היפראקטביות

שמש א

New member
היפראקטביות

המורה של אחייני בן ה- 9 אמרה כי לדעתה הוא היפראקטיבי וביקשה שיקחו אותו לבדיקות. הנוירולוג בקושי הסתכל עליו ובכלל לא דיבר איתו ואמר שהוא לא היפראקטיבי. אין מצב שהילד ילך לטיפול בדיקור, אבל מאוד מסקרן אותי לדעת האם יש אלטרנטיבות מתאימות להיפראקטיביות, כמו ביופידבק או פרחי באך והומאופתיה. אין לי מושג על יכולתן של שיטות טיפול אלו ואחרות, אשמח לדעת מה האלטרנטיבות האפשריות. תודה רבה, שמש

היפראקטיביות

שלום שמש, ניתן בהחלט לעזור ע"י הומאופתיה ויש ניסיון טוב בתחום. את מוזמנת ליצור עימי קשר ואשמח לדבר איתך על הנושא באופן אישי. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

avorly

New member
שמש יקרה,

גם רפלקסולוגיה מאוד יעילה במקרים כאלה. שמעתי שגם פאלם תרפי. בברכת רק בריאות, אורלי

dudi adler

New member
היי שמש

א. יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית-לפעמים תזונה עתירת סוכרים קשורה לנושא. ב. ייתכנו אלרגיות שונות ג. תתכן בעיה רגשית הקשורה לעולמו של הילד או לסביבה המשפחתית. ד. במקרים מסויימים,אם זו אכן היפראקטיביות( a.d.h.d החוקרים מדברים היום על ´פגם מוחי מזערי. בכל מקרה יש לרפלקסולוגיה ניסיון טוב עם בעיות כאלה. מכיר את הנושא טוב . בהצלחה דודי

שמש א

New member
תודה לעונים ו...

אורלי ודוד, האם יש לכם או ראיתם ילד שטופל ע"י רפלקסולוגיה והיא הורידה את ההיפראקטיביות? אשמח לשמוע על עוד רעיונות/גישות בנושא... תודה רבה שמש

שמש יקרה,

אני מכירה 2 ילדים - רגל אחת עם רטלין שבעזרת תזונה ותוספי מזון ומגע (אקופנסורה שיאצו ורפקסולוגיה) שהצלחנו להוציא אותם כמעט לגמרי .. לאחת אובחן קשיי לימודים ודיסלקציה ותחום העבודה עבר למישור הזה השני פשוט ילד שובב לא יותר מזה.. ד"א טיפולי מגע בילדים אלו יכול להיות גם מס´ דקות עד רבע שעה וגדל בהתאם לרצונות הילד..

avorly

New member
שמש יקרה,

בהחלט נתקלתי, אחרת לא הייתי ממליצה. רפלקסולוגיה מאוד מאזנת ומורידה את ההיפר-אקטיביות, ובמקביל כמובן שינוי תזונתי אם צריך. אני משתדלת לעשות שינויים קלים בתזונה, כי אחרת קשה לילד לעמוד בזה; כל טיפול אני מוסיפה עוד שינוי, ומבררת עם הילד איך הוא מצליח בשינויים שכבר נתננו. אני משתדלת לספר להם על תחליפים לדברים האסורים, אז האיסור נראה יותר קטן. אני משתפת את הילד בכל הטיפול. גם כשאני מסבירה להורה, אני מסבירה דרך פניה אל הילד. אשמח לענות על כל שאלה שתרצי. בברכת רק בריאות, אורלי

היפראקטיביות כמחלה לעומת סימפטומים

שנראים כהיפראקטיביות. שמשמ יקרה, הנוירולוג אמר שזו לא היפראקטיביות מהר לבטל את התוית!!! זה יכול לפגוע בילד יותר מהכל. אני ממליצה לך ולאימא לקרוא את ילדי האינדיגו ולראות אם הילד מתאים לתאור. לצד זה, להוריד שוקולד, קולה וצבעי מאכל ולהפחית כמות סוכרים. חומרים אלו יכולים לגרום ל´אלרגיה מוחית´ שנראית דומה מאוד להיפראקטיביות בנוסף, הייתי בודקת אם אין מצב פשוט שיכול להסביר את התנהגות הילד: כעס, תיסכול, שיעמום. וגם: האם יש לו בעיה אישיותית עם המורה הספציפית הזאת? יש אלטרנטיבות טיפוליות רבות אבל צריך וחשוב לדעת במה מטפלים. יש להיפראקטיביות סימפטומים ברורים (חוץ מהמון מרץ, אגרסיות ונודניקיות תהומית
): קשב לקוי, קשיים בריכוז, קושי למקד את העיניים לאורך זמן. אם הילד יכול לשקוע בפעילות שמעניינת אותו לאורך שעות (לא טלביזיה) אם הילד רגוע כשטוב לו, אם הוא יכול לפעמים לשמור על נעימות לאורך זמן, יש לחפש את הבעיה במקום אחר... מקווה שהצלחתי לעזור. אם חסר לך עוד מידע, את מוזמנת לשאול אור ואהבה, נאוה

