היפר אקטיביות

היפר אקטיביות

אני אמא של ניר ילד חמוד ומקסים אבל עם בעיות קשב וריכוז בהמלצת הנירולוג ניר קיבל במשך 4 שנים רטלין אך זה לא השפיע היום ניר בן 11 ורמת הלימודים שלו כמו ילד בכיתה ג הוא מפריע בכיתה ואני מוזמנת לביה"ס בתדירות גבוהה אני לא יודעת איך לטפל במצב מכיוון שכל אחד ממליץ על משהו אחר מנסיונכם הרב באיזו דרך יש לטפל במצב תודה מאמא נואשת

zoe_sis

New member
עצה שלי!

שלום אני זואי- יש לי ADHD שגילו לני 3 שנים- היום אני בת 15 וחצי! ניסתי ריטלין ועוד 2 תרופות- לא רק שהם לא השפיעו הם עשו לי רע!!!!! אני ממליצה טבעי, ללמוד לחיות עם זה- לעשות תרגלי ריכוז וללמוד איך חיים עם זה! אל סתם תדחפו תרופות ותחכו.. תעבדו על זה- כי תרופות לא משפיעות באמת.. זואי.

@זהר@

New member
את רק בת 15 ולכן אני אהיה עדינה

תרופות כן משפיעות. לא על כולם אבל על חלק, אני יכולה להבטיח לך שהחלק שעליו זה כן משפיע מודה כל בוקר למי שהמציא את הריטלין. כמו שכבר כתבתי כאן הרבה, ללא הריטלין, הבן שלי, היום בכיתה ב, לא היה מסוגל להבדיל בכלל בין האותיות, כל שכן לקרוא מילה ולכתוב. בלי הריטלין, אני לא הייתי מסוגלת (גם אחרי 30 שנה) לשמור על מקום עבודה אחד כבר שנה. אנחנו לא סתם דוחפים תרופות! הרבה מאיתנו התלבטו המון לפני שהתחילו עם התרופות וחשבו על זה הרבה זמן ולעומק. אם הם לא עזרו לך והשפיעו עליך לרעה עדין לא אומר שכל האוכלוסיה כמוך. יש לנסות את התרופה, אם היא עוזרת יופי, אם לא, לא קרה כלום, פשוט מפסיקים איתה.

zoe_sis

New member
טוב אז ככה...

אני מצטערת להגיד לך- אבל תרופות (אם הם משפיעות) זה לזמן שלוקחים.. זה לא פותר שום בעיה- ואם את רוצה שהילד שלך יגיע למצב שבו הוא לא יכול בלי ריטלין זה לא טוב... יש היום דרכים אחרות- וצריך לפתור את הבעיה וללמוד לחיות איתה לא לתת תרופה ולהגיד: נו.. כי זה לא עובד... הריטלין הוא אמפיטמים כמו אקסטזי- זה עושה דברים רעים לגוף ויש גם לא מעט תופעות לוואי- כגון חוסר שינה וחוסר אכילה וגם הזיות מסיימות.. הרבה פעמים הריטלין עושה את המטרה ההפוכה.. וגם יש מקרים לא מעטים שכאשר רוצים להפסיק עם הריטלין כבר די קשה.. אני לא מנסה לתקוף אותך.. אבל זה הילד שלך וזה הדבר הכי חשוב- אז אפשר לבדוק דרכים אחרות! כי תרופות הרבה פעמים עושות ההפך ורק מחמירות את המצב.

