אני מכירה מקרוב משהו שנקרא
"היפוגליקמיה ריאקטיבית". לפי מה שהצלחתי להבין, בעיקר ממאמרים שכתבו חולים, מדובר על מצב של ירידת סוכר כ3 עד 4 שעות לאחר אוכל, בעיקר של סוכרים פשוטים (לכן הריאקטיבית - תגובתי לסוכרים). לא ממש הצלחתי להבין את המנגנון אם זה עודף הפרשה של אינסולין / בעיה בפירוק האינסולין או משהו אחר. בכל אופן, האבחון הוא רק ע"י בדיקת העמסת סוכר (בבדיקות רגילות בצום בד"כ לא תהיה בעיה. טיפול - רק הקפדה על תזונה מתאימה, להימנע מסוכרים פשוטים, להקפיד על ארוחות מסודרות ובזמנים קבועים. במקרה של כנמיסה להיפו' (מרגישים...), לאכול סוכר פשוט שיעלה מיידית את רמת הסוכר, ומיד אח"כ לאכול ארוחה מסודרת הכוללת פחמימות, כדי לאזן, ולמנוע צניחה חזקה יותר. אגב, עד כמה שהבנתי, יש הטוענים נגד האבחנה הזו, ושירידת סוכר דרסטית יכולה להיות תגובה תקינה לבדיקת העמסת סוכר. מצטערת שאין לי רפרנס מסודר. מקווה שמהנתונים שהבאתי יהיה מי שיוכל למצוא. אם אמצא את הקישורים, אנסה להביא לפחות את המאמרים שאני קראתי. ולשואלת הראשונה - האם לזה התכוונת? ומה בעצם את רוצה לדעת על זה? אופס, אני חדשה כאן ושכחתי להציג את עצמי - אני חולה בתסמונת הפיברומיאלגיה, שזה חולשה / רגישות של הרקמות הרכות, והיפו' ריאקטיבית היא "תסמונת נלווית" מוכרת של חולים בתסמונת זו (תסמונת נלווית = תסמונת ששכיחותה אצל חולים בפיברו' גבוהה בהרבה מהשכיחות הרגילה שלה באוכלוסיה) יש לנו פורום של חולים כאן בפרדס, ונכנסתי כי בדיוק הסתקרנתי לבדוק אם בפורום שלכם מתיחסים גם להיפו' הריאקטיבי... אז רק בריאות, ימית