הילינג יהודי

dudi adler

New member
הילינג יהודי

שלום עומר ושלום למשתתפים בפורום. שמי דודי ואני עוסק בהוראה ובטיפול בהילינג יהודי. ברצוני לשאול על דעתכם בעניין הילינג יהודי וכן על המשותף והמפריד בינו לבין סוגי הילינג אחרים. תודה

doingood

New member
התדר היהודי

דודי שלום, יוצא לי הרבה מאוד לתהות בסוגיה שהעלת, ולנסות למצוא את האיזון הפנימי שלי בין היותי הילר (מרפא באמצעות אנרגיות), לבין הקרבה העזה שאני חש אל היהדות שבי. הגשר המאחד בין שני תפיסות דומות אלה מבחינתי הוא החסד, ניקוי הכלי והכנתו ליעודו ותכליתו הרוחני הגבוה. אני מרגיש שבמקום עמוק ביותר ההילינג והיהדות אצלי נובעים מאותו צורך, ונפגשים שוב למעלה בהבנה רחבה של עולם התדרים שבו אנו פועלים, ומאפשרים לי לא "להניח ידי" משני העולמות גם יחד. הבחירה בטיפול עצמו באיזה תדר להשתמש באה ע"י סנכרון לתדר אותו מביא המטופל לקליניקה, ובהתאם לאמונות ולתפיסות של המטופל, וליעד אליו אנו רוצים להגיע. איך השילוב נעשה אצלך?

dudi adler

New member
שלום doingood

תודה על תגובותיך. אין לי תהיות, או ניסיון להבין את הקשר בין היותי יהודי, להיותי מרפא. הקשר נראה לי טבעי וברור. לגבי בחירה באיזה תדר להשתמש, אינני בוחר תדר מסויים. בהילינג בו אני עוסק, מתעלים את כל הספקטרום האנרגטי כאחד, שכן זהו "הילינג האחד"
הנשמה של המטופל בוחרת מה לקחת, על פי צורכה. אין עיסוק בתדרים שונים, ולכן אין עיסוק בשמות אלהיים, שכן שם ספציפי מתאר כוונה מסויימת בלבד ולא אחרת. אין שימוש באותיות ובצירופי אותיות, שכן כל אות או צירוף, מעביר משמעות מסויימת ולא אחרת. אין שימוש בכל סמל שהוא, שכן סמל מחבר לתדר הקשור למשמעות המסויימת שלו. מעבירים את השפע האחד, השלם, הנובע מהאחדות האלהית, והמטופל בוחר מה נכון לו לקחת. דודי

doingood

New member
האם טובת המטופל קודמת לרצונו הגלוי?

קורה לא פעם שמטופל מבקש דבר אחד, והאבחון הוא אחר. במצב כזה כשאני מאפשר למטופל לבחור מה נכון לו לקחת, לעתים הוא לוקח דבר אחר ממה שהתכוון במודע. עלול להיווצר מצב בו הטיפול היה יעיל, המצב הכללי השתפר, אך המטופל עדיין לא קיבל את רצונו. מה עושים במצב כזה?

dudi adler

New member
תראה

אדם רוצה לזכות בלוטו. כשאינו זוכה, הוא מתוסכל. חלק מהזוכים, מאבדים אח"כ את כל רכושם, חלק הופכים לעצלים והתנהגותם לזולתם הופכת "לא חביבה", וחלק מסתדרים עם הזכיה טוב. ככל שהאדם מביא עצמו לידי ביטוי, הופך בריא, מאוזן רגשית, חכם, אינטואיטיבי ורוחני, הרצון שלו הופך לנכון יותר עבורו ועבור העולם. הוא הולך ומתאחד עם רצון האל. לא תמיד אנו רוצים את מה שבאמת נכון לצורך רווחתינו וטובתינו העליונה. לדעתי, יש להתייחס בערבון מוגבל (מתוך ענווה),לרצונו של המטפל וזה של המטופל. המטפל הוא רק צינור להעברת שפע אלהי. לכן, לדעתי, על המטפל להעביר שפע אחדותי שאינו מחולק לתדרים. מה שהמטופל לוקח, אינו תלוי ברצונו הגלוי, אלא ברצון הגבוה של הנשמה, לטובתו העליונה. תפקיד המטפל הוא (בין השאר) לשוחח על כך עם המטופל ולהשתדל, בענווה, להביא בפני המטופל תובנה זאת. על המטפל לנסות לעורר במטופל את החקירה העצמית בשאלה: "מדוע קיימת אצלי את ההפרעה שמציקה לי". בעיה אמורה לעורר אותנו; להשיב אותנו אל הנתיב הנכון. אם נשנה את דפוסי המחשבה שמפריעים לנו, את הרגשות המערערים אותנו, תהיה גם בריאותינו הפיזית טובה יותר. אם נבין את השיעור שהבעיה מביאה בפנינו, ונתקן את מחשבתינו, רגשותינו ומעשינו, תחלוף הבעיה שכן המסר הובן. טיפול טוב ויעיל, לדעתי, אמור לעורר את מודעותו ואחריותו האישית של המטופל.

