היעד הבא פלאפונים

K]Alamar]

New member
היעד הבא פלאפונים

ישבתי היום שמעתי צלילים מהפלאפון ונשלחה אליי הודעה היה כתוב על המסך מערכת כללית קרסה לא הבנתי מה קורה כיבתי את הפלאפון פתחתי אותו והכל עבר הבנתי זאת הייתה הודעה ולא איזה וירוס האם היעד הבא הוא הפלאפון אני חושב שבקרוב מאוד ההודעה שנשלחה אליי לא תהיה הודעה [K]

mmm

New member
עוד נראה...

כבר היום יש וירוסים שגורמים לפלאפונים לצלצל, או לעשות רעשים. כל דבר שאפשר לתכנת אפשר לפרוץ.... השאלה איך להתמודד עם זה, אנטי וירוסים לפלאפונים?.

S-G-T

New member
היה לי ממש משעמם עז ... :

1) רדיו סקאנר - שמעתם ? 2)הגענו לגשר - האם נעבור ? - למה אתם קופצים להרג ומוות ? יש בפנינו בעיות יותר קרובות כמו למשל אינטרנט קבלים ... - שלדעתי יהווה מקור לכל הקומקומים האלקטרונים וכו ... - מה קורה אם הממשל יכול לפתוח לך את הברז כשאתה לא בבית ומכל תושב לגרוף תיפת כסף ? - קונספירציה ... - מה קורה אם יום אחד באה לך המשטרה כי היא כבר יודעת מה יש לך אל המחשב כי היא מצותתת לחיבור שלך - אני פה לא רומז אל שום תקרית אם פרוקסים בילתי ניראים של נטוויזיון :) מה יקרה אם נהפוך לעידן הכי בתוכנית האח הגדול ????????!!!!!!! - תירגעו! כמה שיש אנשים ``רעים`` כך גם יש טובים ותמיד יהיה את המטבק של ה כל המצאה שתומצא תוכל לשמש לדברים רעים - אז מה נעשה ? - מה בטוח הוא שלא נחיה בפחד! אנחנו אמורים להיות הדור הבא או הדור הקים - צריך לעשות מאמץ כדי להבטיח עתיד בטוח . - ניתעצל ?

N0

New member
שלח לי פקס למיקרוגל.

אוקיי תחשוב פלאפונים תחלס מה כבר אפשר לעשות איתם, לטחון למישהו את המוח עם קרינה. אבל תחשוב בגדול תחשוב על עוד שנתיים שלוש ארבע חמש. שהכל יהיה ממוחשב לכולם יהיו בתים כמו של ביל גייטס. נתקשר הביתה להפעיל דוד המיקרוגל יתחבר לאינטרנט כדי לדעת בדיוק איך להכין לנו את המנה חמה, והמקרר ישלח SMS לפאלפון כל פעם שנגמר החלב. עכשיו תחשוב שמישהו יוכל לפרוץ למקרוגל ויגרום לו להעצים את העוצמת קרינה שאיתה הוא מחמם את האוכל ובמקום לחמם את המנה חמה 5 דקות הוא יחמם אותה 50... קאבום! N0

turki

New member
``כשנגיע לגשר נחצה אותו``

את המשפט הזה אמר איש מאוד חכם (אין לי מושג מי!) אני לא חושב שצריך לתכנן משהוא כזה בגלל שהמקרו עדיין לא מחובר לאינטרנט והמקרר לא שולח הודעות sms (למיטב ידיעתי התורכית) אין טעם להכנס לכאלו השערות מרחיקות לכת ליפני שהאינטרנט הותר לשימוש אזרחי (אם אני לא טועה רק צבא ארהב השתמש בו בהתחלה) אף אחד לא חשב על האקרים (קראקרים skript kids קראו להם איך שתרצו לי כבר נמאס לשמוע פרשנויות) ועל דרכים להתגונן בפניהם ובכל זאת יש היום אמצעים (אפילו שאי אפשר לעצור האקר רציני בינתיים) להתגוננות ואבטחה. אני בטוח שכשיהיה לי את הבית של ביל גייטס יהיה לי גם את האנטי וירוס שהוא ישווק כדי להגן עליו (מן חברת שמירה ווירטאלית... נקודה למחשבה) בקיצור הסירו דאגה מלבבכם! ידידכם התורכי!

