היסטוריה

היסטוריה

האם מישהו יכול להפנות אותי לאתר או ספר(אם נשארו עוד דברים כאלה) שמספר את כל ההיסטוריה של אומנויות הלחימה מהבודהיסטים הראשונים עד ימינו???

שריר

New member
האומנות הראשונה הייתה זו שבודיהראמה

הביא למנזר שאולין? מהודו

ZaZen

New member
אסור לשכוח

בודהידארמה כמיסד שיטת לחימה הוא מיתוס מקובל אבל עדיין מיתוס. בהודו היתה קיימת שיטת לחימה שנקראת קלארי לא ידוע לי על קשר בינה לבין הבודיזם. למיטב ידעתי כל דרך רוחנית כמו הבודהיזם או הטאואיזם או הזן צורפו לאומניות הלחימה במהלך התפתחותן אבל לא היו חלק מהן בהתחלה.

שריר

New member
סבבה אל תסתמכו על מה שכתבתי זה משהו

שקראתי בספר פעם אחת אבל לא משהו רציני וקובע אלב ממה שאני קראתי זה שבודיהרמה עזב את הודו הוא היה נסיך למד אומנויות לחימה לא מסופר איזה הוא הלך עבר ברכס הרים בילתי אפשרי והגיע למנזר שאולין שם הוא ראה את הנזירים במצב לא טוב תת תזונה וכ´ו והוא למיד אותם 18 תרגילים אם אני לא טועה לשיפור הבריאות זה פחות או יותר מה שאני קראתי באמת ידוע מה לפי ההיסטוריה האומנות לחימה הראשונה שנוצרה?

המשך היסטוריה

הבעיה שיש הרבה גרסאות לסיפור שלא תואמות אחת את השניה . במקרה של שאולין יש פחות או יותר גדסה אחת אך איזה סוג של עבודה הם עשו שם ואיך משם התפלגו והתגלגלו הדברים . כמו כן שמעתי שביפן התפתחו הדברים בנפרד ורק אחר כך הושפעו מבחוץ וקיבלו תאוצה.... בקיצור הדברים מבולבלים

ZaZen

New member
לדעתי

לא, אי אפשר לדעת. אבל מה זה חשוב העיקר שתהנה ממה שאתה עושה היום.

שריר

New member
אוקי

היה את הקטע שהקיסר פחד מאוד מהנזירים אז הוא נתן אולטימטום או שהם נשרתים אותו בתור לוחמים או שהוא הורס את המקדש הם לא הסכימו הוא הרס את המקדש נשארו חמישה שידעו כל אחד סגנון אחר הם ירדו למחתרת לימדו חלק הפכו למאפיות סיניות איך שהבנתי לא יודע בדיוק עוד שאלה יש כזה דבר קארטה סיני?

ZaZen

New member
לא

קראטה היא אומנות לחימה שמוצאה מאוקינאוה והתפשטה ליפן זה לא אומר שלא ניתן למצוא דמיון וקרבה בין האומנויות הסיניות ליפניות

ZaZen

New member
לא

קראטה היא אומנות לחימה שמוצאה מאוקינאוה והתפשטה ליפן זה לא אומר שלא ניתן למצוא דמיון וקרבה בין האומנויות הסיניות ליפניות

אם זכרוני אינו מטעני,

מה שסביר להניח שאולי יתכן שהוא עושה במתכוון או שלא, בודהידהארמה - שנחשב לפטריארך השישי של הזן (כלומר, המחזיק השישי ב"מפתח" שהועבר מגואטמה עצמו למאקאשייף, והיווה דרך שונה של לימוד תורתו - דרך של הבנה בשתיקה ובצחוק, ולא בלימוד שכלתני ותירגול רוחני) - היה עצמו נסיך, והוא למד בארמון קמפו (טוב, גם בעיני זה חשוד - הקמפו הוא קוריאני למיטב ידיעתי, אבל את המידע הזה קראתי פעם ספר של מאסטואטסו אויאמה - ראש שיטת קראטה-קיוקושינקאי). בכל מקרה, נראה לי ששיטוט באתרי אינטרנט יכול להעלות מידע רב.

למעלה