הירהור שעלה בי ....

מירי,

New member
הירהור שעלה בי ....

בעקבות השירשור על החינוך הדתי- אם הכל כל כך תלוי בבית , איך שה שאנחנו מתלבטים כל כך הרבה בבחירת מערכת החינוך , איך זה שיש הבוחרים במערכת חינוך אלטרנטיבית ואף פרטית (תמורת הון לא קטן), הרי מגיע שלב שאנחנו לא מחפשים רק חום , אלא עוד דברים עבור ילדנו (גיל גן חובה - כיתה א והלאה), אם כל מה שחשוב זה הבית....???? הא מערכת החינוך הופכת לצינור להעברת מידע ובייביסטר עבור ילדנו?

anat30g

New member
אישיות של מורה

המערכת איננה חינוכית אם המורה אינו איש חינוך (או אשת חינוך). לדעתי ועל סמך הניסיון שלי עם ילדי - כשיש מורה טובה שהיא גם אישיות וגם יודעת ללמד, אז בית הספר הוא גם צינור להעברת מידע וגם מקום שבו הילד מקבל ערכים וחינוך. השנה בורכתי במורה כזאת לבני הבכור, ואני רואה את השינוי המדהים שחל בו גם בבית.

מירי,

New member
בד"כ אנחנו לא יכולים לבחור מורה

כם גננת זה עוד אפשרי דרך בחירת הגן , אהל מורה לא, ובכל זאת אני יודעת שעברתי התלבטות לא קטנה בבחירת ביה"ס...

anat30g

New member
נפילות טובות ורעות

אני לא חשבתי על איכות המורים בבחירת בית הספר - אלא על איכות התלמידים - האם לילדי יהיה טוב חברתית בבית הספר - לדעתי זה יותר חשוב מלימודים - ילד שטוב לו חברתית - הסיכוי שלו להצליח בלימודים גבוה יותר מתלמיד שחש אבוד ומבודד. מלבד העובדה שמורה זה לא קיר - לפעמים הוא יוצא לפנסיה, לפעמים מגיע מורה חדש, מורה עובר מקום מגורים, משנה מקום עבודה. הפתעות טובות יכולות לקרות - ונפילות יכולות להיות גם בבית הספר שכל המורים בו נהדרים.

מירי,

New member
אבל למה נפילות?

ולמה זה צריך להיות מקובל עלינו? אני שולחת את היקר לי מכל למערכת החינוך , אני עברתי התלבטות מאוד ארוכה עד שהחלטתי בין הממ"ד למ"מ... ואפילו בדקתי כמה אופציות אלטרנטיביות אחרות, אני לא מוכנה לקבל את זה שיש נפילות! אני מצפה מהמערכת שתעשה את הכל כדי שהילד שלי ימצה כל רגע מהיותו שם (חברתית , חינוכית לימודית .....) ואני אדאג לכך! <אבל עם כל הסיפורים שאני שומעת אולי זו סתם אופטימיות של צעירה במערכת!>

anat30g

New member
רק אם תלמדי אותו בבית

תוכלי לשלוט על המערכת. כל מערכת בין אם היא ציבורית, פרטית או חצי פרטית את וילדך חלק משלם. מורה שלדעתך גרועה יכולה להיות טובה עבור מישהו אחר וההפך. בשנה שעברה היה לבן שלי מורה שנחשבת למורה טובה, אבל לא היה בינה לבין הילד שלי כימיה... מבחינתי היא היתה נפילה, הורים אחרים חשבו שהיא נפלאה. וחביבתי את אופטימית ותמימה לחלוטין - כגודל הציפיות כך גודל האכזבה.

