היפוגליקמיה

nitsansh

New member
היפוגליקמיה

למי שיודע... כמה זמן לוקח מהופעת הסימנים הראשונים עד למצב של חוסר שליטה (כשמבולבלים עד כדי כך שצריך עזרה ממישהו) והתעלפות? האם מומלץ בכל מצב של חשש מהיפו (כשאין אפשרות למדוד גלוקוז כדי לוודא) מיד לאכול או לשתות מזון אנרגטי (ועם GI גבוה) כדי להעלות את הסוכר? או שאפשר לחכות כמה זמן כדי לדעת שזה באמת זה? בקיצור... מה עושים?

wazzzzz up

New member
היפופוטם

קודם כל בוקר טוב, אני לא מומחה (אני טייפ 2), אבל אם אתה מספיק מודע לעצמך וקולט שאתה נכנס להיפו, תן ביס בשוקולד או קולה או משהו מיד, (shoot first then ask questions).

nitsansh

New member
אני בסה"כ 10 ימים סוכרתי...

אז אתה לא מצפה שאני כבר אדע הכל... בשביל זה אני שואל את מי שיש לו יותר נסיון... אני גם טייפ 2, אבל אני מקבל גלובן וגם זה יכול לגרום להיפו אם עושים יותר מדי פעילות גופנית או אוכלים פחות מדי... עובדה שקיבלתי את זה אתמול פעם אחת בטוח ועוד פעם אולי... מה שהמליצו לי לעשות במקרה של היפו זה לשתות חלב או מיץ, או לאכול לחם, או למצוץ סוכריה... אז אתמול הצטיידתי בסוכריות ואני מתכוון להחזיק אותן צמוד אלי כל הזמן... אבל חשוב לי גם לדעת אם יש "מרוח בטחון" של זמן מרגע שההיפו מתחיל ועד שזה הופך למסוכן, בעיקר בגלל שאני נמצא רוב הזמן לבד ואסור לי בשום אופן להגיע למצב של חוסר שליטה! אני גם חושב שהיה לי את זה קודם, לפני שידעתי שאני סוכרתי, אבל היות שאחד הסימפטומים של היפו זה רעב כנראה אכלתי באופן אינסטינקטיבי בלי להיות מודע שיש לי מצב של היפו... אני גם תוהה אם מצב של חוסר ריכוז או אובדן זכרון זה סימן של היפו... זה היה קורה לי הרבה פעמים עוד לפני האבחנה... תמיד חשבתי שזה רק בגלל חוסר שינה... למצב של התעלפות או אובדן הכרה אף פעם לא הגעתי, ואני מקוה שזה גם לא יקרה...

nitsansh

New member
ועוד דבר...

האם כאבים והתכווצויות בשרירים (בעיקר בלילה) זה גם סימן של היפו?

עמית 29

New member
היפו וכל השאר

ניצן, נראה לי שאתה קצת מתנפל על הסוכרת שלך. מאוד חשוב לטפל וללמוד אבל כמו שאמרת לא בנו את רומא ביום אחד. הזמן מהווה פקטור חשוב בלמוד הטיפול וההתנהגות שלך במצבים השונים. כל אדם מגיב קצת אחרת ואין "חוקים" תוך כמה זמן עד שמאבדים את ההכרה! גם אני חושש מהמצב הזה לא מעט ואני לא מתכוון להגיע אליו. יש אנשים סוכרתים שחולים כבר עשרות שנים והם מעולם לא התעלפו. הגוף היא מכונה מופלא ונותן לך סימנים מקדימים כשמשהו לא בסדר. עוד תלמד מתי אתה מרגיש סוכר נמוך. כדאי שתשיג גלוקומטר כמה שיותר מהר (ברוב קופות החולים נותנים בחינם) וכל אימת שיש לך ספק תבדוק סוכר. מהר מאוד תכיר "מחדש" את גופך. אני לא חושב שהיית בהיפו טרם נטילת התרופות שכן סוכרתיים רמות הסוכר שלהם רק עולות (גם טייפ 1 וגם 2) הסיבות להיפו הם כשמשתמשים בתרופות... הסוכר לא יורד להיפו אצל אדם בריא ואצלנו הסוכרתיים אין יתר ייצור אינסולין (אלא ההפיך אצל טייפ 1 וחוסר יעילות בטייפ 2). ביי

nitsansh

New member
"להכיר מחדש את הגוף"

זו בדיוק הבעיה שלי... מתברר שהרבה תופעות שהיו לי בעבר, בעיקר בתקופה האחרונה לפני האבחון, הן סימפטומים של סוכרת, ואני בכלל לא ידעתי... ועכשו כשנתגלה לי שאני סוכרתי, כל דבר שיש לי אני מקשר לסוכרת, וזה לא בהכרח נכון... בענין הגלוקומטר... שאלתי היום את האחות, והיא חושבת שאני לא צריך... היא חושבת שאם יהיה לי גלוקומטר אני אמדוד יותר מדי... תסלחו לי אבל זה ממש דבילי, מה היא חושבת שאני נהנה מדקירות? קראתי שאצל סוכרתיים שרמת הסוכר שלהם יורדת בצורה חדה (אצלי זה ירד תוך 4-5 ימים מ-330 ל-135), יכולה להיות תופעה של "היפו מדומה", שמרגישים כמו בהיפו גם כשהסוכר נורמלי ואפילו גבוה מהנורמה, ולכן חשוב לבדוק את הגלוקוז... אז איך רוצים שאני אעשה את זה בלי גלוקומטר? בינתיים, כמו שכתבתי במקום אחר, קיבלתי הוראה להפסיק לקחת את הגלובן שכנראה גרם להיפו, ואני מקווה שזה לא יקרה בזמן הקרוב...

slightly

New member
כמה אופיני

לקופות החולים לצמצם את ההוצאות. לא צריך אנדוקרינולוג, לא צריך גלוקומטר. מזל שנותנים לך תרופות. ראש קטן. כשמגלים סוכרת ברמות כאלה, קודם כל קונים גלוקומטר.

