היקף ראש קטן- help

קיקולי

New member
היקף ראש קטן- help

הייי לכולן, קצת הרבה לחוצה ואולי תצליחו להרגיע אותי :)
שבוע 26+3 עם בת...
בסקירה המאוחרת הרופא לא הצליח להיות שלם עם הבדיקה ב 100 אחוז בגלל המנח של הילדה ואחרי בדיקה מאד ארוכה וכואבת הוא אמר שהכל תקין, שהילדה קטנה בשבוע ממה שאמור להיות אבל שזה בסדר ותקין ושאבוא שוב להיבדק. בפעם השנייה הוא אמר שהכל תקין ושלח אותי הביתה.
שלשום הייתי במעקב גדילה אצל רופא הנשים שלי ושוב היא הייתה במנח בעייתי- עכוז, והוא הסביר לי שכשהם במנח עכוז הראש שלהם נראה אליפטי וקשה למדוד את ההיקף אבל שבכל מקרה מצפים למתאם בין המדדים ואצל הילדה היקף הראש והמרחק בין האונות קטן בשבוע. הוא הדגיש שאין מה לדאוג ושההיקף קטן בפחות מסטיית תקן אחת מהנורמה אבל הזמין למעקב בעוד שבועיים.
אשמח לשמוע מבנות שהיו במצב דומה...מה זה אומר בעצם?!

נדין6

New member
אצלי ההיקף ראש היה קטן ב6-7 שבועות

ילדתי לפני כמעט שבועיים ומשבוע 26 הייתי במעקב גדילה בגלל שהוא היה קטן לגיל ההריון iugr היקף הראש היה הכי משמעותי והגיע ל6-7 שבועות הפרש מגיל ההריון עברתי מליון בדיקות כולל mri מח עובר ב״ה כל הבדיקות יצאו תקינות אך הפער כל הזמן גדול התחיל מהפרש של שבועיים והגיע עד 6-7 שבועות ולכן הייתי במעקב של הריון בסיכון בסוף נולד נסיך קטן ומושלם בשבוע 39+4 במשקל 2380 עם היקף ראש של 30 ס״מ אחרי הלידה עשו לו גם אולטרסואונד במח וב״ה הכל יצא תקין מה שכן הוא במהלך ההריון חטף וירוס בשם cmv ולן עכשיו אנחנו צריכים להיות במעקב
משהו נוסף זאת הלידה השניה שלי והבכור שלי שיהיה בריא בן שלוש עוד שבוע נולד בשבוע 38+2 במשקל 2150 עם היקף ראש 30 ס״מ ובהריון שלו לא הייתי בשום מעקב

מעודד לשמוע . שאלה לגביי MRI

איך עושים את הבדיקה ? האם לא מסוכן לעובר?
יש לי תור חודש הבא בגלל היקף ראש קטן בשבועיים וחצי

נדין6

New member
לגבי mri

בעיקרון את שוכבת על הגב מניחים לך משהו על הבטן מכניסים אותך לתוך המכשיר ואת לא אמורה לזוז עד שמסיימים
זמן הבדיקה תלוי בעובר הם צריכים לצלם אותו כשהוא לא זז אז עד שהם מצליחים לתפוס תמונה טובה לי זה לקח בערך חצי שעה
זה ללא קרינה ומבחינת סיכון לעובר זה כמו בדיקת אולטרסאונד לפי מה שהסבירו לי בבית החולים
אני עשיתי את הבדיקה בהדסה
את אמורה להיות בצום 4 שעות לפני הבדיקה

מצב הפוך

אצלי היקף הראש של פיצי היה גדול בשבועיים וחצי מגיל ההריון כחל מהסקירה הראשונה,
כלומר יותר ממחצית מההריון. לא נשלחתי למעקב מיוחד וטפו טפו הכל בסדר (אכן נולד עם
ראש גדול יחסית)

למעלה