היריון טגרטול

• פותח הנושא tolyz
  • פורסם בתאריך

tolyz

New member
היריון טגרטול

שלום,

לא פעם ראשונה שמתייעצת לגבי הנושא, ותמיד שמחה לקבל את עצתכם-

רגע לפני כניסה להיריון-
דיברתי עם הנוירולוגית, שאמרה שלפי דעתה עליי להישאר עם הטגרטול (כדור שמאזן אותי) ושההיריון יהיה תחת הגדרה של "היריון בסיכון גבוה".

מכיוון שזהו היריון מתוכנן, הייתי רוצה לדעת מה הם הצעדים הבאים?
ערכתי את הבדיקות שצריך (נשים, דם, חיסונים). האם עליי לפנות גם למרפאת היריון בסיכון גבוה, ל"היכרות"?

תודה. שוב.

googit

New member
היי

קצת הפתיע אותי שאמרו לך להשאר עם הטגרטול, אין לי מושג מי הנוירולוגית שלך, אבל בוודאי הרבה דברים השתנו מאז שאני עברתי את ההריון, לפני ההריון הוחלפה לי התרופה ללמיקט, שהיא ידידותית יותר, לפי מה שאז אמרו לי, שהטגרטול ,הסיכון בו הוא מומים, אבל שוב, זה היה לפני 4-5 שנים, יכול להיות שדברים השתנו,
לגבי ההשגחה בהריון, כן, בהחלט את זקוקה לפיקוח מתמיד לאורך כל ההריון של מרפאה להריון בסיכון, מכיוון שבכל זאת מה לעשות אצלינו יש תוספת מה שאין לנשים אחרות, וכמובן בדיקות נוספות שעברתי במהלך ההריון, ביקורים לעיתים קרובות,
הלידה היתה מבוקרת, גם אצלי ההריון היה מתוכנן, וכן גם הקליטה להריון היתה מבוקרת (כי תחילה לא נקלטתי).
בהצלחה,
לכל שאלה את מוזמנת לפנות.
googit

tolyz

New member
תודה על התשובה

אני לוקחת כבר כמה שנים חומצה פולית כל יום (5 מ"ג), ואני לא יודעת מה בדיוק התחדש ב4-5 השנים האחרונות, אבל זה מה שהומלץ לי.
היא אמרה שמכיוון שאני מאוזנת עם הטגרטול + לוקחת חומצה פולית אז עדיף להישאר במצב הנוכחי (היא לא העלתה את המינון).
הנוירולוגית שלי היא ד"ר הדסה גולדברג, ואני מאוד סומכת עליה. העניין הוא, שברגע ששמעתי על התרופה השנייה (למיקטל) אני כל הזמן שואלת את עצמי מה באמת כדאי.
האם את המומים שנגרמים מהטגרטול ניתן לגלות בבדיקות בזמן ההיריון?

האם אני צריכה לקבוע תור למרפאה להיריון בסיכון, לפני שנכנסתי להיריון, כדי לומר להם "שלום, הינה אני, אולי נתראה בקרוב"? או שאין צורך לעשות את זה?
ואם כן- לפי מה בוחרים מרפאה כזו? קירבה גאוגרפית? רופא/ה מומלצ/ת?

שוב תודה

הריון עם טגרטול

נויפלד השאירה אותי עם טגרטול בהריון, שגם נחשבת תרופה בטוחה בהנקה.
הייתי במעקב אחת לחודש במרפאות אפילפסיה באיכילוב, וממש לא הוגדרתי הריון בסיכון גבוה.

קחי בחשבון שלאחר הלידה, החלום על ביות מלא או חלקי נגוז מפני שהעובר יזדקק להשגחה מלאה בתינוקייה.

הראל שלי (היום בן חצי שנה) סבל מתסמיני גמילה קשים עד בערך גיל שישה שבועות עקב השימוש בטגרטול.

אשמח לענות על שאלות נוספות
אלה

tolyz

New member
הריון עם טגרטול

היי אלה,

פתחת בפניי עולם שלם של חששות עכשיו :)...
אני נוטה להישאר עם הטגרטול בגלל שאני מאוזנת ובגלל שזה בעצם מה שהנורירולוגית המליצה.

פעם ראשונה שאני שומעת/קוראת על מה שיכול לקרות אחרי הלידה.. את יכולה בבקשה לפרט?
קראתי שהטגרטול אכן עובר את השלייה ויכול לגרום לכל מיני תופעות לוואי אצל העובר. האם ידוע לך כיצד מקטינים את תופעות הלוואי הללו (במחשבה שאני נשארת עם הטגרטול ולא מחליפה)? האם לפה נכנס תפקיד החומצה הפולית?
מה היה המינון של הטגרטול שלך שלקחת לפני ובמהלך ההיריון? וכמה זמן מראש לקחת חומצה פולית?

תודה רבה

אוי סליחההה, רק עכשיו ראיתי

לא לקחתי לפני ההריון טגרטול מאחר והאפילפסיה אובחנה אצלי רק במהלכו. חומצה פולית 5 מ"ג .

להראל היו מה שהרופאים הגדירו "תסמיני גמילה"- רעידות קשות בגפיים בזמן בכי, עירום, רעב, אמבטיה. זה נעלם כלא היה כעבור שישה שבועות.

tolyz

New member
מרפאת הריון בסיכון - מתי?

שוב אני...

מתי לגשת פעם ראשונה למרפאת הריון בסיכון גבוה? לפני הכניסה להריון - לייעוץ? או רק אחרי שאגלה שאני בהריון?

לאיזו מרפאה מומלץ- זו שיותר קרובה לבית (איכילוב) או זו שבה נמצאת הנוירולוגית שלי ושם אני עושה את בדיקות הEEG (בילינסון)?

אשמח לתשובה מכל מי שעברה את זה...
(בעיקר לגבי השאלה הראשונה)

תודה לכולכן!

למעלה