הילינג יהודי

טוב, ניסיתי וזה מה שקרה:

ניסיתי את מה שאמרת ניסיתי לבטל את עצמי ופשוט לתת לאחד לעשות את שלו. ואולי לא כל כך הבנתי אני אגיד לך מה ניסיתי ומה קרה. ניסיתי לבטל את עצמי ותכלס לא לעשות כלום לתת לאחדות לעשות את שלה. ונראה לי פחות או יותר שהצלחתי אבל דווקא מתי בזמנים שבהם נתתי לאינטואיציה שלי לפעול והשתמשתי יותר בדימיון שלי דווקא אז הם היו הרגעים היותר חזקים בטיפול אז יש לי כמה שאלות. קודם אני אסביר לך איך טיפלתי עד עכשיו מה שעשיתי זה בעיקר שימוש בדימיון ובאינטואיציה. אני עובר צ'קרה צ'קרה (מתחיל בשישית ויורד למטה לא נוגע בכתר) עכשיו כשאני מגיע לצ'קרה מסויימת דבר ראשון אני מנסה להבין מה הבעיה אני מתחבר לאנרגיה של הצ'קרה ומסובב את ראשי כמו פנדולין ותוך כדי זה אני מדבר עם המטופל אומר לו מה אני מרגיש עם הצ'קרה שלו ומנהל איתו דיאלוג ומבין מה הבעיה על פי מה שאני מקבל או ממנו או מלמעלה או מהאינטואיציה ברגע שאני מבין מה הבעיה אני חושב על הפתרון ומדמיין אותו בצורה הכי פשוטה שיש. אני קודם מתרכז באנרגיות שלי ובעזרת הנשימה מעין מעביר אותם אל הצ'קרה של המטופל. אם נגיד הבעיה היא מחלה אז אני מדמיין את עצמי נגיד בתור מיקי מאוס שנלחם בחיידקים ירוקים. אם נגיד הבעיה היא שהצ'קרה לא פתוחה או חסומה אני מנסה לדמיין איזה מעין דימיון פשוט שיפתור את הבעיה(נגיד אותי בין חלון לקיר נשען עליו ומנסה לפתוח אותו. מנסה ללכת אחר האינטואיציה איזה תתמונה שהאינטואיציה אומרת לי אני מנסה להתמקד בה. נגיד פעם אחת האינטואיציה אמרה לי להתמקד בתמונה של עצמי משכיב תינוק לישון והתמקדתי התמונה הזאת איזה כמה דקות ובסוף הצלחתי להרדים את המטופל ולאחר שהרדמתי אותו ניסיתי לרפא אותו בעזרת סמלים של רייקי והזרמת אנרגיה חזקה במיוחד תוך כדי שימוש בדימיון. אז זה פחות או יותר השיטה שלי וניסיתי עכשיו את השיטה שלך שנשמעת לי מרתקת. אני בעיקר תוך כדי טיפול משתמש באנרגיה של העין השלישית ואתה משתמש באנרגיה של הכתר שהיא גם יותר גבוהה וגם יותר טהורה. 1. בתור צינור מה אני אמור לעשות להתרכז בהזרמת אנרגיה או לשים את עצמי בצד ולבטל את עצמי ולתת לאלוהים לרפא דרכי? 2. אני אמור להיעזר בדימיון או באינטואיציה? אם נגיד על ידי "פתיחת דלת" של צ'קרת הכתר או מילוי הגוף באור או כל מה שהאינטואיציה אומרת לי לעשות 3. מה שנראה לי שבשביל להשתמש בשיטת ההילינג הזאת צריך להגיע למקום של טהרה גמורה האם זאת יכולה להיות הבעיה שלא הייתי מספיק טהור על מנת לתת לאלוהים לפעול דרכי? כי למרות שהרגשתי שהיו רגעים שהוא פעל דרכי. המטופל פחות הרגיש את זה ממני וזה פחות גרם לו להגיע להבנות או לריפוי. 4. אני צודק שהצ'קרה שממנה צריך לפעול היא הכתר או פשוט לתת לאנרגיה לעשות את שלה. תודה רבה על כל ההסבר ועל הזמן שהקדשת שיהיה לילה טוב