מעדכנים את המטופל מראש שזה מה שיקרה.

כשאתה עושה הילינג, אתה לא באמת יכול לתת למטופל את מה שהוא בוחר (גם אם האיבחון שלך זהה לרצון של המטופל). המטופל תמיד ייקח את מה שהוא מסוגל לרפא בתוכו ולא את מה שיש בו קושי (אחרת כבר מזמן הייתי בנאדם מסודר..
). אני תמיד אומרת לאנשים שהאנרגיה הולכת לאן שהיא צריכה ללכת (זה גם נכון יותר את זה ככה מאשר "אני מאפשרת למטופל לבחור מה נכון לו, כי אני לא ממש מאפשרת. אני מזרימה אנרגיה והיא הולכת למקום שהיא צריכה ללכת אליה, ללא קשר לדעותי האישיות וגם ללא קשר לאיבחון שלי וגם ללא קשר לרצונו הגלוי של המטופל) ושיש מצב שדברים אחרים ממה שהם ציפוי ישתנו בחייהם.

dudi adler

New member
שלום יעל

קלעת לכוונתי
תודעתו הגבוהה של המטופל לוקחת מה שנכון לטובתו העליונה. אנחנו אומרים את אותו הדבר

ינוקא1

New member
שאלה שאלתית.

קודם כל , השאלה היא האם בכלל יש דבר כזה ? ביהדות לא ידועה לי מסורת מוכרת של הילינג כהילינג. מה שכן , יש ביהדות (ובקבלה בפרט) דעות ורעיונות שמטפל בהילינג יכול להכניס לתוך הטיפולים שלו. במיוחד בהקשר המבנה האנרגטי של גוף האדם. אבל אינני יודע האם זה הופך את ההילינג ליהודי. זה כמו שההילינג שאני אקבל ממשה , לא יהיה אותו הילינג שאני אקבל מרחל. אני קצת קראתי באינטרנט על הילינג יהודי - כי אני עצמי דתי ומתעניין בתחום , וקראתי גם על השיטה שלך , וגם על השיטה של הרב עזרד. ומבחינתי שניהם הילינג יהודי , גם אם הם שונים בתכלית. אני חושב שככל שהטיפול אנרגטי יותר , צורת הטיפול משנה פחות מאשר המטפל. המטפל הופך לכלי הטיפולי העיקרי. בטיפול אנרגטי פחות (רפואה מערבית , למשל) - צורת הטיפול ונוהלי העבודה חשובים הרבה יותר מאשר המטפל כאישיות. בטיפול כמו הילינג , לדעתי כמעט אי אפשר להפריד את המטפל מהטיפול. עיקר פיתוח ההילינג זה בעצם הפיתוח האישיות שלך. היכולת "להתנקות" , היכולת לחוש אמפתיה וחמלה וכו'. ואם הדרך שלך ופיתוח האישיות שלך הם בדרך היהדות - אז זה הופך את ההילינג להילינג יהודי.