N0

New member
הסירו דאגה...

האמת אתה ממש צודק. זה בדיוק מה שהיה פעם. רק הצבא בתי חולים ומפעלים שהצבא היה צריך השתמשו באינטרנט. הם גם אמרו שנגיע לגשר הזה נעבור אותו... אח``כ הגיעו אוניברסיטאות ואיתן הגיעו תלמידים. אבטחה ? שנגיע לגשר הזה נעבור אותו. ואז איזה תלמיד אחד בשם מוריס החליט לנסות ולשלוח אי מייל שישכפל את עצמו וישלח אותו לכולם. אבטחה ? עוד לא הגענו אל הגשר. התולעת של מוריס הפילה עשרות שרתים המחוברים לרשת, ועקב חלוסר המודעות והיכולת להתמודד איתה המשיכה להפיל שרתים גם לאחר שחזרו לפעול. התוצאה הרשת לא פעלה במשך שבועיים ונזק של עשרות מיליוני דולרים נגרם. הגענו לגשר ונפלנו למים... ודרך אגב נכון שאין עוד בתים מאובזרים כל כך אבל הטכנולוגיה קיימת. יש בית אב טיפוס שכולל בתוכו את כל האמצעים ומראים אותו לציבור . ויש איזה מיליארדר יהודי שהבית שלו גם כן מחובר לאינטרנט ומחמם לו אוטומטית מים באמבטיה מתי שהוא מתקשרץ וגם הבית של ביל גייטס לא נראה לי חסר לו שכלולים... N0

turki

New member
נכון אבל...

אתה דיברת על שלב שהאמצעים כבר היו קיימים. לך אין עדיין בית כזה! איך תגן עליו? חוץ מזה אתה יכול לסמוך על ביל שכבר המציא דרך להגן על ביתו. (אתה גם יכול לסמוך עליו שירוויח ממנה הרבה כסף) no חוששתני כי יש בך מן הפסימיות LOOSEN UP!

mmm

New member
פסימי????

פסימי? היי לפני כמה וכמה שנים הממשלה דחתה פרויירט להתפלת מיים, וגם פרוירט של חיסכון במיים ע``י שימוש במי קולחין מטוהרים(שנשפכו לים), ``נחצה את הגשר כשנגיע אליו``, ובכן עכשיו הכנרת כמעט ריקה וגם האקוויפר...... אם כך למה שלא נחכה עד שלכולם יהיו בתים עם מכשירים, או אפילו מכשירים מסויימים שמחוברים לאינטרנט, לא כל הבית, למשל קומקום, יש כאלה בשוק. ויבוא האקר שהחליט שהוא רוצה לבדוק את ההגנות, אבל אוי! אין הגנות, לא דאגנו,ביל גייטס המציא תוכנה... אבל היא עולה הרבה כסף, אין ביקוש. לא לפחד, מקסימום הרוג או שניים כמה מוצרי חלב מקולקלים.... להרגע אחרי הכול מה שקרה עם מוריס לא יקרה עוד פעם...?

turki

New member
נפלתם על הראש???!!!