dudi adler

New member
תראה בן האלוהים2

אם קיבלת מתנה מהבורא של אינטואיציה, עליך להשתמש בה. אם מגלים לך ידע נכון אודות המטופל וכיצד לטפל בו, עליך , לדעתי להשתמש במתנה הזאת. תבדוק טוב טוב עם עצמך, שמה שאתה רואה ביחס לאבחון המטופל, הוא אכן ידע אינטואיטיבי נכון, ולא דמיון שלך, או השלכת מצבך האישי על המטופל. דרך הריפוי שלך, בעזרת הדמיון, מעניינת מאוד ואם זה מצליח אז יש לך שיטה טובה. כדאי,כהעשרה, או כהתנסות אישית, לנסות לתת לשפע לזרום מהאין סוף, אל הכתר שלך, ואז דרכך(דרך הידיים למשל) אל המטופל. נסה לפעמים להתבונן מה עושה השפע שנכנס אל המטופל. לגבי "הילינג האחד" (ובהרבה שיטות טיפול אחרות), על המטפל לפתח את אישיותו , לשמור על בריאותו, לשאוף לאיזון רגשי, צלילות שכלית, פיתוח האינטואיציה, התפתחות רוחנית, ובעיקר, להתמודד עם האגו. אולם אם המטפל ימתין עד שיהיה טהור לחלוטין, הוא לא יעשה כלום. אנחנו משתדלים ללמוד מברכת כהנים שהיא בעצמה סוג של הילינג קדום וחזק. לאחר פסוקי הברכה כתוב בבמדבר ו כז: "ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם" בעל ה"תורה תמימה" שם, מצטט מהירושלמי, גיטין פ"ה ה"ח: "ואני אברכם, תניא, מניין שלא יאמר איש פלוני מגלה עריות ושופך דמים והוא מברכני, אמר הקב"ה, ומי מברכך, וכי לא אני מברכך, שנאמר ואני אברכם" אם ללמוד ממקור זה, הרי שאם המטפל מזרים דרכו שפע אלהי נקי, לא חשוב מצבו של המטפל, האל ירפא את הבעיה. אם נמתין עד שנהיה טהורים לגמרי, נשב ולא נשתמש בברכה האלהית שקיבלנו. אני מזרים דרך הכתר, אבל מציע לך לבחון מה נכון לך דודי

ינוקא1

New member
אני מכיר

את המקורות שציינת , ועם כל זה , אין ביהדות "מסורת טיפולית" של הילינג כהילינג. זה דבר שהתחילו אותו בדור הזה , ואני מקווה שבעזרת ה' תצליחו , אבל אין על זה מסורת. גם חלק מהמקורות שהבאת הם חלקיים : 1. המקור עם היסורים "יהב ליה ידיה ואוקמיה" - הגמרא שם מדברת על יסורים של אהבה , שמדובר בצדיקים גמורים שלא ראויים לקבל מחלה וסובלים בשביל הדור. ואז אותו חכם שאל את החכם השני : חביבים עליך יסורים ? אמר ליה לא הן ולא שכרן , ואז "יהב ליה ידיה ואוקמיה". נכון שהמקובלים אומרים שיש שם איזשהו שם קדוש במילים הללו ועוד ועוד , אבל עדיין המדובר שם בהקשר מסוים. 2. המקור עם האר"י - זו אכן דוגמה להילינג. וזה מה שאני אומר שהעיקר זה המטפל. כי האר"י כאדם בדרגה רוחנית גבוהה ראה היכן הבעיה וריפא אותה. אבל אני בטוח שאם היה מגיע אל האר"י אדם שלא שומר שבת , למשל , האר"י היה אומר לו קודם כל : "תשמור שבת". 3. קריאת שמע , ברכת כהנים וכו' - כל אלו מתקנים את איברי האדם הרוחניים - אם עושים אותם כהלכתם. ואין חובה בכלל שזה יגיע לגוף הפיזי. יש אנשים שקוראים ק"ש כהלכתה ובכל זאת חולים. בכלל ביהדות יש רמח עשה ושסה לא תעשה כנגד האיברים והגידים בגוף האדם - ועיקר הריפוי עליו מדובר ביהדות הוא במצווה או בעבירה מסוימת ברובד של הרוח באדם. אם תקרא את התיקונים שהאר"י נתן לאנשים , הוא נתן להם תיקונים על עבירות. וגם נתן להם לפעמים המלצות לא כל כך "בריאות" - כמו לצום הרבה ימים. לפעמים גם אדם יסבול חולי בגופו כדי לרפא את רוחו - ומבחינת היהדות זה "בסדר". מה שאני אומר - ביהדות , ממה שאני מכיר , עיקר הריפוי ה"רוחני" הוא ברבדים הללו. יש בגמרא גם כל מיני תרופות צמחיות , אבל כאשר מדובר על ריפוי רוחני זה כמעט תמיד בהקשרים של תורה ומצוות. עם כל זה , אני חושב שהעבודה שאתה עושה היא עבודה חשובה - כי אם עיקר התורה הוא "ואהבת לרעך כמוך" כדברי רבי עקיבא , או "מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך" , ואתה עושה לאנשים הילינג מתוך אהבה , אתה מחזק אצלך את הדברים הללו. ואתה נבנה רוחנית דרך הטיפולים שלך. כך שיש כאן הפריה הדדית - של הטיפולים שלך מתוך היהדות ושל היהדות שלך מתוך הטיפולים שלך. גם מה שכתבת לגבי אגו , מסכים בהחלט ! אני חושב שאדם שקורא תהילים , למשל , או אדם עם אמונה חזקה בבורא עולם , הרבה יותר קל לו להתנקות מהאגו - שזה בתכלס עיקר העבודה. ובזה היהדות נותנת למטפל חיזוק מאוד מאוד משמעותי. זה בעיני מה שהופך הילינג ליהודי - אמונה חזקה בה' אחד , בהשגחה , בידיעה שהכל לטובה , בגאולה הכללית של העולם , ובגאולה הפרטית של כל אחד ואחת. זה גורם להעביר אנרגיות טובות. נ.ב. שיטה נוספת ביהדות שלפעמים אנשים לא רואים אותה כשיטה רוחנית , אך לדעתי היא שיטה חזקה : הרמח"ל במסילת ישרים כותב שאדם צריך לפקח על דרכיו יום יום וממשיך : "ופשוט הוא שאפילו אם יפקח האדם על עצמו אין בכוחו לנצל אילולי הקדוש ברוך הוא עוזרו (קידושין ל, ב) , כי היצר הרע תקיף מאד, וכמאמר הכתוב (תהלים לז, לב-לג): "צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו ה' לא יעזבנו וגו'", אך אם האדם מפקח על עצמו, אז הקדוש ברוך הוא עוזרו וניצול מן היצר הרע." ומצאתי שאם אני נזכר למשל בפעם מסוימת שכעסתי בעבר , ואני מבקש "לשחרר את הכעס שהרגשתי בזמן כך וכך" - חל שחרור של אנרגיה (אני אישית לא "רואה" אנרגיה , אני מרגיש בעזרת עפעוף). וכך עם כל מידה לא טובה - כעס , אשמה , קינאה , פחד , עצבות , תאווה וכו'. ואם מקדישים לזה זמן בכל יום כפי שכותב הרמח"ל , לפקח על דרכינו ולבקש להשתחרר מהדרכים לא טובות - זה עובד. כי בסך הכל כל המידות הללו הן ישויות זוללות אנרגיה שאפשרנו להן להתנחל אצלינו. וברצוננו אנו יכולים גם לסלק אותן.

