היפותאירואיד

lina84

New member
היפותאירואיד

שלום שלכם אני סטודנטית שנה ד' ברפואה סינית ויש לי קייס מעניין שאזדקק בו ליעוץ ממי שמבין ... מטופלת בת 50 עם היפותרואיד כ10 שנים ומטופלת בטרוקסין גם עם התרופא היא לא מאוזנת, ישנם קפיצות בין היפו להיפר. בשנים האחרונות עלתה במשקל כ 10 ק"ג, הסוכר שלה נמוך תמיד באזור 65 ואף נוטה ליפול לפעמים יותר תגובה לקור ולחום ברמה קיצונית כלומר בד"כ או שמאוד קר לה או שמאוד חם לה וזה נע בקפיצות כל היום השתדלת להיות פעילה למרות שעייפה. תמיד צמא ושותה הרבה, תאבון ירוד, ישנו גוש של ליחה באזור הגרון שלא יוצא מחזור לא סדיר ,ווסת 5 ימים דם אדום. PMS חזק מאוד עם כאבי בתחתונה, עצבנות רגישות ועייפות שינה-טובה יציאות- שתן הרבה ובהיר צואה-2-3 ביום מרקם תקין לשון- טפוחה מעט רחבה וחיוורת דופק- עמוק ומתגלגל ברקע- טרומה קשה במשפחה

ינוקא1

New member
שבוע טוב וחג שמח !

קודם כל יש קומונה נהדרת של רפואה סינית ויש שם הרבה מטפלים על רמה - כדאי לך לשאול גם שם. אם נסדר את הסימפטומים אז זה משהו כזה : היפותיירואיד -חולשת אדמה. הקפיצות בין היפו להיפר זה מאוד מעניין. בעיקרון , אחרי שהבלוטה נעלמת אמור להיות רק "היפו" שמאוזן על ידי תרופות (שבעצם נותנות את ההורמון החסר). מה שאומר שיתכן שהיא לוקחת את התרופות באופן לא הכי מסודר או במינון לא נכון - שווה בדיקה. עליה במשקל - מסתדר עם חולשת אדמה. סוכר נמוך - האם היא מרגישה סחרחורות או התקפי רעב כתוצאה מכך ? יתכן ששוב יש כאן מצב של היפר (שאולי נגרם על ידי עודף תרופות) שמוריד את רמת הסוכר. תגובות קור וחום - אפשר להגיד שזה בגלל ה"היפו היפר". כדאי לבדוק האם יש צמרמורות ? אם נניח שזה לא קשור לתרופות , הסימפטומים המתחלפים אופיניים לבעיה של SHAO YANG ובכלל עץ. פעילות למרות העייפות - נהדר. תמיד צמאה ושותה הרבה - זה יכול להראות על חום פנימי ! גוש של ליחה באיזור הגרון שלא יוצא - ליחת אל חומר מה שנקרא , אופייני מאוד לLIV QI STAG PMS - כנ"ל , סטגנציה באיזור הבטן התחתונה. עץ. עצבנות , רגישות - כנ"ל. יציאות - שתן הרבה ובהיר - זה לא הכי מתאים למצב של חום פנימי , אבל כן מתאים לכך שהיא שותה הרבה. משהו שכדאי לבדוק : האם היא לוקחת תרופות ליתר לחץ דם או תרופות משתנות אחרות ? לשון תפוחה וחיוורות - ליחה וחוסר דם , דופק עמוק ומתגלגל - ליחה וחסר צ'י. צואה 2-3 ביום - יכול להעיד על חולשת אדמה. או הרבה ליחה. אני חושב שיש כאן עוד הרבה דברים שכדאי לברר , ואת נתת פרטים חלקיים. משהו שכדאי לבדוק למשל - האם כבר הפסיקה הווסת ? על פניו הייתי מוציא ליחה , ומאזן עץ אדמה. גם יוצר קצת הנעה באיזור הבטן התחתונה.

0 אור 0

New member
משהו שם לא הגיוני בכלל

אחרי היפו 10 שנים עם אלטרוקסין, לא אמורות להיות קפיצות להיפר, כי הבלוטה כבר מתה. נשמע כאילו יש בעיית איזון של הבלוטה אבל בכלל לא היפו , אלא חוסר איזון - בשפה שלי הייתי מטפלת בצ'אקרת הגרון ובאדרנל ובאיזון כללי וחיזוק של הכוסף ובעיקר הנפש (שחרור הטראומה וכל מה שתקוע בעקבותיה) - אני מניחה שבסינית המושגים קצת שונים. וכדי בכל זאת לעזור לך במקרה - נא גשי לכתובת הבאה ותמצאי שם שני מאמרים טובים על היפו והיפר תירואידיזם בראית הרפואה הסינית - קריאה של שניהם והתייחסות למטופלת שלך בטוח תסייע.

nadaval56

New member
בלוטה מתה??

למה שהתאים של הבלוטה ימותו בעקבות האלטרוקסין? מה שהגיוני יותר שהבלוטה תתנוון בעקבות חוסר פעילות. אולם יש הבדל בין תא שלא "זוכר" את התפקיד שלו ולא מורגל לעבודה שלו ובין תא מת. בקיצור - נראה שהבעיה מראש היתה אחרת. לא תת פעילות "רגילה" של מערכת חיסון שדיכאה חלק מפעילות הבלוטה אלא תת פעילות על רקע נפשי-אנרגטי או תזונתי. אולי עכשיו מסיבה כלשהי הבלוטה מצליחה לתפקד ובשילוב עם ההורמון מבחוץ נוצר היפר.

0 אור 0

New member
כמובן שמדובר על מנוון עקב חוסר הפעילות

מת לגמרי זה בדרך כלל בא מהקרנה או ניתוח שבו הסירו את הבלוטה

nadaval56

New member
ולכן כמי שמאמין ברפואה המשלימה

אנו אמורים לחשוב ש"כל עוד הנר דולק - אפשר לתקן". משמע אם התאים לא מתו - הם יכולים להתחיל לפעול מסיבות כאלו ואחרות...

oversensitived

New member
דווקא אנ מסכים שזה נוטה לכיוון המתה

אחרי 10 שנים עם אלטרוקסין הבלוטה לא תחזור לעבוד כמו שצריך ואפילו לא קרוב לכך.

hal767

New member
מניסיון בדרך הטבעונית, יש תקווה

לא הייתי שולל אפשרות לריפוי או לשיפור במצב.

אני לא מסכים

ואני מכיר כמה אנשים שהצליחו להחזיר את תפקוד הבלוטה. תרופת האלטרוקסין "עובדת במקום" הבלוטה וגורמת לה להתנוונות. ממש כמו שהאינסולין גורם להתנוונות הלבלב. אם נותנים לגוף את ה"דלק נכון" הוא יכול לשקם את עצמו.

מאיר72

New member
בנוסף לכל הדברים היפים שינוקא כתב

"קפיצות" בין היפר להיפו עיד לרוב על מצב של דלקת בבלוטה, שווה לבדוק

למעלה