היפוגליקומיה

drummer99

New member
היפוגליקומיה

האם יש בפורום זה משתתפים שהם חולים בהיפו והם לא סכרתיים?

amitp

New member
מה זאת אומרת חולים בהיפו?

היפו היא לא מחלה כרונית אלא אירוע שצריך לטפל בו באופן מיידי. אתה מתכוון לאנשים עם נטייה לפתח היפוגליקמייה שהם לא סוכרתיים?

drummer99

New member
אני מתכוון לאנשים

שצריכים לאכול את אותם מאכלים כמו של סכרתיים, כלומר להמנע ממאכלים שיש בהם סכר וכד', ע"מ שרמת הסוכר לא תעלה בבת אחת ותרד בבת אחת ויווצר בגוף מצב של היפוגליקומיה, אך בניגוד לחבר'ה הסכרתיים, חולי ההיפו לא מזריקים. כעת השאלה שלי היא, האם יש כאן בפורום חולי היפו?

האם הכוונה לנפילות סוכר?

אצל דודה שלי יש נפילות סוכר ואין לה סכרת אבל לא יודעת אם יש לזה קשר לסכרת אולי לא מאובחנת

drummer99

New member
אני מתכוון ל

נפילות סוכר תכופות במידה ולא אוכלים ע"פ תפריט התזונאית.

yamit23

New member
אני מכירה מקרוב משהו שנקרא

"היפוגליקמיה ריאקטיבית". לפי מה שהצלחתי להבין, בעיקר ממאמרים שכתבו חולים, מדובר על מצב של ירידת סוכר כ3 עד 4 שעות לאחר אוכל, בעיקר של סוכרים פשוטים (לכן הריאקטיבית - תגובתי לסוכרים). לא ממש הצלחתי להבין את המנגנון אם זה עודף הפרשה של אינסולין / בעיה בפירוק האינסולין או משהו אחר. בכל אופן, האבחון הוא רק ע"י בדיקת העמסת סוכר (בבדיקות רגילות בצום בד"כ לא תהיה בעיה. טיפול - רק הקפדה על תזונה מתאימה, להימנע מסוכרים פשוטים, להקפיד על ארוחות מסודרות ובזמנים קבועים. במקרה של כנמיסה להיפו' (מרגישים...), לאכול סוכר פשוט שיעלה מיידית את רמת הסוכר, ומיד אח"כ לאכול ארוחה מסודרת הכוללת פחמימות, כדי לאזן, ולמנוע צניחה חזקה יותר. אגב, עד כמה שהבנתי, יש הטוענים נגד האבחנה הזו, ושירידת סוכר דרסטית יכולה להיות תגובה תקינה לבדיקת העמסת סוכר. מצטערת שאין לי רפרנס מסודר. מקווה שמהנתונים שהבאתי יהיה מי שיוכל למצוא. אם אמצא את הקישורים, אנסה להביא לפחות את המאמרים שאני קראתי. ולשואלת הראשונה - האם לזה התכוונת? ומה בעצם את רוצה לדעת על זה? אופס, אני חדשה כאן ושכחתי להציג את עצמי - אני חולה בתסמונת הפיברומיאלגיה, שזה חולשה / רגישות של הרקמות הרכות, והיפו' ריאקטיבית היא "תסמונת נלווית" מוכרת של חולים בתסמונת זו (תסמונת נלווית = תסמונת ששכיחותה אצל חולים בפיברו' גבוהה בהרבה מהשכיחות הרגילה שלה באוכלוסיה) יש לנו פורום של חולים כאן בפרדס, ונכנסתי כי בדיוק הסתקרנתי לבדוק אם בפורום שלכם מתיחסים גם להיפו' הריאקטיבי... אז רק בריאות, ימית

amitp

New member
כן, אני מניח שלזה הוא התכוון

(הקדמת אותי בכמה דקות
). דרך אגב, יכול להיות שאנחנו מכירים?

drummer99

New member
האם יש

הבדל בין ההיפוגליקומיה הריאקטיבית להיפוגליקומיה האקטיבית?

yamit23

New member
האמת, אין לי מושג.. מצטערת ../images/Emo4.gif

אני לא מכירה את המונח "היפוגליקמיה אקטיבית". אני יכולה לנסות לתרגם לעברית - "ריאקטיבית = "תגובתית", דהיינו "קורה בתוגבה למשהו" (במקרה דנן - אוכל, עלייה ברמת סוכר). אקטיבית = "פעילה", ואולי גם "קורה עצמאית"? לא יודעת לאן להמשיך מכאן... ולעמית
- טוב, תראה, יודע מה... כנראה שכן.

הוכנס לשאלות הנפוצות

אמנם לא ממש נפוץ אבל מידי פעם עולה השאלה הזו כאן. ועד עתה מודה- לא ידעתי להשיב
אם תתני לי קישור לפורום שלכם הכניס זאת לקישורים שלנו - שיתוף פעולה יכול רק להועיל

yamit23

New member
קישורים, לבקשתך

לא רפרנס מדעי, אלא שני אתרים שהוקמו ע"י חולים בתסמונת התשישות הכרונית (CFS) ו/או פיברומיאלגיה (FMS). עמית בטח יכעס עלי שאני מביאה את זה, ולא דברים אחרים, אבל זה מה שאני מכירה, ואין לי כרגע זמן לחפש. אני מקווה שאחד מאיתנו יביא בהמשך חומר יותר איכותי. הראשון הוא מאמר בהיר ומקיף ביותר, הכולל גם עצות להתמודדות מנסיונה של חולה. מאמר זה כלול באתר המוקדש לCFS, שהוקם ע"י ליאורה מנסן, חולה במחלה וממיסדות עמותת אס"ף. השני מתוך אתר שהוקם ע"י חולה בפיברו' (נינה), ומציג שיטת טיפול מסוימת במחלה, ע"י גואיפנזין. האתר הוא תרגום האתר של ד"ר סט. אמאנד, הרופא שפיתח את השיטה. באתר ישנם שלושה מאמרים על הנושא. ולבסוף, קישור לפורום פיברו' וCFS כאן בתפוז.
לך על המחשבה, אשמח לסייע בעוד דברים. המון בריאות, ימית

לזר

New member
הצדק עמך

יש אנשים (ככל הנראה לא בפורום) בעלי רמת סוכר נמוכה מהנורמה כל הזמן. בהגדרה הם היפוגליקמיים. הם לא חולי סוכרת. יש להם את המחלה ההפוכה של הסוכרת. שבוע טוב

mickey15

New member
אני מכירה מישהי כזאת...

חברה רחוקה כזאת נגיד את זה ככה... היא סיפרה לי שיש לה מן סכרת הפוכה כזאת שהיא סובלת מחוסר סוכר היא אמרה לי שהיא כל הזמן צריכה לאכול... יותר מזה אני לא יודעת

לזר

New member
בהחלט.

אנשים היפוגליקמיים זקוקים לתזונה מיוחדת, משום שרמת הסוכר שלהם יכולה לרדת לאחר האוכל

amitp

New member
אתם מערבבים שני דברים

יש חולים בהיפוגליקמייה ריאקטיבית (או שלא, זה קצת במחלוקת בקרב הרופאים..) שאם יאכלו תזונה לא מתאימה עשויים לסבול מהתקף של היפו, ויש חולים שהמערכת שאמורה לשמור על רמת גלוקוז תקינה בין הארוחות פגועה אצלהם, הם לא חולים בהיפו-ריאקטיבית אלא במגוון שלם של מחלות אחרות, וחלקם באמת צריך לאכול לעתים יותר קרובות כדי להמנע מהיפוגליקמייה.

למעלה