היסטוריה רוסית

Burzum111

New member
היסטוריה רוסית

תמיד חשבתי לעצמי איך זה שהיסטוריה נתפסת כמשעממת, כשבמקביל יש תיעודים מאוד מעניינים כמו הקרב על הקרח. חשבתי להתחיל לחפש דברים מעניינים שכאלה בהיסטוריה, ולהתחיל מההיסטוריה הרוסית כי יש הרבה עם מה לעבוד איתו, וגם כי אחרי הכל נולדתי וגדלתי שם. יש למישהו המלצה לסרט\ספר שעושה עבודה טובה במיוחד בלהציג היסטוריה בפן מעניין, או סתם דברים מאוד חשובים מהתקופה של שבטים סלאבים מפוזרים ועד הקומוניזם והמומיה של לנין (
)?

TaL53

New member
יש כמה סרטים\ספרים

יש את אויב בשער- סרט מצויין על סטלינגרד ובפרט על ואסילי זייצב- הצלף מס' 1. אם אתה מתעניין גם בסרטים רוסיים יש את -UTOMLENIEE SONZEM של ניקיטה מיכלקוב על תקופת הטיהורים של סטלין. יש את RUSKII KOV4EG על תקופת הצארים. עוד על תקופת הצארים יש את SIBIRSKII ZILURLIK גם של מיכלקוב. ראיתי פעם סרט אמריקאי על כמו שאמרת- שבטים סלאבים מפוזרים אבל אני ממש לא זוכר איך קראו לו והאמת הוא גם לא היה סרט כזה מוכר. נסה אולי לצפות בערוץ ההיסטוריה, מדי פעם הם משדרים שם תוכניות על רוסיה.

AeroSlash

New member
היסטוריה ../images/Emo99.gif

אני לא יכולה להגיד בבטחה שהספר שאני אמליץ עליו עכשיו הוא מעולה, אבל אם לשפוט לפי כל מה ששמעתי על הפרופסור שכתב אותו, הוא חייב להיות לא פחות ממעולה. בפעם האחרונה שהייתי ברוסיה, חיפשתי ספר היסטוריה רוסית [היסטוריה רוסית זה מהאהובות עליי, יחד עם האגלית] וקניתי את זה
. ספר מאוווווווד גדול ומקיף [לפי סקירה כללית] יותר מ-1000 עמ' [כך שאפשר למצוא שם בערך הכל על הכל כמעט], שלא ממש היה לי הזמן לקרוא אותו עדיין. כמובן לקוראי רוסית ויש עניין אז אני מניחה שאפשר לחפש באינטרנט ולהזמין.

TaL53

New member
המשך..

בנושא ספרים אני מאוד ממליץ על הסופר ואסילי יאן, היסטוריון שכתב רומנים היסטוריים מרתקים. בין השאר הוא כתב על באטו חאן שכבש את נסיכות קייב במאה ה13. על אלכסנדר מוקדון, אלכסנדר נייבסקי,פיוטר הגדול ועוד כמה רומנים מצויינים.

Burzum111

New member
תודה רבה לכם.

הרבה מה לראות ולקרוא! :) יש סרט בשם Rus' iznachal'naja שטרחתי להוריד באימיול ממזמן וממש התאכזבתי. זה מבוסס על ספר בעיקרון, אבל די שיעמם אותי כל העניין- לא התקדם. נבדוק את הכל!

למעלה