היפר.... היפו....

remot

New member
היפר.... היפו....

לי יש בדרך כלל היפואים אחרי היפרים, או הפוך: היפרים שמלווים היפו. זה בגלל שכשיש לי היפר אני מזריק המון, וכשיש לי היפו אני אוכל המון. השאלה שלי: האם יש משמעות לתנודות הגדולות (הסוכר שלי יכול לרדת מ 400 ל 40 בשעתיים), ואיך אפשר למנוע מצב של קימוניוצ כל כך גדולה??? תודה

עמית 29

New member
הדילוג בין היפו להיפר וההיפך

רמות, על מה שכתבת נהוג לומר: התשובה בגוף השאלה! ...כשיש לי היפר אני מזריק "המון", וכשיש לי היפו אני אוכל "המון". תהפוך את "ההמון" לקצת פחות המון ואם צריך אז לעוד קצת פחות. עד שתמנע מהתנודות הלא סימפטיות הללו. אצלי לדוגמא, כשיש לי היפו למדתי כבר ש-3/4 כוס קולה רגיל מביא אותי ל-100 בערך כוס מלאה תביא ל120-130 וכן הלאה. לא צריך להשתולל בהיפו. לגבי היפר תזריק באופן יחסי למה שאכלת או שאתה אוכל, תוך התייחסות לרמת המוצא (מה יש לך לפני האוכל) ובהתאם לרמת הסוכר שאליה אתה שואף. שורה תחתונה: ניסוי וטעיה - ובסוף פוגעים.

eזון

קודם כל מומלץ שתנסה לאזן את עצמך ולהמנע מערכים של 400 ו - 40. מצ"ב קישור מאתר מתוקים לגבי איזון. ושוב תזכורת לגבי ספירת פחממות. בנוסף מומלץ שתשוחח פעם נוספת עם דיאטטיקנית ורופא סוכרת במרפאה שאליה אתה שייך. לגופו של ענין: אם יש למישהו היפו של 40 ובהנחה שההיפו אינו ממשיך להוריד את רמת הסוכר אזי מספיקה באופן תאורתי כמות של בערך פרוסה אחת כדי להעלות את רמת הסוכר בדם ב 50 יח'(העליה של 50 יח' לפרוסה מתאימה לנו, כל אחד צריך לבדוק בכמה יח' מעלה לו פרוסה אחת את הסוכר בדם) . מכאן הוא עומד על 90 = 50+40. מאחר ובמצב של 40 אותו בן אדם זקוק לתגובה מידית מומלץ לאכל משהו מתוק. אנחנו משתמשים בכדורי גלוקוז. יש תוצרת הארץ המופצים ע"י נציגי פרייסטייל ויש תוצרת חוץ. כל כדור כזה מעלה לנו את הסוכר בדם ב 20 יח'. מכאן אם אנחנו נמצאים במצב של ב 40 מספיק לקחת 2 כדורים שיעלו אותנו ל 80 יח' ההרגשה משתפרת בשניות ואז אוכלים מעט מאד פחממה ארוכה ( פחות מפרוסה) שמעלה אותנו לסביבות 120 יח'. לגבי המצב ההפוך כשערכי הסוכר גבוהים, אנו משתמשים באיסולין מסוג רפיד ומחשבים את המינון הדרוש. במידה והחישוב נכון הסוכר יורד בתוך שעתיים. במידה ומזריקים מעבר לנדרש האינסולין יוריד את רמת הסוכר בדם מתחת לנורמה ונכנסים להיפו.מומלץ למצא בדחיפות פתרון למצב התנודות בין קיצוניות אחת של היפר לקיצוניות שניה של היפו כפי שאתה מתאר. אני חוזר על המלצתי לך להועץ ברופא ודיאטטיקנית!

remot

New member
תודה רבה!!

אני חיב להגיד שאני ידעתי את כל מה שכתבתם. עכשיו יש לי הרבה עבודה לייסם את זה!! אבל, באמת,

למעלה