הימורים לאוסקר

AsafA55

New member
הימורים לאוסקר

לא ראיתי שנפתח שרשור כזה,אבל פחות מ-4 ימים לאירוע,ראוי שיהיה אחד.
אז...אלו ההימורים והתקוות שלי שמתבססות על צפייה ברוב הסרטים המועמדים תוך התייחסות לקטגוריות החשובות ביותר בלבד,מוזמנים לשרשר את ההימורים שלכם.
כמו שציינתי,חסרים לי שני סרטים חשובים להשלמת התמונה המלאה (לינקולן ואהבה),גם את עלובי החיים לא ראיתי,אבל הקטגוריה היחידה שבה הוא אמור לשחק תפקיד היא הבאנקר היחיד של הטקס השנה,אז הוא לא פחות מהותי להימורים.
מעבר לכך,אציין את הטמטום שמס' רב של סרטים מועמדים לאוסקר וגורמים לזכייה ידועה מראש הפרס הסרט הזר (הרי אהבה מועמד בשניהם,והרי אם הוא מספיק ראוי להיות אחד מ-9 הסרטים הגדולים של השנה,הוא בוודאות יהיה הסרט הזר של השנה.).
מעבר לכך סרטים בינוניים כמו חיות הדרום הפראי נכנסו לקטגוריה.

כמו כן,אין שום התייחסות אמיתית בטקס לסיום של טרילוגיית האביר האפל.
נכון,הוא היה פחות טוב מהאביר האפל ואולי גם מבאטמן מתחיל,ובכל זאת...בכל הקומבינות וההתחשבנויות של הטקס היה אפשר לדחוף לו איזה מועמדות או שתיים.
אם שר הטבעות זכה ב-11 אוסקרים בעיקר כמחווה על סיום הטרילוגיה,אין שום סיבה שטרילוגיה שלא נופלת ממנה ואולי אפילו טובה יותר לא מקבלת כלום.

יאללה,להמר!

הסרט הטוב ביותר
צריך לזכות - לינקולן
ההימור שלי - לינקולן

לא היתה שום יצירת מופת השנה,אלא אוסף של כמה סרטים ממש טובים,ארגו היה טוב מאוד ואמנם גרף את כל הפרסים המקדימים לאוסקר,ועדיין,בלי לראות את לינקולן,הוא בוודאות לא פחות טוב מהשאר,אבל בניגוד אליהם הוא "חומר לאוסקר".

השחקן הראשי הטוב ביותר
צריך לזכות - חואקין פיניקס
ההימור שלי - חואקין פיניקס

הימור אמיץ וכנראה מטופש,אבל פאק איט,דיי לואיס בוודאי נתן עוד הופעה מושלמת,אבל פיניקס נתן אפילו יותר מזה,ובניגוד לדיי לואיס עדיין לא זכה בפרס. שחקן אדיר שחייב לקבל את הכבוד המגיע לו,כמעט חסר סיכוי,ועדיין מקווה להפתעת ענק.

השחקנית הראשית הטובה ביותר
צריכה לזכות - ג'ניפר לורנס
ההימור שלי - ג'ניפר לורנס

קטגוריה מעט מאכזבת,לא היתה אפילו הופעה מופתית אחת השנה,לראיה העובדה שנעמי ווטס מועמדת אחרי שכיכבה בסרט מצויין אמנם,אבל לא ההופעה שלה היא שעשתה אותו כזה. המועמדות של הילדה מחיות הדרום הפראי היא לא יותר מגימיק של האקדמיה שדואגים להכניס ילד/ה כל כמה שנים. הקרב הוא בין לורנס לג'סיקה צ'סטיין שאחרי צפייה השבוע בכוננות עם שחר היתה טובה,אבל עדיין פחות טובה מלורנס,שגם היא שיחקה טוב יותר לפני שנתיים בסרט קר עד העצם.

שחקן המשנה הטוב ביותר
צריך לזכות - טומי לי ג'ונס
ההימור שלי - טומי לי ג'ונס

את לינקולן כאמור עדיין לא ראיתי,אבל יהיה מאוד משעשע ומוזר לראות את וולץ זוכה תוך שנים ספורות בשני אוסקרים על כמעט אותו תפקיד,הוא עושה אותו אדיר אבל אני חושב שיתנו שהוא השנה ישאר רק עם המחמאות.
אגב,בניגוד גורף לכל שאר העולם בערך,אני לא חושב שדיקפריו היה מדהים,הוא היה טוב,ואולי היה ראוי להיות מועמד,אבל כאמור אפילו לא היה השחקן הכי טוב בדג'אנגו.

