היסוד הכללי. קא

מריו57

New member
היסוד הכללי. קא

מתוך הספר "מוסר הקודש" מאת הרב קוק. "האדם צריך להחלץ תמיד ממסגרותיו הפרטיות הממלאות את כל מהותו, עד שכל רעיונותיו סובבים תמיד רק על דבר גורלי הפרטי, שזהו מוריד את האדם לעומק הקטנות, ואין קץ ליסורים גשמיים ורוחניים, המסובבים מזה. אבל צריך שתהיה מחשבתו ורצונו, ויסוד רעיונותיו נתונים להכללות, לכללות הכל, לכללות העולם, לאדם..."

yosef 30

New member
שבת שלום מריו

לא נותר אלא להסכים עם הרב קוק
אני גם מאמין שכאשר האדם רואה רק את עצמו, עושה מעשים רק אם טובתו תלויה בכך, ירגיש בסופו של דבר את אותו חסך גשמי ורוחני. כאשר האדם רואה את עצמו ואת סביבתו - ופועל למען טובת הזולת - תורם לזולת הוא מגשים את עצמו ברובד הגשמי וברובד הרוחני. גם כאשר מבקשים משהו עבורנו מומלץ לבקש גם עבור העולם כולו. כך אני מאמין אנו יוצרים שפע עבורנו ועבור העולם כולו. רוצה לספר לנו מדוע בחרת להביא את הציטוט הזה
שבת שלום ידידי הייקר יוסף.

מריו57

New member
שבת שלום...

לפני מספר ימים השתתפתי בקבוצה בה התנהל דיון. במסגרת הדיון, דברנו על השוני בין "צריך" לבין "רוצה". בין לבין, כל אחד ביטא מהו רוצה בחיים, מה הוא מצפה, יקרה לו בעתיד. רב הדוגמאות שנתנו התיחסו לעולם הגשמי של כל אחד: דירה, כסף, מכונית וכד'. הרגשתי מאד מוזר, כי הדוגמאות שאני חשבתי לעצמי התיחסו למשפחה שלי, לקיבוץ שלי. היה מישהו שחרג מהדוגמאות הנ"ל, כי הוא נחשב לרוחני יותר. בהחלט הרגשתי שונה - מאד שונה. לא יכולתי לתת את הדוגמאות שלי. למחרת - יום רביעי, היה לי יום מטורף. המון ישיבות עם 50 אנשים שונים. רובם חברים טובים. ידיד אחד מקיבוץ דתי, הוציא מהתיק דף וקרא לי מה שכתוב בו, מה שכתב הרב קוק. הרגשתי התרוממות רוח. ביקשתי מימנו את הדף. והחלטתי לכתוב אותו כאן. שבת שלום.

למעלה