dudi adler

New member
יוסף שבוע טוב

נראה שאכן כדבריך, אין "מסורת טיפולית", שהרי שורש כל בעיה, פיזית רגשית ורוחנית, ברבדים גבוהים יותר של התודעה. על כן, מי שרצה הלך לרופא ומי שרצה, הלך לנביא, תנא, אמורא ...רב, צדיק, אדמו"ר וכו'. האמיתיים שבנושאי תוארים אלו, ידעו, כחלק מעבודתם הרוחנית הכללית, גם לרפא. מסכים, שבזמננו, חלק זה של ריפוי, תופס מקום גדול יותר בעבודה הרוחנית של אנשים. לגבי המקור במסכת ברכות" "ר' חייא בר אבא חלש..." :ישנן פרשנויות רבות. נוטה לקבל את הפרשנות שהיו אלה ייסורין של אהבה. מכל מקום, גם ייסורים כאלה, צריך לדעת לרפא, ונראה שהיה שם תהליך של ריפוי. הלל צייטלין בספרו: "בפרדס החסידות והקבלה" מסביר(לא מוצא את המקור המדוייק שם, אם מישהו יכתוב פה את העמוד בספר בו מופיעים את הדברים, יותר מאשמח), על פי מיטב זכרוני והבנתי האישית, שרבי יוחנן, העביר שפע, בצינורות השפע(מרידיאנים) הזורמים דרך "מרכזי השפע" הקשורים לספירות ,לנר"ן ח"י ולעולמות. או אז האירה נשמתו של ר' חייא בר אבא והתיקון נעשה כאחת... לגבי קריאת שמע וקיום מצוות..:גם אם התיקון נעשה באיברים\רובדים רוחניים, זה הרי המקור לבעיות פיזיות. הלא כן? להבנתי, האידאלים שציינת כיהודיים, קיימים בדתות רבות והם אוניברסאליים. בתקופה זאת, מחזיקים באידאלים אלה, גם אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות, כך שריפוי רוחני זה שייך לכולם. מסכים עם עבודת המודעות, אליה התייחסת ע"פ הרמח"ל. גם ר' נחמן בליקוטי מוהר"ן, כותב שאם אדם מבקר עצמו מידי יום, אין דנים אותו מלמעלה... זוהי בהחלט עבודה חשובה. מודה לך על איחולי ההצלחה בפיתוח, או בניסיון לשחזור השיטה הרוחנית בה ריפאו צדיקים לאורך הדורות. שבוע טוב דודי

למעלה