@זהר@

New member
אז ככה 2

אני אכתוב כאן רק עובדות כי לשאר השטויות כמו "זה הילד שלך וזה הדבר הכי חשוב" שילדה בת 15 מנסה ללמד אותי, אני אפילו לא אתיחס. ל ADHD אין תרופה, גם לא טבעית. אכן התרופות משפיעות רק לזמן שבו הן נלקחות. הריטלין הוא ממשפחת תרופות של כמה סמים נרקוטיים שאני לא אנקוב בשמם אבל בניגוד אליהם הוא אינו ממכר ההתמכרות היחידה שיכולה לנבוע ממנו היא ההתמכרות לנפשית לצורך להפסיק להיות מבולבל כל יום בחיים שלך. הריטלין (הרגיל) יוצא מהמערכת אחרי 4 שעות ללא על זכר. הזיות מעולם לא היו חלק מתופעות הלואי של ריטלין ומכיוון שזאת תרופה שנמצאת בשוק 60 שנה אני חושבת שכבר היו יודעים עם הזיות הן חלק מתופעות הלואי שלה. תופעות לואי כמו חוסר תאבון וחוסר שינה עוברות ברגע שהריטלין גמר את פעולתו בגוף קרי 4 שעות לערך. אם את חושבת שהורים נותנים לילדים שלהם ריטלין סתם ללא בדיקה של דרכים אחרות את טועה ובגדול וידע המצומצם שלך על הרקע והפעולות של ריטלין רק מעיד על כך שאת יורה מהמותן על רקע אישי בלבד. לא עזר לך, לא אומר שלא יעזור לאחרים והשטויות האלו שריטלין ממכר הן שטויות במיץ!!!! הריטלין לא עושה שום דבר רע לגוף ואני חושבת שמדענים שבודקים את התרופה במשך 60 שנה מבינים קצת יותר ממך. אז חמודה, את רק בת 15 אבל תרדי ממהר הגבוה שאליו עלית ותפסיקי לנסות לחנך הורים כי את לא יודעת יותר טוב מהם מה טוב לילדים שלהם, רק מה טוב לך ולשמחתי המאוד רבה, לא כל הילדים זהים! אם הייתי משתמש בעצות אחיטופל שלך מבלי לבדוק את הדברים קודם, היה לי ילד בן 7.5 שלא יודע לקרוא ולא יודע לכתוב ונמצא בבית כי שום מסגרת חינוכית לא מעונינת לקבל אותו. ולו היתה אמא (שלוקחת ריטלין בעצמה ויודעת טוב מאוד מה ההשלכות של התרופה, לא סתם יורה יריות מהמותן) שלא עובדת כי היא לא מצליחה להתרכז יותר מחמש דקות במטלה מסויימת. אני לא מנסה לתקוף אותך (כך כתבת לא?) אבל דעות כאלו לא מבוססות מרגיזות אותי מאוד ומקומם בכנסיה הסינטולוגית שמשם הן יצאו.

zoe_sis

New member
טוב- לסיום

אני ממש לא מבינה מה הבעיה שלך! אני אמרתי את כל מה שאמרתי כי ניסתי לעזור- ולתת את המידע "המועט" שיש לי. כן אני בת 15 ואני יודעת חלק מהדברים כי הם עברו אליי. אני מקווה שהילד שלך ירגיש טוב ושזה יעזור לו. ואני לא מנסה לחנך הורים- רק אמרתי את המחשבות שלי. ובתוך אישה מבוגרת- לא הייתי מתעצבנת בגלל שאולי אמרתי דברים שאולי לא נכונים. יכלת לכתוב- תודה על העצה. ולא לדבר בלי סוף אל זה שאני ילדה בת 15. שיהיה לך ולילד בהצלחה.

שלום זואי וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

קראתי את הודעותייך, והרשי לי להתייחס - קודם כל אכן חסר לך מידע רב לגבי הריטאלין אך זוהר כבר השלימה הרבה. שנית - אכן - הטיפול האפקטיבי ביותר הוא שילוב טיפול תרופתי עם טיפול מערכתי כולל ואכן יש גם ילדים שטיפול תרופתי אינו מתאים להם, אך מכאן ועד שלילת הטיפול רובו ככולו - לדעתי זו גישה שגויה. יש גם מבוגרים רבים שנוטלים ריטאלין או נטלו בעבר ולשמחתנו - שלום להם. אין להשוות בין ריטאלין לאקסטזי!! ולידיעתך - אמפיטמינים הוצאו אל מחוץ לחוק מזה שנים לאחר שנתנו כתרופה להרזיה והכיחו נזק פיזי ומוחי. אני מציעה לך לבדוק שוב את המידע ממנו את מתעדכנת, ואשמח לשמוע ממך שוב. אפרת

אולי צריך להגדיל את המנה?

תרשו לי להצטרף לשיחה, ולספר לכן שלפני כמה זמן פגשתי את המורה של הבן שלי מלפני שנתיים, והיא סיפרה לי שהיא הצליחה להפסיק את הריטאלין לכל הילדים שקיבלו בכתה הזאת, חוץ מאשר לבן שלי. ואני נזכרתי שכל פעם היא הייתה קוראת לי לשיחה ואומרת שלא נראה שהריטאלין משפיע עליו. כל פעם הגדלתי לו את המנה, באישור הנוירולוג, עד שנתתי את המנה המירבית שמותרת, 20 מ"ג, ואז קיבלנו תלמיד אחר, שלומד בכתה ובהפסקות, ויותר רגוע עם החברים. מה שכן, אנחנו מקפידים לתת לו את התרופה רק לבית הספר, ולא בסופי שבוע וחופשים. היום הוא מקבל ריטאלין sr שמחזיק לו יותר זמן, וכך אני נותנת לו את התרופה ויכולה ללכת בשקט לעבודה, ולדעת שההשפעה תחזיק עד סוף יום הלימודים, סך הכל 7 שעות. כשמשוים את ההתנהגות שלו לשל שאר החברים שלו, מתקשים להאמין שהוא זה שהכי צריך. הוא ילד כל כך מבריק, עד שכאשר קיבל ריפוי בעיסוק בגיל 5, המרפאה הפסיקה איתו אחרי 10 פגישות, למרות שהגננת ואנחנו אמרנו שעדיין לא נפתרה לו בעיית המוטוריקה העדינה. ובאמת הכתב שלו מעיד על בעיה, והתחיל להשתפר רק בגיל 11.

