הישרדות זה הכל !!!

conatus

New member
הישרדות זה הכל !!!

האם מישהו/מישהי חושב/ת שמלבד עניין ההישרדות יש לנו כבני אדם מהות נוספת בעולם הזה ?

שבילים

New member
חייבת להיות מהות נוספת

הרי לא ייתכן שאנחנו סתם נמצאים כאן על פני האדמה. (כך לפחות אני מאמינה). וההשרדות היא לא מטרה, אלא דרך להמשיך ולשרת, כל אחד את הייעוד והמטרה שלו שהם בעצם המהות. מהי המהות? אני חושבת שזה שונה מאדם לאדם. אחד יגיד אהבה, אחר יגיד עושר ושלישי יגיד שהמהות שלו היא לרצוח מישהו. כל אחד ומהותו הוא.

femme_fatal

New member
אוקי

אני נוטה להסכים עם "שבילים" ואסביר את הסיבה. ראשית , אם המטרה העיקרית של האנושות היתה להתרבות ולהמשיך את קיום החברה האנושית אז לא היו נוצרות תופעות הומוסקסואליות שמשעותן הנאה גרידא ללא הבאת ילד לעולם. כי אז המטרה שלשמה הוקמה האנושות לא היתה מקיימת את עצמה. שנית , בתור בני אנוש נגזר עלינו להסתקרן ולהבין את עצמנו ואת העולם הסובב אותנו. הידע האנושי הוא לא הכרחי לקיומו. ידע אינטלקטואלי איינו חיוני לקיומה של חברה אנושית , ובמילים אחרות בעלי-החיים מסתדרים לא רע גם בלי לדעת פיסיקה , פסיכולוגיה ושות´.. יתרת האדם על החיה הוא בשכלול האינטלקטואלי שלו. אותו השיכלול לא היה שורד את האבולוציה אם הוא לא היה תורם במשהו. הריי לכל אייבר בגוף יש מטרה. למח לא היה אינטרס להשתכלל בצורה משמעותית כזו אם השכלול לא היה נגרם ע"י סיבה. כמובן שיכול לקום החכם התורן ולטעון שהתפתחות האינטליגנציה עשויה לתרום לשיפור יעילות הקיום האנושי . טענה זו עלולה להפיל את הסיבה השניה שהזכרתי לעיל.

shabaz

New member
פאטאל צודקת.

בעקרון, אם הינו צריכים רק לשרוד, לא היינו מחפשים דרכים אחרות לקיומנו. היינו מסתפקים באמת היחידה. שנוצרנו כדי לשרוד. אבל משהו נגד מה שאמרת. הומוסקסואליות, לפי מה שקראתי, היא תוצאה של חוסר סיפוק. משהו שקשור לריגוש. כמו מציצנות אורגיה וכו´. משהו שקשור בצורה מסוימת לפסיכולוגיה (לא ממש התעמקתי...לא ממש עניין אותי)

conatus

New member
קראתי בעניין את תשובתך אבל :

טענת טענה חיזקת אותה ולא התייחסת כלל לעניין המהות. הבנתי מעל ומעבר שהישרדות בעינייך היא איננה המהות היחידה. כעת אם ברצונך לחזק את טענתך אמרי לי אם הישרדות אינה המהות בעינייך מה היא אם כן המהות האחרת שאינה הישרדות. ובטרם תגיבי אם תגיבי אני כבר אומר לך כל מהות שלא תסמני אותה כתכלית תחייב ראשית הישרדות ורק אחר כך אותה. כל דבר הוא משני ושני להישרדות, כי בלעדי הישרדות לא יתקיים דבר אחר.

femme_fatal

New member
מהות האדם

קשה לי להשיב על שאלה זו בצורה נחרצת. בכל זאת אנסה להביע פה את החשיבה הסיסטמתית שהביאה אותי להחזיק בדעותיי. לדעתי האדם הוא מכונה שפועלת לפי אינסטינקטים שחלקם נלמדים וחלקם נרכשים. העקרון המנחה פה הוא שלכל דבר ישנה סיבה ותוצאה. אני מאמינה בקיומה של תודעה או נפש מחוץ לגבולות הגוף הצרים(את ההנחה הזו אני מבססת על הוכחות שלא דנתי בהם בהודעה זו). אי לכך מבחינתי הנאה שמחה ושאר הקלישאות , איינם יכולים לממש את מטרת החיים והם לא מהווים תשובה מספקת באשר למשמעות החיים. הסיבה לכך היא שנפש ללא גוף לא פועלת לפי טוב או רע. הגוף הוא זה שמחייב אותנו לשימוש במושגים של הטוב והרע או הכאב וההנאה. התודעה פועלת בצורת ביטוי. כל דבר הוא ביטוי של הנפש או של התודעה. החיים והמציאות, הם חלק מאותו ביטוי אנושי בסיסי כולל שמתהווה באותו זמן בכל מקום. החיים הם צורת ביטוי יצירתית ומקור השראה של התודעה.

conatus

New member
ידידה יקרה

בעצם ענית בלי להתכוון. כרגע העניין אינו מוכח ואקבל אותו כהנחה עד אשר תוכיחי. ההנחה היא שקיימת תודעה או נפש מחוץ לגבולות הגוף. כשמתודעה זו את מנטרלת את כל מה שארצי ומשייכת לה את כל מה ששמיימי. ובעצם משייכת לתודעה זו את החלק של המהות ומותירה את החלק ההישרדותי לגוף הפועל על פי אינסטינקטים שונים. וטוענת שאם יש מהות אחרת לחיים מלבד ההישרדות הרי שזה החלק לחפש בו מהות. הקשר הסיבתי שציינת קיים אכן אך אין בו כדי לענות על שאלתי. גם לא ברור איך מתקיים קשר סיבתי בין תודעה/נפש שהיא חיצונית לגוף עצמו לעולם ולחיים.

conatus

New member
שבילים היקרה !

