היפיפיה שלי

היפיפיה שלי

קינג קליפורניה בת 4 חודשים בערך. היום סיימתי לעצב את הטרריום לחלוטין. הטרריום מחומם ע"י כבל חימום מלמטה וע"י מנורה כך שגם האוויר וגם הרצפה חמימים באותה מידה [גיליתי שהיא נורא אוהבת לטפס ל העץ ולהתחמם מתחת למנורה ובנוסף להתחפר בתוך השבבים] וכמה שאלות. הזכוכית בנקודה שליד המנורה היא ב-32 מעלות, היא יכולה להכוות מזה? עד עכשיו חיממתי את כל החדר ע"י תנמור והטמפ' היו לה קצת נמוכות [אם כי מתאימות לתרדמת חורף] אתמול כבר חיממתי לה קמת יותר בעזרת הכבל חימום בלבד והיום הגעתי לטמפ' הרצויות עם המנורה... שלשום ניסיתי להאכיל אותה והיא סירבה וגם ניסיתי לעשות לולדה [חשוב לציין הולדות היו קטנטנות בנות יום] חתך בראש והיא סרבה לאכול. יכול להיות שזה בגלל שהיה קר מידי? ואם כן לתת לה עכשיו אוכל או לחכות כמה ימים שהיא תתרגל לחום הזה ואז לנסות להאכיל אותה שוב? אם היא ממשיכה לעשות בעיות עם האוכל, מה לעשות?

וכל הטרריום

אני הולכת להוסיף במקום העץ משהו דומה שתוכל לטפס עליו מקרמיקה. אגב, כל הקרמיקה שבטרריום אני הכנתי [אל דאגה הכל שרוף בתנור קרמי]

kingsnake

New member
לפי דעתי...

אני מדבר מנסיון עם הקינג שלי תתן לה קצת זמן להתרגל לחום ואז תנסה ויכול באמת להיות שהיא לא אכלה בגלל שהיה קר (ככה היה לי עם הקינג)...

רן333

New member
אולי הנקודות הבאות יעזרו לך:

1. טמפרטורה של 32 מעלות צלזיוס לא תגרום לכוויה. אגב, לנושא טמפ' הגידול המומלצות התייחסתי **כאן**. ואפשר לקרוא עוד בנושא הזה, ובנושא הגידול של קינגסנייקים בכלל, בספרון **הזה**. מומלץ לכל מי שמגדל קינגסנייקים. 2. חשוב לשמור על טמפרטורות מתאימות לא רק ביום שבו את מאכילה את הנחש; יש לשמור עליהן באופן שוטף, לאורך זמן. יתכן שאם תעשי זאת - תקבלי תגובות אכילה טובות יותר. 3. חלק גדול מהקליפורניה קינגסנייקים (Lampropeltis getula californiae) צמים בחורף, ללא קשר לטמפרטורה. כשגידלתי נחשים כאלה, כולם צמו בחורף, ולכן העדפתי להחזיק אותם בסביבה קרה בעונה הזו. זה אף פעם לא גרם לבעיה כלשהי. זכור לי אפילו מקרה של נחש שבקע בסוף הקיץ, וסרב לאכול. הכנסתי אותו לתרדמת חורף לפני שאכל משהו בחיים שלו, וכשהוא יצא ממנה - הוא אכל בלי שום בעיה.

תודה

ובקשר ל-2, כן אני יודעת, פשוט קיבלתי אותה לפני חודש וחצי בערך ומהקופסא שהיא הייתה בה באופן זמני [ליום וחצי בערך] היא הצליחה לברוח [המכסה לא נסגר טוב מסתבר] ומצאתי אותה לפני שבוע בערך ולכן לא הייתה לי שליטה על הטמפ' ורק שלשום יצא לי לקנות לה כבל חימום ולסדר לה את הטמפ' המתאימות. מעכשיו אלו הטמפ' שישארו.

הייתי רוצה לחדד מעט את דבריו של רן,

ולהוסיף מעט...אכן הייתי משתדל לשמור על טמפרטורה לאורך זמן וכמו כן הייתי ממליץ לך להניח על הדופן שהנורה מקרינה עליו חום בריסטול או משהו דומה וזאת על מנת שיחשיך מעט את הטרריום ולא יהיה אור 24 שעות וחשוב מכל תישתדלי שהטמפרטורה לא תרד מ-25 מעלות ואז אני מאמין שלא תהיה בעיה.

EROTOMANIA

New member
אחינועם, היא מדהימה, כבר אמרתי?

למעלה