שלום פשפשגרדו
משמעות המילה "הילינג" באנגלית היא: ריפוי. המונח "הילינג" נפוץ היום יותר במשמעות של ריפוי באמצעות העברת אנרגיה. מובן שמצווה לרפא. אכן גם ביהדות עסקו ועוסקים בריפוי המכונה היום הילינג. במסכת 'ברכות' שבתלמוד הבבלי ,דף ה עמוד ב , מסופר (בעיבוד שלי, בהשראת המהרש"א) על רבי חייא בר אבא שהיה חולה וסבל ייסורים קשים. הגיע רבי יוחנן לבקרו ושאלו: ''חביבין עליך הייסורים שאתה עובר''? השיב לו רבי חייא : ''אמנם אני מכיר בנחיצותם , אך הייתי מעדיף להתקדם מבחינה רוחנית בצורה אחרת''. אמר לו רבי יוחנן: ''הושט לי את ידך''. מספרת הגמרא שרבי חייא הושיט ידו לרבי יוחנן וזה ריפאו במגע קל והקימו מחוליו. לאחר מקרה זה מוסיפה הגמרא שני מקרים נוספים של ריפוי אנרגטי באמצעות מגע יד בלבד. גם האר"י הקדוש ריפא את ר' חיים ויטאל תלמידו שסבל ממה שהיינו מענים היום "פציאליס", באמצעות מגע בפיו. מוסבר בספרי הסוד , שהבורא יצר עשרה כוחות המכונים: 'עשר הספירות'. כל כוח יוצר אזור מסוים בגופינו. בין האזורים השונים זורמים ערוצי אנרגיה המאפשרים לנפש לזרום בגוף , להחיותו ולקשר בין האדם לבורא. רבי יוחנן , כאשר נגע ברבי חייא , הזרים דרכו את האנרגיה הנובעת מהבורא , ואפשר לנפשו להתחבר היטב לגופו ולבוראו ובכך ריפאו. תוכלי למצוא בקישורים שבחתימת הודעתי, חומר על הילינג יהודי בשיטת "הילינג האחד", וכן מאמרים בנושא. את תמיד יכולה להתייעץ איתי בנושא. כל טוב לך ובהצלחה במציאת מורה מתאים. דודי אדלר