הירוק שבשום

הירוק שבשום

השומים (האורגניים) עכשיו על הפנים. אני מקבל שומים שחלק מהשיניים שחורות ולאחרות יש ניצן ירוק כזה באמצע השן. האם יש צורך להוריד את הירוק, או שאפשר לאכול את זה?

לגב הירוק

לא יודע מה זה שיניים שחורות, אצלי השום לא שחור לגבי הירוק (בהנחה שהשום לא רקוב), בהחלט אפשר לאכול. השום מנסה לצמוח, כי זה העונה, ואם יאחר אותה (ומבחינה חקלאית זה איחור, חקלאים לא מתחיל רק עכשיו עם גידול השום אלא קודם) - ימות הירוק בריא אפשר גם לשתול לתקופה קצרה באדמה, וכך יהיה יותר צמח ירוק לאכילה והשום (ה"פקעת") יתאושש ויגדל אפשר לאכול את זה כמו שאפשר בצל ירוק במיוחד כשהשום צעיר, אחרי זה זה פשוט הרבה סיבים, ופחות "לעיס" לבני אדם. כדאי לתקופה קצרה, כי די איחרת את העונה, ויש סיכוי שאחרי כחודש חודשיים יתחיל להתקלקל באדמה

תודה. רק שיהיה ברור:

אני לא מדבר על שום ירוק וטרי. אני מדבר על שום מיובש, שכנראה יושב כבר איזה חודש על המדף, ושבו חלק מהשיניים שחורות לגמרי וכאילו הוציאו מהן את האויר, וחלק מהשיניים מכילות חלק מרכזי שהוא ירוק וצומח.

מעצמי

New member
הירוק צומח

בגלל שהוא מצץ את כל מה שאפשר מהשום השחור אם הירוק לא יבש ונראה כמו הירוק של בצל ירוק וגם טעים ככה.. אז לדעתי כנראה שאפשר לאכול אותו

למעלה