אני לא מסכים איתך שהישרדות אינה מטרה. נהפוך הוא הישרדות היא המטרה הראשונה של כל יצור חי. ואם יתאפשרו נספחים ז"א עיסוק בדברים אחרים הם לא יושגו אם לא תושג תחילה ההישרדות. ביי

שבילים

New member
מטרה

מטרה, לפי ההגדרה שלי היא משהו שאנחנו רוצים להשיג. שעדיין אין לנו אותו. לכן אני לא חושבת שהישרדות זה סוג של מטרה. כי את זה יש לנו כל הזמן, כל עוד אנחנו כאן, אנחנו שורדים. וההשרדות היא עוד כלי להשגת מטרה כלשהי, תהיה אשר תהיה.

בדי

New member
מהי המהות שלך

אני שואל כי אולי לא הגעת לכלום מההגדרות שהצגת למהות החיים כי במידה והיית מגיע לאחד מהם למשל עושר - היית מגלה שזה שטויות ולא מהות החיים כנ"ל לגבי אהבה כנ"ל לגבי רצח אולי תשאל עשיר , אוהב , ורוצח תראה שגם הם מחפשים מהות וחושבים שיש משהו אחר למהות החיים והם לא הגיעו אליה לדעתי מהות החיים אני עדיין בודק ומתרץ לי כל מני סיבות למהות החיים כמוך מקווה שלא הרסתי לך משהו ביי

morning star

New member
זוהי שאלה

שהתחבטו בא חכמים וטובים מאיתנו... הישרדות כבני אדם? מבחינה מדעית אולי ניתן לומר (אם לרגע נשים בצד כל טיעון לא חומרי) כי הגנים הם אלו שרוצים לשרוד ולא רק שלנו. ומהם הגנים? "סתם" מולקולות... בינתיים היצורים החיים, אם לומר זאת באופן די כוללני, הם לרוב "נלחמים" באנטרופיה. רמת הסדר שבגוף האדם היא גבוהה יחסית (ולא רק בגוף האדם כמובן) ולא נותנת לאנרגיה "להתבזבז", ע"י מציאת תהליכים יעילים. ה"שאיפה" של המולקולות היא לרדת ברמת האנרגיה -> לעלות ברמת הסדר. אולי זה כל מה שאנחנו? איזשהו שכלול מולקולרי בכדי להוריד את רמת הכאוס? שלך הנווד

conatus

New member
שלום ידידי המלומד !

נהנתי לקרוא את תשובתך. תשובתך מחזקת את הכיוון שלמעשה הישרדות היא המטרה העליונה. אמנם בחרת לשים בצד את כל מה שהוא לא מוגדר חומר אך ללא ספק הזכרת גם מה שלא מכיוון שנגעת במולקולות. ביי

Tulula

New member
בעצם, יש בזה משהו...../images/Emo22.gif

הישרדות היא יצר החיים, ומהות האדם פה - על כדוה"א - היא לחיות. כמובן שכל אחד בוחר את דרכו לחיות ומה הוא עושה עם ובחיים שלו. אז הישרדות היא חלק מהמהות (?) אולי. מקווה ליותר...ביי ביי

deyulia

New member
לקונאטוס.

אם הייתי שואלת אותך מה שלומך? מה נשמע וכדומה.. מה היית עונה לי? חי תודה, או קיים תודה. תחשוב על זה ואני אשמח לשמוע אם אני עניתי לך על השאלה.

morning star

New member
אני בהחלט מכיר

כאלו שיגידו "חיים" (או אפילו "חיים, נושמים ובסוף מתים"). בד"כ אני עונה להם "אם הייתם מתים, הייתם עונים לי?" (שאול מ"פליטת פה"). שלך הנווד

conatus

New member
תגובתי :

הדיון הוסט. שאלתי את החברים האם לדעתם יש מהות נוספת מלבד הישרדות. התשובות שרציתי לקבל הן כאלה : כן, רק הישרדות ואין משהו אחר. לא יש גם.........

conatus

New member
מענה

אינני אומר תודה לא על כך שאני חי ולא על כך שאני קיים וגם אינני מבין את השוני בין שתי המילים - אי אפשר להיות חי מבלי להיות קיים ולהיות קיים מבלי להיות חי. שאלתי היא פשוטה ביותר - הישרדות היא כל מה שיש או שיש מעבר לכך ? מסתבר שאינך יכולה להשיב לי וזו עובדה. דרך אגב אינך חייבת להשיב.

deyulia

New member
אתה בהחלט יכול להיות קיים

מבלי להיות חי, חיים זה התוכן שבקיום כך אני חושבת וזה עונה לשאלתך האם יש משהו בקיום שלנו שהוא מעבר להישרדות ואני אומרת יש והרבה, תראה את כל הדברים היפים והלא היפים שהאדם המציא לעצמו במהלך השנים, למה שנשאף למשהו בכלל אם אנחנו כאן בשביל לשרוד למה שלא נתקבע וזהו , אבל לא אנחנו מתפתחים ,שואפים לגלות דברים חדשים נכון יש עדיין את השריד שך האבולוציה " מי שחזק שורד" אבל יש גם דברים נוספים שהם מעבר.

אדזיס

New member
חלקית

במקור זה נכון אך רגשות והקרבה למען מטרה לא באים משום מקום

למעלה