היסטרוסקופיה

קפונה

New member
היסטרוסקופיה

היי, אחרי 4 הפריות שעלו בתוהו הרופא הנחמד שלי שלח אותי להיסטרוסקופיה. הממצאים העלו שיש לי מחיצה ברחם. אני באמצע הטיפול החמישי...הרופא שביצע את ההיסטרוסקופיה טען שיש לבצע ניתוח להסרת המחיצה וכך יעלו סיכויי ההפריה, מאידך טען הרופא שלי שאין המצב שחור ולבן ומחיצה ושאין שום מחקר שטוען שמחיצה ברחם מורידה את סיכויי הפיריון וכמובן שיש להמשיך בטיפול. (טען שדווקא הניתוח יכול לעורר בעיות חדשות כגון פגיעה ברירית הרחם). אם יש מישהי שעברה מצב דומה אנא כיתבי לי... תודה.

I N K A

New member
יש לי חברה עם מחיצה ברחם...

היא עכשיו בחודש שמיני :) וקיבלה כבר כמה פעמים תרופות לעיכוב לידה. אין קשר בין מחיצה לסיכויי פיריון, פשוט יש פחות מקום לתינוק, ויולדים יחסית מוקדם בדרך כלל. אם תהרי מהפריה לא נראה לי שתוכלי לשאת יותר מעובר אחד, שכן זה יהיה סיכון. תבררי את זה עם הרופא ואז תוכלי להחכים ולהחליט יותר בקלות אולי. בסך הכל זו לא בעיה נוראית שאי אפשר לחיות איתה וללדת ילדים. עם פגיעה ברירית הרחם הרבה יותר קשה להרות מאשר עם מחיצה. אולי כדאי שתלכי למומחה בנושא לשמוע עוד חוות דעת? שיהיה בהצלחה :)

ליפופה

New member
המלצות

תעשי את הסרת המחיצה אצל מומחה לנושא ואם תרצי אעביר לך מסר למי ללכת. יש קשר מובהק בין אי פיריון הפלות ומחיצה.

קפונה

New member
המלצה בבקשששה

בטח שאשמח לקבל המלצה - תוכלי בבקשה קצת לפרט לי ממה שאת יודעת כי אני די בערפל העניין.

ליפופה

New member
אני יודעת ממה שבררתי

שחשוב מומחה לנושא. יש הרבה רופאים שמבצעים היסטרוסקופיה אחרי קורס העשרה במרכז אנדוסקופי..
(בארץ קיים בתל השומר ויש גם מחלקה שעוסקת רק בהיסטרוסקופיות ולפרוסקופיות) תוכלי לפנות לפורום אנדוסקופיה גיניקולוגית בהנהלת דר סוריאנו ב MSN ולשאול גם. מחיצה יכולה להוות בעיה ואם יודעים להסיר אותה כהלכה אז רירית הרחם לא תפגע.. ישנו כמובן פרופ גולדנברג מרדכי שהוא מעולה בתחום! אני מנסה להעביר לך מסר

הי קפונה

לי היתה מחיצה של 40% ועברתי הסטרוסקופיה ניתוחית להסרתה לאחר 3 הפלות. כמה אחוזים המחיצה שלך? הבעיתיות במחיצה היא לא רק שיש לעובר פחות מקום, אלא גם שאם במקרה הוא משתרש על המחיצה, רוב הסיכויים שהוא יפול מכיון שאספקת הדם במחיצה והרירית לא טובות. האחוזים שפרופ' גודנברג אמר לי הם שבמקרה של מחיצה יש 60% הפלות - שזה די הרבה. כמובן שאם תלכי להתייעץ עם מומחה בתחום, כמו פרופ' גולדנברג הוא ימליץ לנתח, כי זה מה שהוא עושה!!! אני חושבת, וזה גם היה השיקול שלי לעשות את הניתוח, שאם עושים כל כך הרבה מאמצים להכנס להריון (זריקות, הפריות וכו'), לא כדאי להסתכן שיהיה הריון והוא יפול בגלל מחיצה. צריך לתת את כל הסיכויים האפשריים להריון - אז כמו שהבנת, אני בעד הניתוח. אשמח לתת לך עוד פרטים במסר אם תרצי.

למעלה