היריון

• פותח הנושא tolyz
  • פורסם בתאריך

tolyz

New member
היריון

צהריים טובים,

אני לוקחת טגרטול (כבר 10 שנים) וחומצה פולית (3 שנים או אולי קצת יותר), ובפעם האחרונה שהייתי אצל הנוירולוגית היא אמרה שהגוף צריך להתנקות לפני היריון מהכדורים.
לא נכנסנו יותר מדי לנושא כי עוד לא היה רלוונטי.
עם הזמן הנושא מתחיל להיות יותר רציני, ואני מנסה לצבור כמה שיותר מידע.

האם אני אצטרך להפסיק ליטול את התרופות, שמאזנות אותי, לתקופה מסוימת?
אם כן- זה אומר שאני לא אוכל לנהוג.
ומה לגבי עבודה?
אני מדמיינת אותי תקועה בבית בלי יכולת לזוז ועם השגחה 24/7... זה די מלחיץ ומרתיע...

מישהו או מישהי יכולים בבקשה לתאר לי את תהליך הכניסה להיריון?
מה זה אומר מבחינת לקחית כדורים? מה זה אומר "היריון בסיכון גבוה"- האם זה מצריך בדיקות חודשיות? האם זה משהו שיכול לפגוע איכשהו בעבודה? (ימים חסרים וכו'..)

תודה רבה והמשך סופש נעים.

museMe

New member
תיכף הבנות כאן בפורום

יקפצו ויענו לך על כל השאלות, אבל אני יכול להרגיע אותך קצת: ממה שהבנתי, את תצטרכי להחליף תרופה (הבנתי שלמיקטל היא התרופה שניתן לקחת ולהיות מאוזנים במהלך ההריון מבלי שייפגע העובר מכך), וכל עוד את מאוזנת ועל התרופה החדשה, לדעתי תוכלי להמשיך לנהוג.

שבוע טוב,

עדידי127

New member
קצת מידע

אני גם נמצאת כרגע בתהליך. יש הרבה מידע על הנושא פה בפורום מנשים שילדו ילד אחד ויותר

בסך הכול יש לנו אפילפסיה, לא נורא

חשוב לשמור על איזון במהלך ההריון ולכן לא מפסיקים את הכדורים. נוטים לעבור לכדורים שנחשבים בטוחים יותר לעובר כמו למיקטל.
ההריון נחשב מיידית הריון בסיכון שכן להתקף במהלך ההריון יכולה להיות השפעה ישירה על העובר.
כמו כן, התרופות מגדילות מעט (ישנם מחקרים שטוענים כי אין כמעט שינוי) את הסיכון לפגמים בעובר. בשל כך ההריון נמצא במעקב תכוף יותר - במקום 1 ל- 3 חודשים נפגשים 1 לחודש עם הנוירולוג.
חשוב שגם רופא הנשים יהיה מעודכן ותהיה העברת מידע מסודרת (גם אם זה דרכך) בין כל הרופאים המטפלים.

לחץ זה לא בריא אז תמשיכי לשאול שאלות ולברר את כל המידע שאת צריכה.

googit

New member
היי

עברתי את התהליך,
אשמח לתת לך פרטים בעניין, תכתבי לי לפרטי עוד פרטים,
אספר לך במקביל את התהליך שאני עברתי,

googlt

tolyz

New member
תודה לכן

לכל מי שענתה.

הצלחתן קצת להסיר דאגה מלבי.
אני חשבתי שמפסיקים עם התרופות, מה שיכול להשבית לגמרי
את שגרת החיים. טוב לשמוע שלא כך הדבר..

בינתיים נרגעתי, כנראה שבעתיד יהיו לי עוד שאלות בנושא.
תודה רבה.

למעלה