היעלה על הדעת???

FullTimeSpirit

New member
היעלה על הדעת???

היעלה על הדעת שהקב"ה לא הוגן ח"ו? הרי הקב"ה ברא את העולם ואת האדם, עד הנפרון האחרון (חלק ממערכת ההפרשה למי שלא יודע) ומכיר בו כל חלקיק ויודע בדיוק איך יתפתח כל אדם במהלך הדורות עד קץ כל הדורות. הקב"ה תיכנן אתה אדם בצורה כזאת ששלמותו תמצא על ידי החיבור (רוחני ופיסי) לאישה ואף ציווה אותו על כך. האם ייתכן אם כן שיהיה אדם ש***מטבעו*** לא יכול להגיע לשלמות זו? האם הקב"ה ברא אדם כזה שלא מגלה עניין בנשים? הקב"ה לא ידע שאם כך הוא לא יוכל לקיים את המצווה הזאת שנחשבת מצווה חשובה מאוד ולא יוכל להגיע לשלמותו? קשה להאמין. וגם קשה להאמין שבאיזה שלב היה פיקשוש בתהליך הייצור של האדם וככה השתבשו הגנים או מה שלא יהיה ויצא אדם שנמשך לגברים. נקודה נוספת. במחלוקת בין המדע(המשתנה) לידע הא-לוקי (הנצחי) ברור מי מנצח. המסקנות ברורות.

אני מניחה שאתה מתייחס בהודעה זו,

אל השירשור הארוך של אביב, אבל למה לא לשרשר? לא כתבתי את דעתי בנדון בשירשור שעבר, ולא ממש בא לי להיכנס לזה, אבל יש ויש. לא ברור אם זה נועד למטרות צומי או שמבחינתם זו האמת הפנימית שלהם, אבל אני כאדם פרטי לא אשלול אדם אחר לא משנה מי הוא. כמובן רק אם הוא אידיוט מושלם. כקבוצה? אני לא משתייכת כרגע לדת כך שקשה לי לענות, אז אני אדלג בקלילות. ועוד דבר, אתה יכול להגיד שהמדע משתנה, אבל אתה גם יכול להגיד שהוא מתפתח, מתחדש ולעומת זאת התורה נתקעת כביכול. ושוב יצא לי בליל של מחשבות-מקווה שהכל ברור דיו

מוצארט

New member
ממש לא הבנתי

את השאלה הראשונה שלך... ולעניין. אלוהים לא ברא אותנו מושלמים (ככל הידוע לי), וקורה שבנאדם נולד עם חסרונות מסויימים. אז כנראה שבנאדם, שרכש לעצמו את התכונה הזאת, או שנולד איתה, יש לו את התפקיד לשנות את זה - לעשות תיקון.

lali37

New member
....

נקדה נכונה ומענינית אף פעם לא חשבתי על זה.....

eviv

New member
אתה מבלבל פה בין דברים שונים...

קודם כל טענת טיעון מעניין שהאדם נברא מושלם אבל מה תגיד על אנשים שנולדים עם מומים שונים ובכלל עם אנשים שהם עקרים? האם אלוהים לא ברא אותם כדי להביא ילדים? דבר שני אתה מתבלבל בין הדברים יש כזה דבר הנקרא נטייה מינית אשר אומר לאיזה מין הינך נמשך אליו ולא רק במובן הפיסי אבל הנטייה לא קשורה בהחלט במה שתבחר ללכת אחריו, יש הרבה הומואים שהם אנשים נשואים שבכלל אין להם ניסיון מיני עם גברים וגם יכול להיות מצב שגבר בלי שהוא הומו יהיה בקשר מיני עם גבר התורה לא אוסרת על ניטייה מינית זו או אחרת היא אוסרת לקיים את היחסים המיניים בין גבר לגבר. ומכאן השאלה הבאה... הרי האיסור הוא רק על הגברים אין איסור על לסביות... האם לפי דעתך האישה לא נבראה מושלמת כמו שציינת בהתחלה?

בטח שיעלה על הדעת.

זה דבילי לשאול האם יעלה על הדעת וכו', כי ברור שכן. בעולם מושלם לא היה סארס, או נגיף שפעת קטלני וכדומה. בעולם מושלם לא היו אנשים שסובלים מאוטיזם, פיגור שכלי או שיתוק מוחין, בעולם מושלם לא היה עוני מחריד בעולם מושלם לא הייתה מציאות של אב המכה את ילדיו או מתעלל בהם פיזית או נפשית. העולם שלנו אל מושלם נקודה. ואיך תסביר בבקשה אדם שנולד נכה ולא יכול לקיים אי אילו מצוות בגלל ההגבלות שחלות עליו? נקודת המוצא שלו שונה מנק' המוצא של בנאדם שנולד בריא בנפשו וגופו, תסכים איתי, כך גם נק' מוצאו של אדם שחושב שהוא נשמך לבני מינו ( לא אכנס לשאלה האם זה ייתכן, או שמדובר בחולי נפשי וכו'). יש נסיבות, הכל משתנה בהתאם למצב הקיים, המצב נתון, ההמשך בידינו בלבד.

למעלה