שמש א

New member
תודה לכולם ../images/Emo24.gif

תודה רבה רבה לכולם, מעוד מעודד. העברתי ברגע זה את השרשור לאמא ובשמחה אעדכן אתכם על הנעשה. שוב המון תודה, שמש

m_katzmann

New member
../images/Emo101.gif להיפראקטיבית

בית הספר נוטה לסמן בקלות רבה מידי ילדים כהיפרקאקטיבים. אם הילד מצליח להתרכז בדברים שמעניינים אותו סביר להניח שהנוירולוג צדק. על כל פנים נסי לעבוד איתו על משחקי מוח (מופיע במאמרים) ובגדול קנסיולוגיה חינוכית עוסקת במיוחד בתחום הזה של "לקויי למידה" והיפראקטיבים. מאיה

שמש א

New member
עדכון משמח

ראשית אציין כי הילד תלמיד מצטיין בלימודים. עניין ההיפראקטיביות הועלה ע"י המחנכת כיוון שכל המורות המקצועיות דיווחו ביום הורים כי הוא חסר שקט, פרט לאחת שאמרה שהוא תלמיד מאוד שקט (כנראה מקצוע שהוא אוהב במיוחד). בנתיים, לאאחר שהבאתי את דבריכם ועוד אל האם, הוחלט כי הוא ילך לטיפול ברפלקסולוגיה או שיאצו (הוא מאוד אוהב מגע). שוב תודה לכולם ! ! !

שמש שלום

יש המון סיבות לחוסר שקט, חוץ מהפרעות קשב וריכוז. אחת הסיבות השכיחות היא הגנתיות סנסורית. כדאי לבדוק, בעזרת שאלון המועבר על ידי מרפאה בעיסוק, אם יתכן שמדובר בכך. בברכה שרון

עלי אמרו שאני היפראקטיבי,

כי הייתי עם יותר מדי מרץ בשיעורים. בבית, הייתי יושב שעות וקורא ספרים - זה לא הפריע ל"מערכת"
להחליט שאני צריך ריטאלין. אז שיהיה ברור: אם הילד יושב בשקט בשיעור אחד, סימן שהוא לא היפראקטיבי. נקודה. היה שווה לראיין את המורים/ות לגבי הסיבות לחוסר-השקט שלו בשיעורים ה"רעים" ולגבי השקט שלו בשיעור ה"טוב", אבל מהיכרות עם מערכת האי-חינוך זה לא ריאלי...
מה שכן יכול להיות, וזה חשוב! אם הילד מצטיין בלימודים, יכול להיות שפשוט קל לו מדי, כלומר, בעברית, הוא מחונן, ולכן פשוט משתעמם. פתרון אפשרי לכך יכול להיות לתת לילד לקרוא ספר בזמן השיעורים (לא משנה איזה ספר באיזה שיעור - זה צריך להיו בתיאום עם המחנכים והמורים, כדי לא ליצור עוד בעיות, וזה יכול להיות חלק מהלימודים שלו), או לעשות דברים אחרים שיעניינו אותו, ולא יפריעו לכיתה. צריך לזכור שמערכת האי-חינוך מרובעת
לגמרי, וקשה לעגל אותה; לא להרבה הורים יש כוח לצאת למלחמות למען הילד, מה-גם שכנראה יהיה צורך לחזור עליהן כשיעלה לחטיבת-הביניים ואח"כ לתיכון. אבל ברור שהוא לא היפראקטיבי, ואסור לתת למערכת להכניס אותו למגירה הזאת!

דוד יקירי

כל מילה בסלע
חוץ מההצעה לקרוא ספר בשיעורים. כאחת שהתנסתה בפתרון זה, הרשה לי להביע את דעתי שמדובר בפתרון שאינו עונה לצרכי הילד, ובודאי לא לצרכי המורה... לשמחתי, גם במערכת החינוך המרובעת שלנו, העניינים התקדמו מאז שהיינו בביה"ס, וישנן כיום אפשרויות טובות ויצירתיות לענות לצרכי מחוננים. כדאי לברר לעומק את מהות הדיווחים של המורות, וככלל, לבקש דיווחי מורים שהם תאור של התנהגות ולא איבחון שלה. בברכה רבה שרון

למעלה