@זהר@

New member
אני חושבת

שדבר ראשון צריך לחזור לנוירולוג ולאמר שהריטלין לא עוזר, בערך 20 אחוז מאוכלוסית ADD/ADHD אינם מושפעים מריטלין וזה לא עוזר להם. ישנן תרופות אחרות חוץ מריטלין שאמורות לעזור. אני מתפלאה שבביקורת הראשונה אצל הנוירולוג שצריכה להתבצע אחרי 6 חודשים מהתחלת הריטלין הוא לא אמר לכם את זה, או לפחות המליץ על שינוי מינון של הריטלין כדי לנסות אם זה עוזר. בנוסף ישנם מורים מתקנים שניתן להעזר בהם וכל מיני פעילויות, כמו רכיבה על סוסים וחוגי גודו או קרטה כדי להוציא את האנרגיה העודפת וללמד את הילד לנתב את האלימות והתסכול שבו לדברים אחרים ולא על חבריו לכיתה. אולי גם טיפול פסיכולוגי יכול להועיל.

karin45

New member
כדור וחצי של ריטלין SR כבר לא עוזר

הבן שלי בן 10 בכיתה ה´, רמת הלימודים שלו כמו כל הילדים בכיתה אך מפריע בכיתה ולא מקשיב למורה, גם אני מוזמנת כל יום שני וחמישי לשיחות עם המחנכת ועם המורות המקצועיות. כבר הזמנתי תור אצל הניאורולוג כדי לבדוק אם יש צורך להחליף לו את הריטלין או את המינון ויחד עם זאת התחלתי להתעניין על רכיבת סוסים טיפולית ששמעתי שזהו טיפול מעולה לילדים היפרקטיבים. ביי

דליה.ד

New member
ריטאלין ותרופות נוספות

שלום לך "פשוט" אמא של ניר, גם אני אמא לילד בן 11 , שמטופל בריטאלין ואני מסכימה בכל ליבי עם זהר שענתה כאן קודם, אני מורה לחנוך מיוחד יש לי נסיון עם עשרות, אם לא מעל מאתיים, תלמידים שהיו "על" ריטאלין". יש ילדים שהתרופה הזו עושה להם נפלאות! וגם בני הוא ילד ריטאלין מובהק והכוונה שהריטאלין עושה לו רק טוב, הוא מרוכז, נחמד, רציני, עובד נפלא, משתף פעולה, משחק יפה עם הילדים, משתתף בכיתה ומרסן את האימפולסיביות שלו. א ב ל יש ילדים שהריטאלין אינו עובד עליהם. רצית לשאול האם לבנך יש "טיקים" אולי טיקים קוליים (קולות שהוא משמיע מכחכוח גרון ועד צווחות) או טיקים התנהגותיים? זה חשוב כי אז יש לשקול האם יש לו "תסמונת טורט" שחלק מהסימפטומים שלה מתאימים לadhd . ילדים כאלה הריטאלין לא טוב להם ולא משפיע עליהם. אבל אל תיבהלי. יש גם מה לעשות בנוגע לטורט. בכל מקרה הילד, ברור מאוד, חייב לעבור אבחון פסיכו-דידקטי מקיף וממצה, אבחון נויירולוגי ואולי גם התייעצות עם פסיכיאטר ילדים. ניתן לעזור לבנך! אל תבהלי. בנוסף לטיפול תרופתי כנמובן צריך לעשות טיפול ועיצוב התנהגות, להעזר ברפואה משלימה, עיסויים, וספורט הרבה ספורט! בהצלחה לך ולניר.

שלום אמא וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

ברוך בואך אל פורומינו הקט! ציינת בפנינו שהתייעצת עם נוירולוג אך לא אמר דבר לגבי אבחון כפסיכודידקטי או על בדיקות ראיה ושמיעה שגם עלולות להוות רקע להפרעה התנהגותית שדומה לקשב וריכוז. אולי כדאי לבדוק קודם כל שמיעה וראיה אצל רופאי ילדים מומחים ולא לפספס בדיקת מיקוד ראיה אצל אופטומטריסט. שנית לגשת לרופא הילדים ולבדוק האם יש אנמיה, סוכרת נעורים או אלרגיה, שעלולים ליצור תופעות לוואי דומות. ואחרון חביב: אבחון אצל מרפאה בעיסוק, יש ילדים שבגלל בעיות פיזיות (כמו היפוטוניה -טונוס שרירים נמוך) מפתחים בעיות בלימודים ועקב תסכול - גם בעיות התנהגותיות. מחכה ליותר מידע. ושוב - ברוך בואך אפרת