dudi adler

New member
יוסף שלום

תודה על תגובתך. מסופר בגמרא, במסכת ברכות, דף ה עמ' ב על תנאים שריפאו במגע יד: "רבי חייא בר אבא חלש(היה חולה מאוד), על לגביה רבי יוחנן(הגיע ר' יוחנן לבקרו). אמר ליה: חביבין עליך יסורין? אמר ליה: לא הן ולא שכרן. אמר ליה: הב לי ידך! יהב ליה ידיה ואוקמיה(נתן לו ידו והקימו מחוליו באחת). מיד אחר כך, מביא התלמוד שני מקרי ריפוי נוספים ומיידיים במגע יד. רבי חיים ויטאל בספרו "שער הגלגולים" עמ' קנח, מספר על כך שייחד ייחוד שגרם לו להשתטות מעט ולעוות בפיו. רבו, האר"י, נגע בפיו במשך שלושה בקרים, בכל בוקר פעם אחת ונתרפא. רבי נחמן כותב, שלקריאת שמע תכונות ריפוי: בקריאת שמע, רמ"ח מילים, כנגד רמ"ח איברי האדם. כאשר קוראים קריאת שמע, כל מילה מאזנת את האיבר עליו היא אחראית. גם ברכת כהנים היא סוג של הילינג קדום, כאשר ע"פ הזהר, תנועת היד של הכהן מושכת שפע מעולמות עליונים, ומשפיעה אותו על המתברכים. גם ר' אברהם אבולעפיה כותב דבר דומה. רבי שפטיל הורביץ, בהקדמה לספרו "שפע טל", על תיקוני הזהר, כותב רמזים שונים על הדרך בה ברכת הכהנים משפיע על המתברך את כל מה שהוא צריך. אלה מספר דוגמאות קטן למסורת קדומה של העברת אנרגיה וריפוי ביהדות (נכון, לא קראו לזה הילינג, שכן המילה מודרנית). מסכים אתך לחלוטין שהעברת ההילינג תלויה בהתפתחותו של המרפא. חושב שהעבודה העיקרית היא התמודדות עם האגו. ככל שהאגו קטן יותר, הופך המטפל לצינור נקי יותר המתעל שפע אלהי באופן נכון וחזק יותר. נראה לי שישנם סוגי הילינג רבים מאוד, כמעט בכל התרבויות. קורא להילינג שאני עושה "יהודי" מ2 סיבות עיקריות: 1. שואב השראה רבה ממקורות יהודיים עתיקים: מן התורה, התלמוד וממקורות קבליים שונים. 2. נראה שלכל עם אופי מיוחד ונשמה כללית שמאחדת את כל נפשות העם. לכל נשמה פרטית, שורש נשמה משלו (מה שמכונה "נשמה") ואני עליון משלו ( המכונה "יחידה"). לי, כיהודי, שורש נשמה ואני עליון המתחברים ל"אין סוף" דרך הנשמה היהודית הכללית. מובן שסוג זה של הילינג יכול להילמד על ידי בני כל העמים, וכל לומד יתחבר לשורש נשמתו והאני העליון שלו המחובר לנשמה הכללית של עמו. דודי אדלר

אהלן שלום אם אפשר...

אהלן שלום קוראים לי נתן ואני מאוד מתעניין במה שאמת גם בהודעה הראשונה וגם בזאת. אם אתה יכול בבקשה להרחיב יותר על השיטת טיפול שלך אני מאוד אודה לך שתהיה שבת של שלום אור ואהבה

