הילינג וופיאסנה

הילינג וופיאסנה

תגידו, מישהו מהמטפלים פה עשה ויפאסנה? מישהו יודע למה יש שמועה כזאת שאסור בתכלית למטפלים לעשות קורס ויפאסנה? או שיש לכם כיוון לחפש תשובה בעניין הזה?

שמועה מוזרה למידי

לי ידוע אישית על כמה מטפלים ותלמידים של הילינג שהיו שם, הם חזרו שלמים ובריאים

מה שאני פגשתי

זה בהילרית, שאני מאוד אוהבת ומעריכה, שהתחילה לעשות ויפאסנה, וכחלק מדרך החיים הזאת היה עליה איסור לטפל. לא יודעת למה, כמה ואיך, אבל היא אכן הפסיקה לטפל לתקופה מסוימת (עד המלחמה אני חושבת). אבל הבנתי שיש כמה גישות גם בויפסאנה...

דגנית

New member
עומר, כאשר הייתי במרכז הכלל

עולמי לוויפאסנה, באיגטפורי עוד בהרשמה שאלו אותי האם אני מטפלת ברייקי או הילינג, והחתימו אותי על טופס האוסר על טיפולים אלו במהלך הוויפאסנה. אני חושבת, שבזמן שמודטים בדרך הוויפאסנה אם מוסיפים טיפולים אנרגטיים אחרים בעצם משנים את הדרך ואת הכוונה וההתמקדות במדיטציה. זו התחושה שלי.

האם זה הגיוני בעינייך

שיש שחושבים שאם אתה עושה ויפאסנה אסור יותר לטפל בכלל, אף פעם בחיים? או שאם טיפלת פעם אז אתה לא תתקבל לעשות ויפאסנה?

דגנית

New member
בעיניי זה לא הגיוני בכלל.

אבל מי אני שאדע. אני מניחה שיש פה עניין של בחירה של דרך. יכול להיות שדרך הוויפאסנה מתאימה לתקופה ויכול להיות שלא. לא מאמינה באסור בכלל מאמינה בדרך במה שמתאים לי לאותו הרגע אם אבחר לחיות בדרך החיים של ויפאסנה ייתכן שזה יצריך ממני לוותר על רייקי והילינג. לאותו הרגע במשך התהליך אסור. [וכן מצאתי את עצמי מטפלת בעצמי במהלך הימים האלו, וכן זה הסיט אותי מהוויפסנה.]

nenro1

New member
אז ככה:

אני עוסק בהילינג קרוב לעשר שנים בוריאציות כאלה ואחרות. לפני חמש שנים עשיתי קורס ויפאסאנה של גואנקה בחצבה - במהלך עשרת ימי הקורס שהתקיים בחצבה אסור לעשות שום דבר נוסף מלבד המדיטציות - לא יוגה, טאי צ'י, תפילין והילינג או כל פעילות רוחנית שאינה בתוכנית הנוקשה משהו של הקורס. לפני חצי שנה שלחתי טופס הרשמה לקורס ויפאסאנה נוסף של גואנקה ולאחר כמה ימים קיבלתי טלפון ממישהי שם בארגון שאמרה לי שמאחר ואני עוסק בהילינג אני לא יכול להגיע לקורס שלהם.לדבריה הילינג הוא "מניפולציה של אנרגיה ואצלנו לא עושים מניפולציות" ולכן ביום שאחליט לוותר על ההילינג הם ישמחו לקבל אותי. חשבתי על זה ברצינות למשך דקה ( לוותר על ההילינג כי הם לא חברים שלי יותר...) ואז החלטתי לוותר על גואנקה וחבר מרעיו הנוקשים והלכתי לעשות קורס ויפאסאנה דרך עמותת תובנה - דבר שהתברר כברכה גדולה. אז לסיכום אצל גואנקה אי אפשר אבל יש עוד מקומות ומומלץ ללכת - וללמוד עוד קצת על הזרימה של המציאות יום טוב

הילינג וויפסאנה

היי עומר, השמועה מבוססת על דברי נציגי דרך הויפסאנה לפי גואנקה - המועמד נשאל הן בשאלון והן בראיון לגבי עיסוק באנרגיות. לשאלותי מדוע תרגול השיטה מהווה סתירה/ניגוד לתרגול/טיפול אנרגטי לא קיבלתי הבהרות. באופן אישי, אני עוסק ברפואת תדרים/הילינג מזה 10 שנים לערך. בנוגע לויפסאנה - עברתי שני מחזורים בחצבה (לפי גואנקה). את הזיקה האנרגטית-תודעתית בין שתי דרכי החוויה, אני מבין כך: בויפסאנה: המהות המרכזית לאורך כל התרגול והגישה מפחיתת הגרויים החיצוניים, הינה התבוננות תודעתית פנימה. המודט מתרגל ריכוז הכרתו בגופו (סריקה הכרתית לחישת מידע רב ככל האפשר מתוך תחושות הנוכחות בגוף) ומניעה מהתערבות כלשהי (נעים=עוד, לא נעים=להפסיק). כלומר, לימוד ההשארות במצב 'תודעה טהורה' מתאפשר כשהאדם מפסיק להגיב למציאות החיצונית-פנימית מתוך דחף ופרשנות רגשית. כך ניתן, באמת, לבחור ולהשתחרר מה'סבל'. מהבחינה האנרגטית - דמי ציור של המתרגל כביצה שקופה בה כל עולמו (פנימה, הכרה-גוף). בהילינג: הריפוי המיטבי מתהווה עת המתרגל (מטפל) אינו מניח כל הנחה לגבי עצמו ואינו מערב את אישיותו וגופו בהכרתו. מעין מצב של שכחה עצמית מלאה של כל ידיעה לגבי ההווה המתרחש. מבחינה אנרגטית העבודה הינה במישור העלאת תדר התנודה דרך נשימה משולבת כוונה לריפוי ואהבה. דבר אינו 'שלך' או 'בתוכך'. במצב זה - וכאן ההבדל העיקרי ממודט הויפסאנה, ישנו רצף תדרי-אנרגטי הכולל בתוכו את המטפל והמטופל בשדה אנרגטי משולב שמשנה את מבנה שני השדות האישיים בו זמנית. מכאן, ניתן להבין את אפשרות הקושי בתרגול ההכרה בשני מישורים שונים אלה. באופן אישי, אני מוצא את שתי הגישות עתירות באהבת האדם ומעשירות בהעמקת חווית משמעות החיים. תרגול נעים!

למעלה