בן חור

New member
אני מציע לך לנסות אלטרנטיבות טבעיות

תעשי חיפוש באינטרנט על ADHD ותמצאי כמה פורמולות שהוכיחו את עצמן בחלק מהמקרים בהם ריטלין לא עבד..חברת סולגאר משווקת בחנויות קומפלקס המכיל 3 חומצות אמינו המטפלות בבעיה קוראים למוצר"נאורו נוטריינט" בגרמניה מטפלים על ידי "פיקנוגנול" כתחליף לריטלין...חפשי בחנויות הטבע 30 מ,ג פיקנוגנול ליום אנטי מחצן חזק ביותר....נסי להוציא ממזונו כל מוצרי חמשת הדגנים ובמקום זאת את יכולה לתת לו פריכיות אורז או אורז ותירס...עדיף שתעזרי בתזונאי כי מה שכתבתי זו רק ההתחלה....כמו כן נסי מולטי ויטמין טבעי (לא צנטרום) אם מולטי ויטמין מסויים לא יימצא יעיל או אפילו יחמיר המצב נסי מולטי ללא ברזל או מחברה שונה....חשוב שהילד יקבל לפחות בבוקר בי קומפלקס 50 מ"ג יש מולטי ויטמינים הכוללים בי קומפלקס בתוכם...חפשי אצות כחולות ירוקות של חברת "עדן" חפשי את המינון המתאים אני ממליץ על 3 כדורים על קיבה ריקה בבוקר ואחרי כ15 30 דקות את שאר התוספים לפני ובסמוך לארוחת השחר נסי להגביל את צריכת מוצרי החלב לפעם פעמיים בשבוע הוציאי סוכרים מזוקקים מהדיאטה של הילד עדיף להשתמש בפרוקטוזה "סוכר פירות" שהוא היחיד הנחשב למתפרק איטי השתמשי בכרומיום 200 מ"ג עם הארוחות מה שייצב את רמת הסוכר בדמו נסי את המלצות ובדקי איזה מהן משפיעה יותר על ידי ניסוי ובדיקה בהצלחה...

דליה.ד

New member
דיאטה כמזור לadhd

חשוב לדעת שבאף מחקר לא הוכח קשר בין סוגי דיאטות שונות לבין adhd . אני עורכת עכשיו ממש מרתון ספרים בנושא ובכל הספרים מצויין שאף מחקר שנערך לא הוכיח קשר למיתון ההפרעות כתגובה להוצאת מזון כלשהו. הדבר היחיד שזה עשה הוא... שיפור הרגשת ההורים שהם עושים משהו עבור הילד שלהם... אז אם זה עושה לכם טוב... תוציאו גם פרי הדר, מונוסודיום גלוטמט, שוקולד וכל מה שאדום.... כי זה גורם להיפראקטיביות! ואולי.. עדיף לעשות משהו משולב: דיאטה, תרופות קונבנציונאליות, תרופות הומאופטיות, ספורט, יוגה, טאיי צ´י וכל מה שעולה על הדעת. העיקר שיעזור משהו! אז בטח שמתם לב שאני קצת קרבית היום ואיתכם הסליחה, א ב ל כשאני מגיעה אחרי 8 שעות במחיצת adhd קשים ונוחתת הבייתה לכנופיה הפרטית שלי אז אני מוכנה להאמין בכל איצטגנין שיציע לי מזור או שלא...

שלום בן חור וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

קודם כל תודה על המידע, גם אני כמו דליה עדיין לא פגשתי הוכחה אמפירית לגבי דיאטה והפרעות נוירולוגיות אם כי במקרים מסוימים, יש מצב שכתוצאה מבעיה אחרת ולא נוירולוגית יש התנהגות דומה להפרעות קשב וריכוז ואז באמת, דיאה נכונה ותזונה מבוקרת יכולים לעזור. לגבי חברת סולגאר - צר לי - כבר כתבתי בעבר את דעתי לגביהם - במיוחד אחרי שקידמו באתרם מאמר מביש הנקרא"רובוטים במצעד" הקורא להפסקת השימוש בריטאלין, ושימש את הסיינטולוגים בארץ במאבקם להוציא את הריטאלין אל מחוץ לחוק לפני כשנתיים. שוב תודה לך על המידע וברוך הבא לפורום. אפרת

בן חור

New member
אולי לחילופין יוציאו את הסיינטולוגי

ם אל מחוץ לחוק

למעלה