dudi adler

New member
נתן שלום

לבקשתך, מרחיב מעט על השיטה: 'הילינג האחד' הינו סוג של הילינג יהודי. נקרא 'האחד', היות שכל הפרטים במציאות, לא נפרדים ביניהם, אלא מאוחדים ומהווים חלק מהאל האחד. תובנה זו מהווה מקור השראה חשוב לפיתוח הגישה. בתלמוד(ברכות דף ה עמוד ב), מתוארים תנאים שריפאו במגע יד. ניתן למצוא תיאורים גם בספרי המקובלים. בהילינג האחד רואים את גוף האדם כמורכב מעשרה מרכזי שפע, על פי עשר הספירות: (כתר, חכמה, בינה, דעת, חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד ומלכות). כל ספירה, יוצרת חלק מסויים מהגוף, ואותו חלק, מהווה מרכז אנרגטי, הממשיך לקלוט את השפע מאותה ספירה ללא הרף. לדוגמא: ספירת החכמה - יוצרת את ההמיספרה הימנית של המוח הגדול. ספירת הבינה - את ההמיספרה השמאלית. ספירת החסד - יוצרת את יד ימין, וכן הלאה. השפע הנובע מהאין סוף ברוך הוא, נכנס אל גוף האדם, זורם בערוצים (מרידיאנים) מיוחדים דרך חלקי הגוף השונים הבנויים מעשר הספירות. כל חלק בגוף מקבל את השפע הנחוץ לתפקודו. דעות שאינן נכונות לאדם, רגשות לא מאוזנים ומעשים שאינם ראויים, מקשים על זרימה אופטימאלית של השפע בגוף, וכך נוצרות אצל האדם בעיות רגשיות ומחלות פיזיות. המטפל בשיטה מזרים דרכו את השפע האלהי, אל המטופל, ומשתדל להיות צינור נקי שאינו מתערב בשפע כלל. כך מקבל המטופל שפע אלהי נקי, שאינו מעורב באגו, במצבי רוחו ובקשייו של המטפל. בהילינג האחד לא נעשה שימוש בסמלים. סמל יוצר כוונה מסויימת. בשיטה זאת מתחברים לשפע האלהי האחד-השלם ולכן לא משתמשים בסמל המעביר רק חלק מן המכלול. המטפל לא בוחר עבור המטופל תדר אנרגטי מסויים, (סמל), אלא מעביר את הספקטרום האנרגטי המלא-השלם-האחד, הנובע מהבורא. תודעתו הגבוהה של המטופל בוחרת מה לקחת מתוך השלמות המוענקת לה. אשר על כן, לא נעשה שימוש בסמלים כגון מגן דוד, מנורה וכיוב'. אי לכך לא נעשה שימוש בהקרנת אותיות, מילים או שמות. מטפל טוב ידע לסייע למטופל להגיע לדעות שיקדמו אותו במסעו, לפתח אט אט אינטליגנציה רגשית מאוזנת, ולפעול נכון בעולם. מטפל טוב ידע לסייע למטופל לפתח את חמש רמות התודעה המכונות: נפש, רוח, נשמה, חיה ויחידה. בתהליך נכון, יבין המטופל את הסיבות שגרמו למצבו, ידע לשנותן ויגיע לריפוי שורשי ועמוק. הקורא בין השורות, יבין שהילינג האחד איננו רק שיטה לריפוי פיזי ורגשי, אלא דרך להתקדמות רוחנית, של המטפל ושל המטופל; דרך להגשמה עצמית המושכת אושר, סיפוק, שלווה והצלחה. בלשונם של מורים רוחניים בני ימינו ניתן לומר, שאדם הצועד ב 'נתיב הילינג האחד' ,מגביר את סיכוייו להגיע ל 'הארה'. בלשונם של המקובלים, ניתן לכנות מצב זה בשמות 'רוח הקודש' או 'נבואה'. חשוב לציין: אף שהמקורות מהם יונקת השיטה הינם יהודיים, הידע המושג בה הינו אוניברסאלי. בני כל העמים יכולים ללמוד שיטה זאת, לטפל בה ולהיות מטופלים. כל מטופל או מטפל יכולים להתחבר ל 'שורש נשמתם' ול 'אני העליון' שלהם, כך שמהלך חייו ילך וייעשה קל, נעים ומספק יותר. שבת שלום דודי

ינוקא1

New member
מתערב.

יש משהו שקצת קשה לי בשיטה , וזה שחסרה כאן "התמקדות". גם ביהדות , אפילו שה' אחד - יש כ7 שמות , כאשר כל שם מציין סוג אחר של התגלות. נניח שמגיע מטופל שסובל מרגשות אשמה. אז נכון שאני יכול לתת לו אנרגיה בכל התדרים , אבל אולי מוטב שאתן לו אנרגיה של סליחה וקבלה עצמית ? או אולי קודם אנסה לבצע איזשהו ניקוי אנרגטי של רגשות האשמה ואחר כך אתן אנרגיה בכל התדרים. לתת תמיד אנרגיה בכל התדרים , זה אומר לתת תמיד עידוד . אין ספק שזה טוב ועוזר , אבל אם יש למישהו בעיה ספציפית ויש לי אבחנה כלפיה , יש לי יכולת לטפל בה בצורה הרבה יותר ממוקדת מאשר רק לתת עידוד. אני חושב שדווקא כאדם מאמין שיודע שאין מקרה , ומכוונים אותך בכל מה שאתה עושה והמטופל הספציפי הזה בא אליך כי יש משהו שאתה יכול לתת לו , אתה יכול הרבה יותר לסמוך על הרגשותיך ותחושותיך ו"לתקשר" סוג ספציפי של אנרגיה עבורו. אחר כך , אם עדיין מרגישים צורך - לתת אנרגיה בכל התדרים , זה תמיד עוזר.

