היסטרוסקופיה

היסטרוסקופיה

שלום, שאלה של פעם ראשונה:
איך קובעים היסטרוסקופיה אבחנית? זו בדיקה שניתנת דרך הקופה או דרך בתי חולים?

אפשר דרך בי"ח או פרטי

אני הלכתי פרטי ושמעתי שזה ממש עדיף..הלכתי לדר גולדשמיט בר"ג (נא"רא) ממליצה. הבנתי שעד יולי היה הסדר עם הקופות והחזרים. היום אין.
אבחנתית זה 750 ש"ח + 170 שח יעוץ
אם צריך ניתוחית לי עלה 300 ש"ח בלבד השתתפות (פלטינום כללית)
ואבחנתית נוספת לאחר הניתוחית 750 ש"ח

אני בדרך כלל סומכת על המערכת הציבורית

למה אמרו לך שזה עדיף? את חושבת שיכולים לפשל בבית חולים ציבורי?

ככה שמעתי..

היה גם פוסט כזה בימים האחרונים..אולי דף קודם תמצאי. מישהי שלא אבחנו לה בבי"ח הדבקויות ובסוף הגיעה לגולדשמיט. גם קיבלתי המלצה לפרטי מרופאה גניקולוגית (חברה של חברה) שרמזה שכדאי פרטי..הספיק לי.

אוקיי, תודה

עכשיו אנסה למצוא המלצות באזור שלי.

זו אחת הבדיקות היחידות שהייתי מתעקשת על פרטי ועל רופא מע

ונוסעת עד הקצה השני של הארץ בשביל זה..
להבדיל מצילום רחם, אולטרסאונד תלת מימד וכו, קשה יותר להבין בהיסטרו מה את רואה.. תחשבי על זה.. זה כמו שתכניסי למעורה של חפרפרת סיב אופטי או מצלמה ארוכה ותנסי להבין מהתמונה הדו מימדית איך נראה החלל התלת מימדי של המעורה. חשוב המון נסיון ועין טובה. ומעבר לזה.. להבדיל מצילום רחם ואולטרסאונד תלת מימד וכו שמומחה טוב יכול לנתח את התמונות בדיעבד.. כם אם מישהו מקליט את הבדיקה (לרוב לא עושים זאת), לרוב בלתי אפשרי לזהות כמו שצריך מה הלך בבדיקה (מי שעשה את הבדיקה בזמן אמת יודע כמה הוא הכניס את המצלמה ולאיזה צד סובב.. מי שרואה את הוידיאו אכ.. אין לו מידע זה).
היו כאן לא מעט מקרים של בנות שעשו אצל רופא לא מהמומחים הגדולים, ופיספסו אצלן דברים משמעותיים.. הייתה מישהי שפיספסו אצלה רחם דו קרני.. הייתה מישהי אחרת שבזכות טוליתי הכי הרבה שנים בטיפולים ואחרי שעשתה היסטרו שכביכול הייתה תקינה, טוליתי שכנעה אותה ללכת לחן גולדשטין שמצא מחיצה גדולה. והיו כאן עוד לא מעט מקרים שבבדיקה שנייה מצאו הידבקויות וכו'. בקיצור.. ממליצה מאוד שזה יהיה אחד הרופאים המומחים הגדולים. אני עשיתי את ההיסטרו הראשון אצל חן גולדשטין וממליצה. ראיתי גם הרבה המלצות על גולדשמיט באסותא ואם תחפשי בקבוצה תראי עוד כמה שמות שחוזרים על עצמם..
&nbsp
ושוב.. לא הייתי אומרת את זה על כל בדיקה.. ואפילו לא מתיחסת לעניין שאצל מי שמאוד מנוסה הבדיקה כנראה פחות כואבת, אלא העיקר העניין זה האיבחון בזמן אמת שנראה לי ממש חשוב.
(צילום רחם לעומת זאת, עשיתי בציבורי, וחושבת שאם חלילה אצטרך לחזור עליו אעשה שוב בציבורי, למרות שיתכן ובפרטי יש כאלה שמכאיבים פחות.. בשל העלויות והעובדה שהאבחון יכול לעשות בדיעבד..).

hatalya

New member
התקשרתי ישירות לדר גולדשמיט

הוא נותן קבלה ואת יכולה לבקש החזר מקופת חולים

היי

עשיתי דרך מכבי אצל דר זולטי הוא רופא מומלץ מקבל במכבי רעננה במרכז יש לך את פר׳ פנסקי שהוא מומחה גדול בהיסטרוסקופיות וזה לא עולה לך כסף, בהצלחה

natnat30

New member
כמה שאלות והמלצה

הי שמולי קיפוד. אחלה שם!!! אני בדיוק בבלאגני היסטרוסקופיות וכו'. האם תוכלי לפרט מה הסיבה שהפנו אותך להיסטרוסקופיה אבחנתית? האם בעקבות משהו ספציפי? חשש למחיצה? עברת (חלילה) הפלה? בנוסף, לאיזו קופת חולים את שייכת? גולדשמיט לא עובד עם מכבי. ולכן לא תקבלי מהם החזרים. למה אני חופרת? כי אני הגעתי לד''ר גולדשמיט ליעוץ, לאחר הרבה בלבולים של רופאי הפריון שלי. אבל בסוף, כשהמליץ לי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית גיליתי שיעלה לי כ7,000 ש''ח ללא החזר. ואז הייתי צריכה לחפש רופא מומלץ, אשר עובד עם מכבי, ללכת אליו שוב ליעוץ וכעת אני מחכה לקביעת תור. ויצא שפספסתי חודש. נ.ב הלכתי לרן קידר, הגעתי אליו דרך הפורום. יש עליו המלצות והוא גם מומלץ ע''י בר חוה.

למעלה