שחקנית המשנה הטובה ביותר
צריכה לזכות - אן האת'וואי
ההימור שלי - אן האת'וואי

אם היא לא זוכה אני מכבה את הטלוויזיה והולך לישון.

הבמאי הטוב ביותר
צריך לזכות - שפילברג
ההימור שלי - שפילברג

קטגוריה שאף פעם לא הבנתי,איך יכול לזכות סרט אחד בפרס הסרט הטוב ביותר,אבל הבמאי המצטיין יהיה של סרט אחר,אין פה שום היגיון,וזה אכן קרה מעט מאוד פעמים,בכל אופן,גם עם ארגו יקח את הסרט,בן אפלק לא מועמד כאן,אז שפילברג נראה מועמד ודאי.

התסריט המקורי הטוב ביותר
צריך לזכות - טרנטינו
ההימור שלי - טרנטינו

האקדמיה מסרבת לתת לו פרסים שהם לא תסריט,אז לפחות שיתמידו וימשיכו לתת לו את האוסקר על זה.

התסריט המעובד הטוב ביותר
צריך לזכות - לינקולן
ההימור שלי -לינקולן

סרט האנימציה הטוב ביותר
צריך לזכות - אמיצה
ההימור שלי - ראלף ההורס

אמיצה היה מקסים,אבל נראה לי שקצת נמאס להמשיך ולתת פיקסאר פרסים,מה גם שהוא באמת היה פחות טוב מהקודמים שלהם,אז ראלף יקח את הפרס.

הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר
צריך לזכות - אחד מהישראלים
ההימור שלי - לא אחד מהישראלים

למרות שהסרטים שלנו הם לא כל כך פטריוטים (ממה ששמעתי,לא צפיתי בהם),אני עדיין מקווה לכבוד,אין שום סיכוי שזה יקרה.

פרס לצילום הטוב ביותר
צריך לזכות - חיי פיי
ההימור שלי - חיי פיי

למרות המון ביקורות מתמוגגות ומוגזמות לחלוטין בעיני,על דבר אחד לא אתווכח,הוא מרהיב ויזואלית וכנראה שהקטגוריה היחידה שבה הסרט הזה יזכה במשהו.

Colfax

New member
אז יאללה, גם אני.

אני ראיתי 8 מתוך 9 הסרטים שמועמדים לסרט הטוב ביותר וגם כמה שלא מועמדים לסרט, כמו "המאסטר".

הסרט הטוב ביותר:

צריך לזכות - אופטימיות היא שם המשחק
ההימור שלי - ארגו

ארגו ואופטימיות היא שם המשחק הם שני סרטי ה- 4 נקודות מבחינתי מבין השמונה שראיתי שמועמדים לסרט הטוב ביותר. יתכן ו"עלובי החיים", שטרם ראיתי, יהיה השלישי.

השחקן הראשי הטוב ביותר:

צריך לזכות - חואקין פיניקס
ההימור שלי - דניאל דיי-לואיס

כולם מהמרים על דיי-לואיס כזוכה. כך שנראה שהוא אכן יזכה בפרס האוסקר לשחקן הטוב ביותר, הראשון אי פעם שזוכה בה שלוש פעמים (כך, שעל פי האוסקר, דניאל דיי-לואיס הוא השחקן האמריקאי הגדול ביותר של כל הזמנים.) חואקין פיניקס עושה את תפקיד חייו ב"המאסטר". כל סצינה של חואקין פיניקס בסרט זועקת פרס אוסקר. הוא יפסיד כאמור לדיי-לואיס, שעושה תפקיד מצויין, כמובן, אבל הסרט כל כך איטי ומייגע שפשוט לא מגיע לו עוד אוסקר.

השחקנית הראשית הטובה ביותר:

צריכה לזכות - ג'ניפר לורנס
ההימור שלי - ג'ניפר לורנס

ג'ניפר לורנס עושה תפקיד מדהים ב"אופטימיות היא שם המשחק". ג'סיקה צ'אסטין לא ראוייה לאוסקר ובטח לו הסבתא מ"אהבה". יש לא מעט שסבורים שריבה תיקח את האוסקר. אם זה אכן יקרה, זה יהיה מאכזב מאוד מאוד. כי לגברת ריבה אין מה לעשות עם פרס אוסקר. היא שחקנית בסרטים אירופאים. אותם לא מעניין אוסקר אמריקאי.