dudi adler

New member
יוסף, תודה על תגובותיך הרציניות והאיכפתיות

אם לתת אנרגיה במלוא הספקטרום,זה רק מעודד, אני מסכים איתך. לתת אנרגיה שלמה, משמעו: למלא את האדם באהבה, בחמלה, בקבלה עצמית, בבריאות......... ובכל מה שנכון לו. אם המטפל רוצה גם לנקות רגשות אשמה, או רוצה לסייע בבעיית פריון, או בכל בעיה ספציפית אחרת, וגם אני כמטפל רוצה בכך, לדעתי, על המטפל לבקש: שאם נכון לטובתה העליונה של המטופלת להכנס להריון, שכך יקרה. (אולי אם תלד יקרה משהו שאינה רוצה, לה או לעובר חלילה ובעצם טובתה העליונה שלא תלד? ) אפשר לבקש גם שאם אי הכניסה להריון מהווה שעור למטופלת, שתלמד את השעור באופן נעים, כך שההריון לא יימנע ממנה. לגבי שמות האל כגילויים ספציפיים, מניח שאתה יודע שיש הרבה מאוד שמות(ע"ב שמות, כל אותיות התורה ועוד ועוד). בהילינג האחד, מנסה המטפל להתחבר לרובד האין סוף הכולל בתוכו את כל השמות ואת "כל שאר האין סוף"
. אתה בוודאי מכיר את העולמות הרוחניים(אבי"ע וכיוב'). כל שם קשור לעולם מסויים ולדרגה מסויימת בנר"ן ח"י. בהילינג האחד, משתדל המטפל להתחבר לרמת היחידה שלו (מה שמכונה היום "האני העליון") ולמשוך את השפע מהאין סוף ברוך הוא. רמת תודעה זאת ,מאחדת הכל ויכולה לסייע למטופל לפתור בעיות רבות. אי אפשר לפרט שיטה מפורטת ומסודרת שבסיסה נלמד במשך כשנה והשאר נלמד במשך עוד מס' שנים, במספר הודעות בפורום היפה הזה. אם אתה רוצה מיקוד, אומר שיש בשיטה בקשות ותפילות ספציפיות, והדגש הוא על העדינות, וחוסר כפיית מחשבת המטפל על המטופל. ישנן אם כן, כוונות"ממוקדות" ,אך עדינות למטפל. גם רצון\כוונת המטפל, שנשמת המטופל תיקח מה שנכון לה (יהא זה הסרת רגשות אשמה, או יתר לחץ דם או....) היא כוונה ממוקדת ועדינה. הדגש הוא להשתדל לא לטפל מתוך שפיטה ואגו, אלא מתוך קבלה ואהבה גדולה, על פי יכולת המטפל. שבת שלום יוסף דודי

ינוקא1

New member
שבוע טוב !

אני מקווה שיום אחד יצא לי ללמוד ממך קצת. (האמת היא שתכננתי את זה "במקרה" אפילו לפני כמה ימים . . . גם ראיתי פרסום שלך בחוגל. ) תודה על התגובה הטובה והעניינית - בהחלט הראית כאן עדינות ורוך , ותשובה שלא נבעה מתוך אגו , אלא ממקום אמיתי ! כשלמדתי ביואנרגיה גם אני התלבטתי רבות בנקודה הזו בדיוק עליה אנחנו דנים. הביואנרגיה קצת הפריעה לי מהסיבה הזו - שחשתי שיש שם הרבה אגו מצד המטפל , מה שבשיטה שלך יחסית מנוטרל בזכות זה שאתה נותן לאנרגיה של המטופל לעשות את העבודה ולבחור מה טוב לה. (בקשר למספר השמות - יש הרבה שיטות בזה , אני אמרתי 7 כי זה מה שמקובל על כולם , גם לאלו שאינם הולכים לפי הקבלה - זה מה שפסק הרמב"ם להלכה כשמות שיש בהם קדושה בהלכות יסודי התורה פרק ו' . אני לא יודע אם יצא לי לראות את תגובתך , כי מחר אני במיל' - תודה רבה רבה בכל אופן !
).

doingood

New member
../images/Emo32.gif טופיק

יש לתפוז קצת בעיה עם החתימות לאחרונה - האם הקידומת בחתימה שלך מופיעה בכוונה לפני המספר עצמו? בהחלט היה דיון מעניין.

dudi adler

New member
בן האלוהים2

בקשה, תעדכן אותנו, אם תרצה: מה ניסית? ואיך היה? לילה טוב

למעלה