היפותירואידיזם

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
היפותירואידיזם

הכלבה שלי בסביבות גיל 7, מעורבת, כנראה משהו עם כנעני. בעלת עודף משקל, עלתה המון בשנים האחרונות, היום שוקלת 37.6 ק"ג (צריכה להוריד מעל 10 ק"ג). לפני 5 חודשים נעשו לה בדיקות דם כלליות (יצא תקין) ו- T4 שיצא 0.39 (גבול עליון 0.6). בדיקה נוספת הראתה שה-TSH ברמה נורמלית.
5 חודשים מקבלת טירוטאב ונשארה על אותו משקל בדיוק, 37.6 ק"ג, אך לפחות לא העלתה (בשנה וחצי לפני תחילת הטיפול העלתה 5 ק"ג).
קיבלה מזון לייט (לא רפואי), טיולים ומקבלת כמות מזון מאוד קטנה ועדין לא מורידה גרם.
הוטרינר הציעה לסיים את הכדורים שנשארו, לעשות הפסקה של חודש ולהאכיל אותה במזון רפואי דיאטטי (לא לתת חטיפים ולשקול כל שבועיים כדי לראות אם יש שינוי), בדיקת דם נוספת ואם הכלבה לא תרד במשקל אז כנראה שאין מה לעשות, יש כלבים שיש להם מטבוליזם נמוך.
מה הייתם ממליצים? אשמח לשמוע חוו"ד נוספת.

עודף משקל

על פניו עושה רושם שכלבה סובלת מעודף משקל, ולא מהיפותירואידיזם. הגישה המקובלת היום היא שיש אבחון יתר של היפותירואידיזם - כלומר - ישנם לא מעט כלבים שמאובחנים כחולים במחלה כאשר אין להם מחלה. כאן בדיקות הדם תקינות, כך שככל הנראה לא זו הבעיה שלה.
אכן, כמו אנשים, יש כלבים עם מטבוליזים נמוך. עצם ההשמנה מורידה פעם נוספת את המטבוליזם, ומקשה עוד יותר על ירידה במשקל. הדרך לפתרון דורשת משמעת רבה וסבלנות.
אני אישית עדיין שמרן בנושא - אני דוגל במזון רפואי בלבד (בלי תוספות) ופעילות פיזית מתונה, אבל רציפה ובגרף מאמץ עולה. זה אומר להתחיל ללכת עם הכלבה. בהתחלה הליכה קצרה, אך בהדרגה להגדיל את המרחק. כאשר מדובר על הליכה- מדובר על הליכה רציפה, כזו שבה גם הדופק שלך עולה קצת. אין צורך לרוץ, אבל גם אין סיבה לעצור ולהריח כל פרח בדרך.
זה לא קל, אבל זה אפשרי, ואפילו עובד.
בהצלחה,
אסף

DGHM

New member
תודה על התשובה

זו בהחלט אפשרות שהיא פשוט סובלת מעודף משקל.
טיולים ארוכים של שעה וחצי של הליכה ללא עצירות שהיא (ואני) חוזרת עם הלשון בחוץ, עשינו תקופה ארוכה ולא היה שינוי. אולי באמת, כמו שכתבת, צריך להכניס למשוואה את המזון הרפואי.
תודה רבה.

למעלה