זו אחת הבדיקות היחידות שהייתי מתעקשת על פרטי ועל רופא מע
ונוסעת עד הקצה השני של הארץ בשביל זה..
להבדיל מצילום רחם, אולטרסאונד תלת מימד וכו, קשה יותר להבין בהיסטרו מה את רואה.. תחשבי על זה.. זה כמו שתכניסי למעורה של חפרפרת סיב אופטי או מצלמה ארוכה ותנסי להבין מהתמונה הדו מימדית איך נראה החלל התלת מימדי של המעורה. חשוב המון נסיון ועין טובה. ומעבר לזה.. להבדיל מצילום רחם ואולטרסאונד תלת מימד וכו שמומחה טוב יכול לנתח את התמונות בדיעבד.. כם אם מישהו מקליט את הבדיקה (לרוב לא עושים זאת), לרוב בלתי אפשרי לזהות כמו שצריך מה הלך בבדיקה (מי שעשה את הבדיקה בזמן אמת יודע כמה הוא הכניס את המצלמה ולאיזה צד סובב.. מי שרואה את הוידיאו אכ.. אין לו מידע זה).
היו כאן לא מעט מקרים של בנות שעשו אצל רופא לא מהמומחים הגדולים, ופיספסו אצלן דברים משמעותיים.. הייתה מישהי שפיספסו אצלה רחם דו קרני.. הייתה מישהי אחרת שבזכות טוליתי הכי הרבה שנים בטיפולים ואחרי שעשתה היסטרו שכביכול הייתה תקינה, טוליתי שכנעה אותה ללכת לחן גולדשטין שמצא מחיצה גדולה. והיו כאן עוד לא מעט מקרים שבבדיקה שנייה מצאו הידבקויות וכו'. בקיצור.. ממליצה מאוד שזה יהיה אחד הרופאים המומחים הגדולים. אני עשיתי את ההיסטרו הראשון אצל חן גולדשטין וממליצה. ראיתי גם הרבה המלצות על גולדשמיט באסותא ואם תחפשי בקבוצה תראי עוד כמה שמות שחוזרים על עצמם..

ושוב.. לא הייתי אומרת את זה על כל בדיקה.. ואפילו לא מתיחסת לעניין שאצל מי שמאוד מנוסה הבדיקה כנראה פחות כואבת, אלא העיקר העניין זה האיבחון בזמן אמת שנראה לי ממש חשוב.
(צילום רחם לעומת זאת, עשיתי בציבורי, וחושבת שאם חלילה אצטרך לחזור עליו אעשה שוב בציבורי, למרות שיתכן ובפרטי יש כאלה שמכאיבים פחות.. בשל העלויות והעובדה שהאבחון יכול לעשות בדיעבד..).