הירדמות מודעת

סיני חן

New member
הירדמות מודעת

אני רוצה לספר לכם על תופעה שאני נתקל בה בזמן האחרון כחלק מהפרויקט הכולל של חלומות צלולים. אני מרגיש שאני נהיה יותר מודע לעצמי והדבר הזה מתבטא כשאני הולך לישון בלילה- תוך כדיי הירדמות אני מרגיש איך בפועל המודע שלי מפסיק לשלוט על המחשבות ותת המודע תופס פיקוד על המחשבות/חלומות ובעצם תוך כדיי שאני נשאר באופן חלקי ער, מעין כניסה חלקית לווילד רק זה קורה בפעם הראשונה שאני הולך לישון ולא בשעות הבוקר המוקדמות. אתם גם נתקלתם בתופעה הזו?

ללוששש

New member
בהחלט!

יש גם עקצוצים כאלו בקצות האצבעות בידיים וברגליים.... תחושה של "ריחוף".... ממש רגע לפני ההרדמות....

סיני חן

New member
אז אני לא היחיד (-:

למרות שאני עדיין לא חווה את האפקטים הפיזיים כמו ריחוף ודומה לכך.

גם לי קרה

לפעמים לפני שאני נרדמת - אני מרגישה כאילו מישהו מנענע את המיטה שלי מצד לצד... איזו הרגשה נעימה......... וכן - אני גם מרגישה איך לאט לאט המחשבות שלי נהיות פחות ופחות הגיוניות, למשל, פעם קרה לי שהלכתי לישון, חשבתי על מה שקרה לי במשך היום וכו'.. עצמתי עיניים, נהייתי פחות ופחות עירנית ועדיין המשכתי לחשוב, ואז פתאום חשבתי מחשבה כלשהי, ופתאום תפסתי שהיא בכלל לא הגיונית! אז חשבתי לי "רגע... מה זה היה עכשיו?!?! זה לא הגיוני בכלל!!" ופקחתי עיניים... חחחח זה היה מצחיק... ואז חזרתי לישון ונרדמתי. מרגישים לפעמים גם איך שהגוף נהיה יותר ויותר כבד - התזוזה נהיית קשה יותר.. זה אומר שנכנסים לשיתוק השינה. זה נושא ממש מעניין.. לדעתי.

ללוששש

New member
ממש נחמד לדעת שאתה לא לבד

כשאני מספרת על זה לחברות שלי הן אומרות שאני מדמיינת. אני שוכבת במיטה, וכשהעיניים עצומות אבל אני עדיין ערה, אני מרגישה איך הגוף שלי "מרחף" (זאת המילה הטובה ביותר שמצאתי בכדי לתאר את ההרגשה). ולאט לאט אני מרגישה לחץ/עקצוץ באצבעות. כאילו כל הדם שלי מגיע לקצות האצבעות. ואט אט אני "שוקעת לשינה". הרבה פעמים קורה לי שאני חולמת מה שבא לי. פשוט ככה. "בא לי לחלום על ים" ואני חולמת על ים... ההרגשה הזאת אדירה! אפשר לפנטז על כל מה שרק בא לך... אבל זה רק בשלב ההרדמות... אח"כ ה' יודע מה קורה לי :)

Bluescale

New member
כן :) תופעה די מצחיקה

שקורה רוב הלילות שלי (אני כבר עוסק בחלומות צלולים מאז 99/00 לא זוכר ממש במדויק. בכל אופן, אין מה להיות מודאג מזה, זה תקין לחלוטין, אנחנו פשוט יותר מודעים לעצמינו בעת השינה

למעלה