הראו את גילויי החיבה אהבה בין חבר הישרדות לחברו שבא לפגוש אותו באי - אני לא חושבת צריכים להיחשף לצורות אהבה שונות בגליאים כל כך צעירים שעדיין אישיותם לא גובשה ואפילו אהבה בין גבר לאישה מבחינתם זה דבר לא נורמלי אני חושבת שהורים צריכים לשים תשומת ליבם גם על הדברים האלו שניראים קטנים וחסרי משמעות

פלגיה

New member
שלום לך

מה שתיארת קיים גם בתוכניות אחרות, ולא רק בהשרדות, לא?

ליאת +

New member
אני שמחתי

הבן שלי צופה בסידרה ואני לא ממש מתלהבת מכך כשהראו את זוג הגברים מתחבקים ותנשקים שמחתי שיחשף לכך שבין שני גברים יש קשר כזה (למרות שהוא שאל אותי אם הם אחים...) יש לציין שלבן שלי יש שתי אמהות ככה שהחשיפה שלו לזוגיות חד-מינית מתחילה מהבית... בכל מקרה ההמלצה הגורפת שלי היא שאם נותנים לילד לראות תוכנית בזמן צפיה של מבוגרים אז כדאי לשבת איתו ולדבר על מה שרואים- גם בתוכנית עצמה וגם בפרסומות ובפרומואים. יש הרבה תכנים ומסרים בעיתיים, בעיני הרבה יותר בעיתיים מזוג גברים שמתנשק.

ליאת +

New member
ורק להבהיר

זוג גברים שמתנשק אינו מסר בעיתי בעיני, ואני מצדיעה להפקה שכללה את זה כחלק טבעי מהתוכנית. אני כן יכולה להבין שיש הורים שזה מביך אותם.

דרז

New member
אני לא ראיתי את הפרק המדובר,

אך בני בן ה8 ראה. לא ידעתי מה היה בפרק הזה, הוא שאל אותי למוחרת מה זה גיי... הופתעתי מהשאלה, אך ישר אמרתי לו שזה גבר שאוהב גבר, ושזה לא גבר שאוהב אישה. שאל אותי איך קוראים לאישה שאוהבת אישה, אמרתי לו. והוספתי שיש כל מיני אנשים בעולם, אמר נכון וזהו, זה נגמר. דוקא שמחתי על השאלה, עבר בקלות. לפני שישמע את כל הסטיגמות, שיידע שזה נורמלי. לדעתי הנושא הזה אינו חסר משמעות.

טלויזיה וערכים

אני יכולה להבין הורים שלא מרוצים מכך שמראים בטלויזיה דברים שנוגדים את הערכים שלהם. אותי, יותר מטרידים דברים אחרים מאשר אהבה בין שני גברים (אהבתי את ההסבר של דרז). בתוכנית "הישרדות" נותנים דוגמאות גרועות של יחסי אנוש - תכמונים, בגידות בחברים, שקרים וכו'. ילד לא יעשה להומוסקסואל מכך שראה שיש גם קשרים כאלו, אך בהחלט עלול ללמוד דרכי התנהגות חברתית גרועה. אני מצטרפת למה שכתבה ליאת +: חשוב ביותר לצפות יחד עם הילדים בטלויזיה ולהגיב, בצורה שתאפשר לילדים צפייה ביקורתית והבנה מה הוא רק בטלויזיה ואינו נכון במציאות.

יש סוגי אהבה שונים בעולם ואני לא

חושבת שיש מה להסתיר או לא לדבר עם זה אם ילד נחשף אליהם (למשל במשפחה או אצל חברים מהגן וכוד'). מצד שני -אני לא חושבת שהתוכנית הישרדות מתאימה לילדים קטנים.

אינטרנט לילדים

אמנם הילד שלי קטן מכדי לגלוש באינטרנט, אבל הצורה הפומבית בה נתקלים בהומופוביה בפורום מקרי ואפילו שלא הוזכרה המילה המפורשת - אני לא חושבת שילדים צריכים להחשף לצורות חשיבה סמי-גזעניות בגילאים כל כך צעירים שעדיין אישיותם לא גובשה ואהבה וקבלה סובלנית עדיין טבועה בהם. אני חושבת שהורים צריכים לשים לב גם על הדברים האלו שנראים קטנים וחסרי משמעות. ההודעה שלך דוחה, ואם אלו דעותייך עדיף לך לשמור אותן לעצמך, כי לא רק שלא תצליחי לארגן להן לובי של ממש, רוב התגובות שתקבלי יהיו חריפות משלי. איכס.

הבת שלי, בת ה9 וחצי, מפתה איתנו וכשאופיר פגש

בחבר שלו, ובפרק אחר סיפר עליו (בפרק "החבילה עוברת") היא בכלל לא שאלה כלום, לא הגביה. הייתי מופתעת, חשבתי שהיא תהיה במבוכה או תצחק או תשאל, היא פשוט היתה אדישה. ושמחתי, כמובן.

מלמלה

New member
אני בדיוק ציינתי שהתוכנית מאוד מלמדת

איך לשרוד בחברה של תככים ותככנות כמו החברה שאליה נכנסים ילדינו. כיוון שלא אני ולא בעלי לא מבינים בתחומים אלה, אני בהחלט שוקלת שתוכנית כמו זו וכמו תוכנית של האח הגדול יכולות להוות מקור לימוד טוב. הגדולה שלי בכיתה ו' סובלת מאוסף מיוחד של אינטריגות, סכסכניות, ותככניות. לי - אין דרך ללמד אותה להתמודד מולן.

ללמוד התנהגות חברתית בטלויזיה

כנראה שהחברות שלה לומדות זאת בתוכניות ריאלטי. אולי באמת כדאי שתאפשרי לה לראות, שתלמד להיות גם היא כזו. אני הייתי מעדיפה ללמד את בתי דרכים להתמודד בצורה אחרת.

לפעמים אני חושבת שכל המריבות והתככים בין

הבנות בגיל של הבת שלי, כיתה ד, זה הרבה "בזכות" הפטיטו והלא מלאכים והריאליטי. צפיתי פה ושם בסדרות שהיא אהבה בעבר וכל הזמן יש שם מריבות, ויכוחים, בגידות, מכות, העלבות ומלחמות, בעיקר בין בנות. והשנה היו לה לא מעט בעיות עם ילדות, הרבה יותר מלפני שנה וקודם.

KallaGLP

New member
במילים אחרות, כמו בחיים.

גם בתקופה שאני הייתי ילדה היו מריבות ותככים, ואז לנו אפילו טלוויזיה לא הייתה.

מלמלה

New member
אני אל חושבת שהגענו לרמה של מה שהן מגיעות

כמות הרוע, והתככנות מדהימה אותי. בגלל שלבת שלי אין חבר היא מוחרמת מפעילות אחה"צ כי למפגשים סודיים מותר לבוא רק למבנות שיש להן חבר. - אני מדברת על כיתה ו' יש לי שתי בנות ובכיתה של השניה זה הרבה יותר טוב. אצל הגדולה יש שתיים שמכיתה א' יוצרות אוירה מאוד לא טובה. אנחנו גרים שישוב קטן ואני מכירה את האמהות וממש לא מופתעת.

פלגיה

New member
התככנות אצל הילדות שלי

די דומה לתככנות שחוויתי כילדה בכיתה שלי ובכיתות של אחיותי. אני לא רואה שום "הדרדרות הדורות" מהבחינה הזאת. גם לא שיפור. לכן אפשר לומר שאין חדש תחת השמש.

למעלה