היסטוריה ב'

NETANELBO

New member
היסטוריה ב'

שלום חברה, אולי מישהו יכול לעזור לי במדיניות הפינוי של הבריטים לפרט לי קצת יותר בשיקול הזה: התרחבות מוקדי הלחימה בין היהודים לערבים הביאה להתמקדות של הבריטים בפינוי ולזניחת המחויבות להשליט סדר. אני צריך שאלות של בגרויות בהיסטוריה ב' (אם אפשר של הבגרות האחרונה) על: 1. פולין והיהודים בה בין שתי מלחמת עולם. 2. מלחמת סיני / מבצע קדש. 3. מלחמת "ששת הימים". תודה מראש

אם אתה מדבר על סיום המנדט בארץ

אז השיקול העיקרי היה כתוצאה מהלחץ שהופנה מן הציבור הבריטי ,מארה"ב, רוסיה (שרצתה לגרום לסכסוך בין בריטניה לארה"ב ולסיע למהלך המלחמה הקרה) ומורל הלוחמים הבריטים שהיה ירוד ביותר... דרך אגב אני מגל ואני חדש

אני לא יודע אם לזה אתה מתכוון

אבל התכוונתי לסיבות לסיום המנדט הבריטי בארץ -סיבה ראשונה הייתה כתוצאה ההוצאה הכספית הרבה שהבריטים "בזבזו" מכיוון שלהחזיק צבא אדיר בארץ זה המוןן כסף בנוסף לזה גם עלויות מחנות ההסגר שאליהם נכנסו הפליטים אשר הגיעו לארץ לא היו כל כך זולים... סיבה שניה הייתה כי ארה"ב לחצה על הבריטים לצאת משם ולהקים שתי מדינות לערבים וליהודים. סיבה שלישית - הלחץ הציבורי שהופנה מכל העולם כלפי בריטניה עקב התייחסותם האטומה כלפי הפליטים המשוחררים מן המחנות שנשלחו למחנות הסגר. סיבה רביעית הייתה מורלם הירוד של החיילים הבריטים וסיבה אחרונה הייתה האבדות הכבדות שגרמו המחתרות היהודיות לבריטים (ראה מלון המלך דויד). מקווה שעזרתי

למעלה