שחקן המשנה הטוב ביותר:

צריך לזכות - כריסטופר וולץ
ההימור שלי - טומי לי ג'ונס

גם פיליפ סימור הופמן עושה את תפקיד חייו ב"המאסטר". תפקיד פשוט אדיר, אבל ההופעה של וולץ ב"ג'אנגו ללא מעצורים" פשוט נפלאה. הוא עושה את הסרט. ומגיע לו אוסקר על כך. אבל רוב ההימורים הם על טומי לי ג'ונס. מקווה שבסוף תהיה הפתעה ורוברט דה נירו יזכה בפרס. מבין חמשת המועמדים (שכולם זכו באוסקר) הוא זכה בפרס הכי מוקדם (1981)

שחקנית המשנה הטובה ביותר:

צריכה לזכות - אן האת'וואי
ההימור שלי - אן האת'וואי

אין שאלה בכלל. רק מצפייה בטריילר אן האת'ווי צריכה לזכות באוסקר. כל שאר המועמדות לא מתקרבות בכלל להאת'ווי.

הבמאי הטוב ביותר:

צריך לזכות - דיוויד או. ראסל
ההימור שלי - שפילברג

בן אפלק לא מועמד, כך שהקטגוריה הזאת לא מעניינת בכלל. ומי שלא יזכה (פרט לראסל) לא ראוי לזכות. בטח שלא ספילברג, שזכה בפרס הבימוי רק מטעם איגוד המבקרים של צפון טקסס (אך ורק). אנג לי לא יזכה, כי הוא זכה ב- 2006 על סרט משעמם לא פחות, ומיכאל הנקה לא יכול לזכות, ולו רק בגלל שלא ברור מה הוא בכלל עושה כאן. במאי אירופאי פלצני שבינו לבין הוליווד אין ולא כלום. אז מכיוון ש"לינקולן" מועמד ל- 12 קטגוריות, וששום סרט של ספילברג לא זכה בשום פרס אוסקר מאז "להציל את טוראי ריאן", ספילברג יזכה.

התסריט המקורי הטוב ביותר:

צריך לזכות - ווס אנדרסון ("ממלכת אור הירח")
ההימור שלי - טרנטינו

לא שהתסריט של "ג'אנגו ללא מעצורים" שווה אוסקר. ממש לא. אבל מבין חמשת המועמדים בקטגוריה שלו, הוא בעל הסיכויים הטובים ביותר לזכות. זאת מכיוון שאני צופה כי "כוננות עם שחר" לא יזכה בשום פרס אוסקר.

התסריט המעובד הטוב ביותר:

צריך לזכות - דיוויד או. ראסל ("אופטימיות היא שם המשחק")
ההימור שלי - ארגו

מיותר לציין שהזכייה של "לינקולן" בפרס התסריט המעובד מקוממת ממש - הסרט משעמם. וזה בעיקר בגלל התסריט. לעומת זאת, "ארגו" הולך לזכות כסרט הטוב ביותר, כך שצריך לתת לו את אוסקר על התסריט.

סרט האנימציה הטוב ביותר:

צריך לזכות - ראלף ההורס
ההימור שלי - אמיצה

לא ראיתי אף אחד מהמועמדים, אבל נראה ש"אמיצה" יזכה.

הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר:

צריך לזכות - How to Survive a Plague
ההימור שלי - Searching For Sugar Man (שזה גם ההימור של כולם, למעשה)

פרס לצילום הטוב ביותר:

צריך לזכות - רוג'ר דיקינס (סקייפול")
ההימור שלי - חיי פיי

כאן אפשר לראות את ההימורים לטקס האוסקר. http://data.huffingtonpost.com/2013/01/oscar-predictions
אז המצב בשאר הקטגוריות הוא כך:

פסקול: "חיי פיי" מוביל עם 61.4%, אבל "לינקולן" מקבל 33.8%, אבל מכיוון שכולנו יודעים מי המלחין של "לינקולן", אז ברור שהוא זה שחייב לזכות, וכנראה גם יזכה. ולו בגלל שמתי שהוא ג'ון ויליאמס צריך לזכות באוסקר. זאת המועמדות ה- 17 של ג'ון ויליאמס לאוסקר מאז הפעם האחרונה שזכה באוסקר (על "רשימת שינדלר" ב- 1994).

עריכה: "ארגו" לוקח בהליכה.

בימוי אומנותי: "עלובי החיים" או "אנה קרנינה"

תלבושות: כנ"ל

איפור: "ההוביט"

שיר הנושא: "סקייפול"

סאונד: רוב ההימורים (57.7%) מהמרים על "כוננות עם שחר". להזכיר לכם\ן ש"מטען הכאב" זכה בקטגוריית הסאונד לפני ארבע שנים, על חשבון "אווטאר". אני מאמין ש"ארגו" בסוף יזכה.

עריכת אפקטים קוליים: "עלובי החיים"

אפקטים ויזואליים: "חיי פיי", ללא כל ספק.