לזר

New member
ככל הנראה זו אחות שלא יודעת מהי

סוכרת ומה ההשלכות של המחלה על הגוף עם השנים. עזוב אותה (את האחות) ונסה ללמוד ככל האפשר על המחלה כדי שתוכל לעזור לעצמך בעתיד. בהצלחה!

nitsansh

New member
איך ללמוד?

מאיזה מקורות? לצוות הרפואי אין מספיק זמן כדי ללמד אותי כל מה שאני צריך ורוצה לדעת... אז מה רע ללמוד מסוכרתים בעלי נסיון?

Sagit3

New member
לדעתי , יש לך טעות באבחנה

היפוגליקמיה זה מצב של ירידה בלתי מבוקרת ברמת הסוכר בדם. במילים אחרות, כמויות גבוהות מידי של אינסולין, מעבר למה שהגוף צריך. אצל חולי סכרת המצב לפני התחלת הטיפול הוא בדיוק הפוך : רמת הסוכרים בדם עולה מכיוון שהפרשת הורמון האינסולין נפגעת. במצב רגיל, של אדם בריא, הגוף יודע בעצמו כמה אינסולין יש להפריש ולכן אין "פאשלות" כגודמת היפוגליקמיה שבהן הגוף מקבל כמויות גבוהות מידי של אינסולין. אבל אדם חולה שצריך להזריק בעצמו את ההורמון לגוף , לא תמיד מחשב בעצמו נכון את הכמויות,ולכן יכול להכניס את עצמו למצב של היפו. מצב של היפוגליקמיה יכול להתרחש רק בשלושה מקרים: א)אם האדם הזריק כמויות גדולות מידי של אינסולין , מעבר למה שהגוף שלו דורש. ב)אם האדם עסק בפעילות גופנית והזריק כמות אינסולין שהותאמה לו למצב של חוסר פעילות גופנית - כמות גבוהה מן הדרוש. ג)אם האדם צרך כמות מופחתת של סוכרים מן הכמות שאליה התאימו לו את רמת האינסולין (כמו ביום כיפור,למשל, אם אנשים צמים). לפיכך, אין מצב ולא יכול להיות מצב שאדם לוקה בהיפו עוד לפני שהוא יודע שיש לו סוכרת - מכיוו שהיפוגליקמיה זה ,אם אפשר אולי לכנות את זה כך, תופעת לוואי של האינסולין , ולא סימפטום של המחלה עצמה. רק כאשר צריכת האינסולין גבוהה מן הנדרש מתרחשת התקפת היפוגליקמיה. התקפה כזאת לא יכולה להתרחש ללא נטילת אינסולין, ולכן אין סיכוי שעברת התקפי היפוגליקמיה עוד לפני שידעת שיש לך סוכרת.

שוקולד וקולה שניהם לא בדיוק

הדבר בשביל לצאת מהיפו גליקמיה כי שניהם לא בדיוק שיא הבריאות . תשתו מיצי פירות הם מצוינים !

לזר

New member
מהירות הכניסה להיפו תלויה בכמות

האינסולין הפעיל העודף שיש בגוף האדם. לדוגמה, האינסולין המהיר ביותר שאנו צורכים (הומלוג ונובורפיד) מגיעים לשיא פעולתם תוך שעה. אם לא אכלתה ארוחה פחמימתית ורמת הסוכר שלך היתה 120, אתה יכול להתעלף תוך שעה מרגע ההזרקה. המועד המדויק תלוי במנת האינסולין שלקחת, העודף שלו בגוף ומשקל הגוף שלך. אם אני מתחיל מרמת סוכר של 100, מזריק 5 יחידות ולא אוכל כלום, תוך שעה אני בבית חולים על עלונקה. אם אני לא מזריק ולא אוכל, אני יכול ללכת שעתיים בלי הפסקה עם 3 כדורי גלוקוז בכיס. ורק בריאות כל היום

slightly

New member
אם תקרא את ההודעות שלו

תבין שהוא לא מטופל באינסולין.

nitsansh

New member
נכון, אבל...

גם לגלובן שקיבלתי עד אתמול יש השפעה של הגברת האינסולין בגוף. בטח לא בעוצמה של האינסולין המוזרק, אבל יש לזה השפעה... עובדה שאצלי זה קרה, ואתמול אפילו די מהר... מה שמעצבן אותי זה שאני מודד גלוקוז רק בבוקר אחרי צום, ולאף אחד אין מושג מה קורה עם רמת הסוכר שלי במשך היום... לפחות יום אחד צריך למדוד את זה לפני כל ארוחה ושעה-שעתיים אחרי כשהסוכר צריך להגיע לשיא, ואם מתלבטים אם אני צריך תרופה או לא, אז לבדוק את הסוכר לאורך היום בלי ועם התרופה. אבל הדבר שהכי מציק לי עכשו זה הראיה - היפו קורה רק לפעמים, ואני כבר יודע להתמודד עם זה... מהטשטוש בראיה אני סובל כל הזמן, ולא נראה שזה משתפר... הכי גרוע זה כשאני מנסה לקרוא... מאז שזה התחיל אני כמעט לא קורא עתונים, ועל ספרים אין מה לדבר... לקחתי מהספריה ספר על אנדוקרינולוגיה ואחרי 2 דפים נשברתי... אפילו שאני מזהה את הכתוב המוח לא קולט ואני צריך לחזור על כל פסקה כמה פעמים...

למעלה