"היפה והחיה"

"היפה והחיה"

לפני בערך שבוע ביקרתי בניו יורק, והלכתי עם המישפחה למחזמר היפה והחיה בברודווי (נו, אלא מה...). טוב, הייתי צריכה לדעת מראש שזה מחזמר בעיקר לילדים- מבוסס על הסרט של וולט דיסני. אבל בכל זאת... אני לא זוכרת איך קראו לשחקנית ששיחקה את בל, אבל היא כניראה לא קלטה את הרעיון שיש במחזות זמר חלקים שבהם מדברים. היא פשוט שרה כל ההצגה. מאוד מאכזב. הדבר הכי בולט היה התפאורה. אף פעם לא ראיתי כזה דבר- פשוט מדהים. לא תפאורה שטוחה מקרטון. הכי יפה היה בטירה- היו שם כל כך הרבה אפקטים בימתיים שאפשר להישתגע. בסצינה בה גסטון והחיה נלחמים בחוץ, כל החלק המערבי מסתובב, נדלקים כוכבים, מופיעים מאחוריהם בניינים שבורים. הווילונות הענקיים הקרועים שהיו הבכל רחבי הספריה, גרמי המדרגות הענקיים, הספריה, החדר המדהים של בל, הכפר- פשוט מדהים. לגבי המשחק וביצוע השירים- מלבד בל, כולם היו מצויינים. הפמוט (ג'וליאר? משהו כזה), השעון, מברשת הנוצות, גם השטיח שהסתובב על הבמה בגלגלונים. הסצינה הכי מרשימה הייתה בסעודה- שם כל יושבי הטירה הגיעו כדי לשרת את בל. הוספו כמה שירים למחזה, אבל לא אהבתם אותם. החיה שר אחרי שהתרגז על בל, האבא שר כשבל שואלת אם היא מוזרה. משהו כזה. מכולם, הכי אהבתי את הארון. פשוט הכניסו אישה לתוך ארון בד מבריק. היא פתחה דלתות, הוציאה שמלות מתוך המגירות שלה. אי אפשר להגיד כמה התלהבתי. אז בסך הכל, מחזה נחמד לעין. לכו לשם בשביל התפאורה, התלבושות והשירים. ואמא שלי ואחותי ראו את כנר על הגג בלעדי... אוי, הקינאה. סליחה שיצא קצת ארוך. יערה

Jason2

New member
מחזות זמר ש"שכחו" לדבר

עלובי החיים מיס סייגון אוויטה קאטס פאנטום האופרה ישו כוכב עליון יוסף וכותונת הפסים כל אלה לא קלטו שיש במחזות זמר חלקים שמדברים, מישהו צריך להגיד להם משהו. והיפה והחיה נפלא, ראיתי בלונדון.

python 4

New member
דווקא אחד השירים החדשים שם..

If I can't love her (שלא מופיע בסרט) הוא אחד האהובים עלי בכלל.

Eil

New member
If I can't love her

הוא שיר יפיפה, שמופיע בפסקול הסרט. אבל לדעתי, הביצוע שלו מפוספס לגמרי, כי הסוף גרנדיוזי מדי. אם את השורות האחרונות הוא היה שר בשקט, השיר היה מושלם. דמיין את השורות האלה בקול שקט ומוזיקה עדינה, והתו האחרון נמתח בשקט: But it's not to be, If I can't love her... Let the world be done with me.

python 4

New member
השיר הזה כן מופיע בסרט?../images/Emo12.gif

כנראה שמזמן לא ראיתי אותו.. |שם את ה- DVD של היפה והחיה, להתראות עוד 90 דקות|

Jason2

New member
יש בסרט

רק את המנגינה, במחזמר חיברו מילים כפי שעשו גם עם השיר No Matter what.

Eil

New member
בפסקול אמרתי, התכוונתי לדיסק הפסקול

אוהבת את הפסקול של הסרט הזה, ריצ'רד ווייט מעולה (ומזכיר לי את השחקן של אנז'ולרא מ"קונצרט העשור", לא?

python 4

New member
90 דקות אחרי..../images/Emo6.gif

תודה שגרמת לי שוב לראות את הסרט הזה! זה סרט מופתי ברמות. אחד ממחזות הזמר הטובים ביותר, שלא נדבר על אחד הסרטים הטובים של דיסני. אאל"ט הוא גם היה מועמד לאוסקר הסרט הטוב ביותר, וזה הסרט המצוייר הראשון (היחיד?) שזכה לכבוד הזה. הממ.. ולא, זכרוני לא הטעה אותי, אין שם את If I can't love her. בגרסה החדשה של הסרט הוסיפו את human again, שלא הופיע בגרסה המקורית אך כן היה במחזמר, אך זו התוספת היחידה לסרט.

Audrey II

New member
אממ..

גם אני הייתי ב"יפה והחיה" בברודוויי. מאוד נהנתי. בהחלט תפאורה מדהימה ואת רוב השירים שלא היו בסרט לא כל כך אהבתי.. חוץ מ home שדווקא היה חביב+

J o n i B

New member
../images/Emo31.gif דווקא לדעתי

מדבור במחזמר ילדותי בטירוף
אז נכון, תפאורה מרשימה והפקה לא פחות, אבל חוץ מזה לא מצאתי משהו מעבר. ואני חולה על הסרט וראיתי אותו מלא פעמים, ויודע את כל השירים בע"פ (ולמה אבא של בל קיבל לעזאזל שיר סולו
. הבדיחות היו ילדותיות, היו אולי עוד 8 רקדנים ובכלל - לא היה שואו (שזה הבדל גדול... לא מספיקה תפאורה מרשימה). לעומת זאת, The Producers הוא כל מה שמחזמר צריך להיות.. שואו מרהיב, תפאורה מהממת, מלא רקדנים ושחקנים, מצחיק בטירוף, ואפילו מעניין. שווה

The gift

New member
חבר'ה, קצת בגרות

להזכירכם, גם בז'אנר מחזות הזמר ישנם תת-ז'אנרים. אחד מהם זה הז'אנר האופראי שהתחיל להכנס לאט לאט בשנות ה-70... וכשאני אומר אופראי אני מתכוון ברמת הכתיבה המוזיקלית לא סגנון השירה, כלומר שכל המחזמר מושר כמו באופרה עם רצ'יטטיבים ואריות. "היפה והחיה" שלא ראיתי בברודווי הוא כנראה כזה, ומי שלא מתאים לו מוזמן לא לצפות במחזות זמר כאלה. "המפיקים", למשל, הוא מהז'אנר היותר ישן של טקסט ושירה.

למעלה