Demon Barber

New member
הימוריי-

הסרט הטוב ביותר:
זכייה: ארגו.
פייבוריט: כוננות עם שחר. מה חבל שאין לו סיכוי.

הבמאי הטוב ביותר:
זכייה: סטיבן שפילברג, לינקולן
פייבוריט: מי שבאמת צריכה לזכות לדעתי לא מופיעה כאן
אבל מבין הרשימה הנוכחית, ללא ספק מיכאל האנקה על "אהבה".

השחקן הטוב ביותר:
הימור: דניאל דיי- לואיס, לינקולן.
פייבוריט: עם כל הכבוד לדניאל דיי-לואיס, ויש המון, שחקן משובח, השה חואקין פיניקס חייב לקחת את הפסלון

שחקן המשנה הטוב ביותר:
קטגוריה קצת מבאסת השנה. אלן ארקין תופס משמרת על כלום, יש כמה טובים שיכלו להכנס במקומו.
לעניינינו,
הימור: טומי לי ג'ונס, לינקולן.
פייבוריט: כריסטוף וולץ, ג'אנגו.

השחקנית הטובה ביותר:
הימור: ג'ניפר לורנס, אופטימיות זה שם המשחק.
פייבוריט: ג'סיקה צ'אסטיין, כוננות עם שחר.

שחקנית המשנה הטובה ביותר:
הימור: אן התאווי, עלובי החיים. גם פייבוריטית.

סרט האנימציה הטוב ביותר:
הימור: ראלף ההורס.
פייבוריט: פאראנורמן. לא ראיתי עדיין ראלף ההורס אבל גם כשאראה קשה לי להאמין שהפייבוריט ישתנה.

התסריט המקורי הטוב ביותר:
הימור ופייבוריט: אהבה.

התסריט המעובד הטוב ביותר:
הימור ופייבוריט: לינקולן.

timboy123

New member
בקצרה...

שמרתי לעצמי את הזכות להמר לאחרי הצפייה ב'כוננות עם שחר'-

הסרט הטוב ביותר-

צריך לזכות-כמעריץ טרנטינו מושבע הפייבוריט האמיתי שלו הוא כמובן דג'אנגו, אבל מאחר שאין שום סיכוי שהוא יזכה, נלך על 'כוננות'.
יזכה- ארגו, ומאוד חבל שכך. סרט בסדר, שום דבר מעבר (ותסלחו לי על ההימורים הלא מפתיעים).

השחקן הראשי-

צריך לזכות-ראיתי רק אחד מתוך החמישה המועמדים, שהוא בראדלי קופר ב'אופטימיות', שהיה אחלה, אבל לא מדהים.
יזכה-דניאל דיי לואיס.

השחקנית הראשית-

צריכה לזכות-ג'ניפר לורנס הייתה פשוט מעולה ב'אופטימיות'. גם ג'סיקה צ'סטיין הייתה טובה מאוד ב'כוננות', אבל לא כמו לורנס.
תזכה-אני כמעט בטוח שג'ניפר לורנס. נראה שהאקדמיה ממש אוהבת אותה (כבר מועמדות שנייה עם מומנטום חזק, הנחתה שנה שעברה את טקס הכרזת המועמדים...)

שחקן המשנה-

צריך לזכות-כריסטוף ווואלץ.
יזכה-דה נירו.

שחקנית המשנה-

צריכה לזכות-ראיתי רק ג'קי וויבר ב'אופטימיות', שהיא אחת המועמדויות שאני יותר לא מבין השנה. זה לא שהיא שיחקה רע, פשוט התפקיד שלה היה כל כך משעמם וחסר אופי כלשהו.
תזכה-אן האת'אוויי

הבמאי-

צריך לזכות-טרנטינו וביגלו ושניהם לא מועמדים, אז... דייויד או. ראסל על 'אופטימיות'.
יזכה-אנג לי/שפילברג.

תסריט מקורי-

צריך לזכות-ראו סעיף זה בפרס הסרט.
יזכה-כוננות/דג'אנגו. קרב צמוד וקשה, אחת הקטגוריות שאני יותר מחכה להן היום.

התסריט המעובד-

צריך לזכות-נו, שיהיה ארגו.
יזכה-לינקולן.

סרט אנימציה-

צריך לזכות- לא ראיתי אף אחד
יזכה- ראלף ההורס

דוקומנטרי-

צריך לזכות-לא ראיתי אף אחד
יזכה-מחפשים את שוגר מן

צילום-

צריך לזכות- עם כל הכבוד לדג'אנגו, חי פיי צריך לקחת בכל קטגוריה טכנית שהיא.
יזכה-חיי פיי.

למעלה