היפוטוניה....

היפוטוניה....../images/Emo2.gif

שלום לכולכם ואודה לכם על תשובה לשאלתי הבן שלי בן 4 מטופל בריפוי בעיסוק, הוא נולד פג קטן ותודה לאל הכל בסדר. הוא מוגדר כ - היפוטוני. אני יודעת פחות או יותר מה זה אומר אבל אני רוצה לדעת בדיוק!!!את ההגדרה הנכונה. אני יודעת שהיפוטוניה זה לא משהו שעובר וחיים עם זה כל הזמן. בקשתי היא שתסבירו לי את המונח המקצועי של המילה , בשפה ברורה מובנת וקלה אודה לכם מאוד מאוד תודה מראש כוכי

נאוה ר

New member
כוכי שלום!

אני כותבת לך מילה במילה את ההגדרה של טונוס מתוך ספר שכתבה מרפאה בעיסוק בשם ג'ני האן מרקוביץ. לספר קוראים ילד מה הוא צריך. ובעיני הוא מומלץ לרוב ההורים שילדם מטופל בריפוי בעיסוק. מצוי בכל חנויות הספרים ולא יקר. עד כאן ומהפירסומות, נעבור להגדרה - טונוס שרירים= בעברית מתח שרירם. מתח של שרירי הגוף הנדרש כדי לבצע פעולה בצורה תקינה. מתח שרירים מוגבר גורם לקשיחות השרירים, ומתח שרירים נמוך(היפוטוניה) גורם לרפיון שרירי הגוף. נכון שאת מתח השרירים הבסיסי לאא ניתן לשנות אבל חשוב שתדעי שאת מתח השרירים בשעת פעולה ניתן לשנות על ידי הרבה פעילות מוטורית. או כמו שאני אומרת להורים יש ילדים שצריכים משקפיים כדרך חיים ויש ילדים שצריכים התעמלות כדרך חיים... מקווה שעניתי לשאלתך הגלויה וגם לזאת הסמויה. אם לא אז תשאלי שוב.. בהצלחה

מוּסקט

New member
וצעד אחד אחורה

המוח אחראי על כך שלשרירים בגוף יגיע מתח (טונוס) המווסת באופן כזה שהגוף יוכל להחזיק את עצמו ולהתנועע. היפוטוניה זה תאור של מה שקורה לשרירים כאשר פקודת המתח המגיעה לשרירים מהמוח מעט חלשה.

תודה רבה

נאווה תודה רבה על התאור המדויק , ואניבהחלט הולכת לקנות את הספר בימים הקרובים, אני רק מקווה שהוא כתוב בצורה ברורה ולא מיועד למרפאות מקצועיות עם יותר מדי מונחים מקצועיים. ולגבי ההתעמלות, הוא כרגע נמצא בחוג ג'ודו מאוד מקווה שבהמשך הוא גם ירצה ללכת להתעמלות, אבל הוא כ"כ מודע לקשיים שלו כך שהוא מוותר מראש על פעילות שהוא יודע שהוא לא יצליח להתמודד איתה. מוסקט לפי מה שאת אומרת אני מבינה שלילדים היפוטוניים יש איזו שהיא בעיה במוח? בעיה קלה?

מוּסקט

New member
ובכן

כל איבר בגוף מקבל "הוראות פיקוד" מהמוח מעבר לפונקציה שלשמה האיבר מיועד. אותו כנ"ל עם שרירי השלד. המונח היפוטוניה קשור ל"הוראת הפיקוד 'מתח'" שהשרירים מקבלים ולא לשרירים עצמם - שיכולים להיות בסדר גמור (לכם גם כתבו מעלי על חשיבותה של הפעילות הגופנית). כדי לייצב שלד, שריר צריך X מתח ע"מ להחזיק מנח יציב ל- Y זמן. כשיש פחות מתח, השלד יהיה פחות יציב ויחזיק מנח לאורך פחות זמן (יתעייף מהר). בטיפול, קשה לעבוד על "מקור המתח" - אבל בהחלט ניתן לשפר את הסיבולת והכושר של השריר עצמו.

למעלה