על מה לעזזל אתם מדברים? יש לך קומקום כזה? האסלה שלך מחוברת לאינטרנט? גם ככה המדינה שלנו לא שוחה בכסף למה שחברה כל שהיא תשקיע משאבים בפיתוח מוצרים שאין להם ביקוש? תפסיקו לחשוב כמו ילדים קטנים! אתם מתווכחים רק לשם הוויכוח ואפילו לא עוצרים לחשוב על מה שאמרתם. אם אתה כל כך מודאג מעניין הקומקום אז למה שלא תקים חברת סטארטאפ שתתחיל לשווק אנטיווירוסים למיקרו? שניכם מדברים באוויר, אם אתם לא מתכוונים לעשות משהוא בנידון (זו יכולה להיות אפילו תלונה למשרד האוצר שיקציב משאבים לפיתוח הגנות לקומקומים ווירטואלים) אז תפסיקו לבלבל תמוח. חוץ מזה M אם ברוש שלך לשתות מיי ביוב מטוהרים - GO AHEAD אני לא עוצר בעדך. יש לנו דברים הרבה יותר חשובי ותחופים על סדר היוםץ למען השם! יישובים יהודים מותקפים כל ערב ע``י טרוריסטים פאלסתנים ואתה חושב על קומקום? איפה אתם חיים? אם כל הכבוד... בחייאת!

N0

New member
אבל הוא צודק.

תראה נכון לאף אחד כאן עוד אין קומקום שמתחבר לרשת. אבל לכמה אנשים כאן יש סרוור בבית ? לכמה אנשים בכלל יש סרוור בבית ? אז כנראה שבאמת אין טעם לפתח הגנה לסרוורים. תעשה לי טובה הרי ברור שזה שהמוצר לא נפוץ לא אומר שלא צריכה להיות לו הגנה.ונגיש ועוד שבועיים ימכרו קומקומים שמתחברים לאינטנט ב 10$ ! חמם לעצמך מים לקפה בשיחת טלפון אחת ! תחשוב עשרות ומיליוני אנשים ירוצו לקנות קומקומים חשמליים שמתחברים לאינטנט. השעות הארוכות של הלילה כבר לא יראו אותו דבר שתוכל בזמן אמת בצ`אט לראות אם יש לך מים חמים בקומקום במטבח או לא . ואז כן יצטרכו הגנה ? הגיוני שכן, אנשים לא ירוצו לחזור הביתה שהם מגלים שהקומקום שלהם התחיל להתיך את העצמו כי מישהו שלך לו הוראה לחמם חמש מיליון ליטר מים. השאלה עם אחרי שהמוצר יהיה כבר כל כך נפוץ אם לא יהיה מאוחר מידי. ורש שים לב מדברים פה על פלאפונים... לכמה אנשים יש פלאפון ? מה רמת האבטחה היום בפלאפונים ? דיברו פה על SMS אבל מה עם פרטיות ? אתה יודע כמה קל לצוטט היום לגלי רדיו (וזה כולל גם טלפונים אלחוטים ) כמה אנשים אתה מכיר שמשתמשים בטלפונים אלחוטיים או בפלאפונים בהצפנה כדי שיהיה קצת יותר קשה לצוטט לשיחות שלהם ? ידעת שהאופציה (לפחות בפלאפונים של נוקיה ) קיימת רק שהרשת (לפחות של סלקום ) עדיין לא תומכת בה. כנראה שגם שם יושב מישהו שאמר שנגיע לגשר הזה נעבור אותו. אבל איפה הגשר ? N0