לימור111

New member
לבית יש ´משקל כבד´

וכל הגורמים האחרים באים אחר כך, ויש להם משקל יחסי משלהם, שכמובן יכול להשתנות גם מילד לילד וממשפחה למשפחה. יש לי אמונה רבה גם בכך שהילד מפתח לו רמת מוסר משלו (בין יתר תכונות האופי שלו). כך במשפחה אחת יכולים לגדול ילדים ישרים והגונים ואחרים שהם בעלי אמות מוסר נמוכות ביותר. אנו מכירים הרבה מקרים של מנהיגים שיש להם אחים עבריינים, ולהפך. אלה הם אנשים שגדלו באותה משפחה ובאותה סביבה, ולמרות זאת בחרו בדרכים שונות מאוד. ועדיין, לדעתי, האחריות הגדולה ביותר היא שלנו, ההורים. אני מאוד בעד אופציות רבות ופתוחות. אני עצמי שואפת ללמד את בתי שהחיים מציעים הרבה מאוד וצריך לדעת איך לברור ולהחליט, בעזרת כלים שהיא תפתח לעצמה, בין הכלים הללו אני מקווה שיהיו, בין השאר, גם התחשבות בזולת ופרגון. הרעות החולות הגדולות ביותר של החברה הישראלית הן בעיני דווקא האגוצנטריות הקולקטיבית (אני עושה מה שטוב בשבילי ושהאחרים יקפצו לי) וחוסר הפרגון.

אפרתש

New member
לבית הספר השפעה רבה

כמו שמישהי כבר אמרה - אחד הקריטריונים החשובים בעיני הוא מי שאר הילדים. רמת האלימות בבתי הספר מפחידה אותי. בבית הספר לומדים יותר מ"העברת ידע", למרות שמאד פופולרי להגיד את זה. האם עושים הרבה עבודות עצמאיות? האם לומדים נושאים מגוונים? האם שיעורי הבית מהווים גורם מאתגר או שינון איום? גם לגבי ערכים, לבתי הספר השפעה גדולה. מה תרבות הדיבור של המורים? איך שאר הילדים מתלבשים? מה הרגלי הבילוי של שאר הילדים? אני שוקלת לבחור במסגרת פרטית בגלל שאני חושבת ששם תכני הלימודים יותר מעניינים, מגוונים ומאתגרים. מצד שני - שמעתי שדווקא שם אמצא הרבה ילדים בעייתיים.

Almost me

New member
מערכת החינוך לא כשמה

החינוך הבסיסי נקבע בבית, אחרי הכל אם אכן מערכת החינוך היתה משפיע היו לנו מאות חותמות (שטאנצים) במקום ילדים בעלי אופי שונה, דעות שונות, חינוך שונה וכדו´ אין ספק שמערכת החינוך משפיעה אבל ההשפעה שלה לעניות דעתי קטנה הרבה יותר מאשר מייחסים לה חשיבות. ולדעתי זו בדיוק הבעיה הורים חושבים שתפקיד ביה"ס לחנך ולא כך הדבר, מה שקורה שילדים יוצאים קרחים משני הצדדים, מחד בבית מצפים שביה"ס יעשה זאת מאידך ביה"ס לא עושה זאת (שכן תפקידו המובהק הוא ללמד) ובדיוק בגלל זה הנוער נקראה כפי שהוא נראה. לא ביה"ס עושה את הילדים טובים או רעים - ביה"ס עוזר לטובים להישאר טובים ולאחרים...

אכן...

בעיני תפקיד בית הספר הוא בעיקר להעביר ידע, להקנות הרגלי למידה ויכולות/חוויות חברתיות. את החינוך אני מעדיפה שישאירו לנו, פשוט לא סומכת על אף אחד אחר. אני כן מצפה שיטפלו בתופעות קיצוניות של אלימות ובעיות משמעת. אולי כששחר תגדל הדיעה שלי תשתנה...

osnat2

New member
הכל מתחיל בבית ללא ספק !

הבית הם יסודות החינוך והערכים של הילד. הבית הוא הבסיס ואיתו הילד יוצא לעולם. במידה והיסודות חזקים, תומכים, אוהבים, מספקים תשובות, גבולות וכד´ לילד יהיו הכלים הנכונים להתמודד עם החיים. כמובן שהסביבה משפיעה ומסיטה א-ב-ל הבסיס איתו גדלים הוא זה שפועם בלב. זו השקפתי.

למעלה