היצר המיני חצוף .......

conatus

New member
היצר המיני חצוף .......

חשבתי על המושג הבא מה דעתכם : כשהיצר המיני מוגבר בנו הרי ניתן להגיד שחום הגוף עולה מפני שמחזור הדם מתגבר מה שמייצר חום נוסף...החום שמתגבר גורם לנו לומר דברים שלו לא היה מתחמם הגוף לא היו נאמרים ובהגדרה אחרת אנחנו הופכים להיות חצופים... רווח מושג עממי המגדיר מי שיצרו מתגבר עליו כ"חרמן"... עכשיו נוצרה המשוואה חרמן = חם ומי שחם גם נעשה חצוף והמושג החדש נוצר מהצירוף של חם + חצוף = חמצוף

שמירה

New member
לא רק היצר המיני

כל דבר שאנו תאבים לו, גורם לנו להיות חצופים, גסי רוח ובהמיים. לכן, מאחר שאנו לא חיות טרף (לפחות, כך אנו רוצים לחשוב), כדאי שנתחיל לחשוב על שליטה עצמית. אדם מסוגל לשלוט בעצמו במאה אחוז, זה עניין של החלטה ושל אימון. זה לא קורה ביום אחד, אבל זה אתגר שכל אחד יכול לקחת על עצמו. לא חייבים להתחיל דווקא בדבר קשה. מספיק שנתגבר על רצון קל ופשוט (תשאלו את כל מי שבדיאטה איזו שליטה עצמית הם צריכים שם) כמו אכילה או שתיה או סיגריה. מי נענה לאתגר?

קווארק

New member
למעשה כל יצר

רגשות קנאה, שנאה, רדיפה אחר כבוד, אהבה, ועוד רגשות רבים טובים ורעים משבשים את תהליכי חשיבתו של האדם. לא אמרו חכמינו לפני אלפי שנים שהקנאה מוציאה את האדם מהעולם, והכונה היא מהעולם החשיבתי אל העולם היצרי. ובמה ניכר על האדם שהוא אדם אלא בכך כפי ששוב אמרו קדמונינו: "איזהו גבור הכובש את יצרו". הגבורה אינה גבורת בחומר ובגוף אלא גבורת הרוח השולטת על היצר.

קווארק יקר, בנושא הקנאה מנסה להבין

בהודעתך אמרת "לא אמרו חכמינו לפני אלפי שנים שהקנאה מוציאה את האדם מעולם, והכונה היא מהעולם החשיבתי אל העולם היצרי". אני רוצה לשתף אותך בסיפור אישי, ולהבין משהו.. הכרתי בחור לפני שבוע כאשר מזה שנתיים מתראים במסיבות ומברכים אחד את השני לשלום. לפני שבוע הבחור ביקש להכיר אותי יותר ולהתקרב. בשלבים אילו אני לומדת להכיר אותו, ועדיין לא פיתחתי רגשות אך יש לי אליו הרבה סימפטיה. לפני שהיו לי טלפונים מידידים שלי אמרתי לו שאני אדם חברותי ויש לי ידידים רבים מאוד, הוא שתק עד ש....... עד ששמע אותם מתקשרים אלי(כמובן שכיבדתי אותו, אמרתי שאתקשר יותר מאוחר ), הוא דיבר איתי על כך ש"המצב הזה הוציא ממני את האויר אני די מרגיש רע עם העניין,, את לא בסדר! את צריכה להיות קשוחה ולנתק קשרים ולאמר להם שיש לי מישהו!" הייתי המומה, הרי רק הכרתי אותו, ועדיין אין לי אליו רגשות אהבה. פגישה שקבענו להתראות הוא דחה בטענה ש"לא רוצה להפריע לי עם הידידים שלך שרוצים לבוא לראותך במסיבה, אני לא רוצה להפריע בינכם", דבר זה גרם לתחילת ההכרות הנחמדה להיות בנסיגה. ומצבים אילו חוזרים על עצמם פעמים רבות עם גברים אחרים. יתכן שזה מצב שאופייני לגברים? אני יודעת שלוא הייתי במקומו הייתי מכבדת את קשריו עם ידידותיו ולא הייתי דורשת שינוי בהתנהגותו כלפי. אני מתקשה להבין חשיבתו של גבר בעניין. ., יכול להיות שתוך שבוע הבחור התאהב? האם זאת קנאה? אשמח לשמוע עוד תגובות באהבה ואור

זו לא רק קנאה- זו רכושנות והיא...

עלולה להתפתח לאובססיה. את לא חפץ של אף אחד. אדם צריך להרגיש שלם עם עצמו ברגע שהוא שלם הוא לא ירגיש שנלקחת ממנו חתיכת פזל=את אם אדם שלם הוא לא קנאי. אם אדם שלם אין בו את חרדת הנטישה שגם היא יכולה להיות מתורגמת לרכושנות. אז לדעתי על הידיד שלך לעשות עם עצמו הרבה עבודת נפש עוד לפני שבכלל יכנס לזוגיות. ראי הוזהרת...

שמירה

New member
וזו גם לא אהבה אלא אהבת עצמי

הגבר שחלומיתת מתארת מאוהב בלי ספק, אבל בעצמו! אדם שאוהב את הזולת, את חברתו לחיים מביע זאת על ידי נתינה ולא על ידי לקיחה! כך שבכל מערכת יחסים צריך לדעת ש: א. אני איתו/ה כדי להעניק לו/לה ב. אני מרגיש/ה שבן/בת זוגי מעניק לי ונותן לי תחושת בטחון. כך ניתן לדעת שיש כאן אהבה. ועוד משהו, אדם אוהב את מי שהוא משקיע בו. כך הורים אוהבים את ילדיהם ואפילו ניתן למצוא אנשים שמאוהבים ב...מכונית שלהם שבה השקיעו את מיטב זמנם ומרצם. אהבה זו נתינה, בלי נתינה אין אהבה אלא אהבת עצמי.

למעלה