turki

New member
קודם כל

לי יש הצפנה שכזו (ינעל ראבק הייתי חייב להחליף פאלפון בשבילה). אני לא טוען שלא צריך לפתח הגנות למוצרים לא נפוצים אבל יש הבדל בין מוצר לא נפוץ לבין המוצר שאנחנו מדברים עליו שכמעט לא קיים! חוץ מזה אתה מתעלם מנקודה חשובה מאוד! מחיר של מוצר ולא משנה איזה לא יצנח ככה בזמן כל כך קצר. זה תהליך שלוקח זמן. זה כמו שתגיד שנגן mp3 64 MB יעלה מחר 4.5 ש``ח ושתוכל לקנות אותו בקיוסק השכונתי. בהתחלה המכשיר יהייה נפוץ אצל מעט אנשים, ולאט לאט הצריכה שלו תגדל והמחיר ירד. אני סבור שהמקרה הזה שונה מאוד מהמקרה עם הפאלאפונים משום שגם לפאלפונים אומנם לקח זמן להתפשט בקרב האוכלוסייה (זוכר לפני 4\5 שנים את הפאלפונים הענקיים שנרכשו רק ע``י ארכיטקטים?) מה ששונה מהמקרה שלנו הוא שאחרי שתחום הפאלאפונים תפש תאוצה ואחריי שכל ילד בן 8 שרוצה לעשות דאווינים על החברה היה יכול להשיג מכשיר כל החברות (בבת אחת!) יצאו עם שירותיי sms וחיבור ואינטרנט. לא היה זמן לפתח את ההגנות הדרושות משום שמדובר במחשיר שהתחבר לרשת *רק לאחר שהוא כבר היה נפוץ כלכך* אנחנו מדברים על מקרה שונה לגמריי משום שהמכשיר הזה יופץ כבר עם חיבר לאינטרנט (זו כל המטרה שלו). כך לדוגמא את רמת הקרינה שמקרין פלאפון. עובדה זו הייתה ידועה מראש ויש כעת אמצעים לטפל בה. אלו אמצעים שפותחו ביחד עם התפשטות המכשיר. אני חושב שבנתיים במקום לדאוג למוצר כל כך נדיר (אתה חייב להסכים שהוא מאוד מאוד נדיר) אנחנו צריכים לדאוג יותר לדברים יותר רלוונטיים ולהשקיע בהם את הכוחות שלנו אז אתה שטאל איפה הגשר? מה איכפת לך? אתה בכלל לא יודע אם יש בכלל נהר! TURKI

mmm

New member
נהר... לא... תהום!

המוצר קיים, אבל זו לא הנקודה את צודק, הנקודה היא שלא יודעים מה יקרה, להתחבר לאינטרנט לגיטימי בהחלט, מיקרוגל עולה למשל אלף שקלים, אז עם חיבור לאינטרנט אלף חמש מאות...... ...... נאמר שיש קומקומים או טוסטרים כאלה, אבל הם לא מופצים, והנה חברה מסויימת שרוצה להתעשר החליטה שהיא מתחילה להפיץ את ``מכשיר השדרוג האולטימטיבי לאמבטיה``, שיאפשר להתחבר לאינטרנט ולאפשר לפתוח ולסגור את הברז ללא כל צורך להחליף אמבטיה.אבל כמו הראש דשא(אתה זכר הראש שצומח עליו דשא) אחרים יקפצו על זה(ומהר) ויתחילו ליצר ..... עם חיבור לאינטרנט... ופתאום יש לנו סט של מוצרים עם חיבור לאינטרנט..(הרבה תחרות בין חברות, הרבה הוזלות). אז החברה שרוצה להתעשר לפני שיגנבו לה את הטריק לא חושבת על הגנות רק על שיווק מהיר להמונים!!!, ועוד משהו העובדה ידועה אבל כמה זמן מכונות כביסה בשוק? ופתאום יש חיבור לאינטרנט(הי ולא חייבים להחליף מכונת כביסה ,רק לשדרג וימצאו דרך לעשות זאת*), מה שונה מפלאפונים?. ואולי ביל גייטס משתמש באנטי וירוס לבית הממוחשב שלו אבל הרי זה לכל הבית, לא לקומקום...(אני חוזר לקומקום). והנה לאחר שהמוצרים הופצו באפס מחיר יש לפנינו בעיה גדולה מאוד... עוד דוגמא: הרעידת אדמה, בטורקיה אני חושב, למה כל כך הרבה אנשים מתו, הבתים היו רעועים, למה?.. הקבלן שבנה את הבניינים השתמש בחול!

והאסלה ???

ותאר לך שהאסלה תהיה מחוברת לאינטרנט ובידיוק כשנשתמש בה איזה האקר יפרוץ :cool:

למעלה