היקף ראש

היקף ראש

שלום רב לכולם, ראשית, תודה על הפורום הנהדר, אני נעזרת ונתמכת בו המון. בני בן ארבעה חודשים כרונולוגי, מתוקן- חודשיים, נולד בשבוע 32, תאום לאח נוסף, שוקל כיום 6.300 ק"ג, היקף ראש 44 ס"מ. בשחרור מהפגייה כשהייה בן חודש היקף ראש 32 ס"מ, א.ס מוח שבוצע - תקין, תודה לאל. ילד חיכן, פעיל, תקשורתי, ממלמל, בועט ברגליו ומזיז ידיו, אין נוקשות (על פי רופאת ילדים). רופאת הילדים הפנתה אןתנו לא.ס מוח נוסף היות והייתה קפיצה גדולה של היקף ראש וציינה כי 90% כי הוא פשוט מדביק פערים והכל תקין. מה דעתכם? במקרה וישנה הצטברות נוזלים, האם יש סימנים פיזיים מעבר לבדיקת הא.ס? במידה ואכן מתגלה , חו"ח, כי ישנה הצטברות נוזלים, מה עושים? ישנו תור רק לעוד חודשיים, על פי הרופאה זה לא דחוף, האם אכן כך? תודה ויום טוב

אני חושבת שאת לא צריכה להלחץ , את רואה שהילד

פעיל ומתפתח כמו שצריך. גם הוא גדל יפה[ טפו טפו] . תחכי לבדיקה ומחזיקה אצבעות שהכול יהיה בסדר.

היקף ראש

א.ס. מוח בגיל חודש הוא הא.ס. הקריטי ביותר, לפי מה שנאמר לי. אם האצלכם הוא יצא תקין, התפתחות הילד תקינה, והכל נראה טוב כרגע, אני הייתי מניחה שאכן אין סיבה לדאגה יתרה, ושניתן להמתין עוד חודשיים לבדיקה נוספת. מה שכן - שמתי לב שדיברת כאן על מעקב של רופאת ילדים בניגוד לרופאת התפתחות הילד. במידה שרופאת הילדים שלכם איננה מומחית לפגים, יכול להיות שהייתי פונה גם ליעוץ נוסף אצל רופאה התפתחותית או רופאה מומחית לפגים (למשל רופאה בכירה מאיזו פגיה). אבל את זה אני אומרת לא כי נראה לי שחלילה משהו לא בסדר והרופאה טועה, אלא רק בגלל שהיה לי קצת נסיון רע עם רופאי ילדים "רגילים" שלא מבינים כלום בפגים
. מקווה שאכן יסתבר שהכל בסדר

הדבקת פערים בהקף הראש לפני שאר המדדים

די נפוצה. תעשי חיפוש בגוגל תחת "הידרוצפלוס"-שם תמצאי הסבר לסימנים נוספים,אני זוכרת שסימן נוסף הוא נפיחות במרפס (שלשם הנוזלים נדחקים) לא נראה לי שדחוף.

יכולה לספר מניסיון שלי

אולי יעזור לך הסיפור שלי. התאומים שלי נולדו בשבוע 30. גם אצלם א.ס ראש בפגיה היה תקין כמה חודשים לאחר מכן היתה לבת-אורי- קפיצה חדה בהיקפי ראש- לאורך כמה חודשים היא שברה אחוזונים. בנוסף היה לה גם SUNSET EYES שהסבירו לי שזה ממצא שעלול להעיד על לחץ תוך גולגולתי. במעקב פגים הפנו אותנו לא.ס ראש נוסף, ששם כבר התגלתה הרחבת חדרים בינונית בראש. מיד הופנינו ל MRI שהראה את אותו הדבר. נורא נלחצתי שזה הידרוצפלוס,ושהיא תצטרף ניתוח. בשורה התחתונה- עברו מאז כבר כמה חודשים טובים, ואנחנו במעקב אצל נוירוכירוג ונוירולוג. בעיקרון העלייה בהיקפי הראש די נעצרה, והיא מתפתחת טוב,ככה שכרגע חוץ ממעקב אין מה לעשות. גם אצל הבן שלי היתה עליה חדה בהיקפי ראש, רק בלי סימנים אחרים, ושם התברר שהכל בסדר והוא רק הדביק את הפער. לדעתי אין לך ממה להלחץ. לפי מה שאת מתארת זה נראה כמו הדבקת פערים, אבל מהמקרה של הבת שלי למדתי שגם כשדברים נראים מדאיגים, הרבה פעמים זה מסתדר. אני הייתי מנסה להקדים את הא.ס, רק כדי שתוכלי להיות רגועה. מקווה שהכל יסתדר. אני מאוד מבינה את החשש שלך, ובכל זאת, תנסי לא לדאוג....

למעלה