הילולה ושמחה

AshkA_

New member
הילולה ושמחה

איזה יופי איזה יופי שעת השין הגיעה. לומר את האמת הציפיה לא כלכך מותחת, כי הרי כולנו כבר יודעים את התשובה מחר לא משנה באיזה צד אתה תומך. שרון, יקח... אבל, זה לא אומר שאי אפשר להשתעשע קמעה לפני כן. אז היום, מגיעים ב9 לביצפר וילד מהכיתה שלי מכוסה כולו באהוד ברק - חולצה, סטיקרים, בלונים וכו איזה חמוד הוא נראה שם, חבל על הזמן, התחיל לשלהב את כולם, וכמובן לא נשארנו חייבים והצטרפנו להילולה. בשביל הפרוטוקול, גם בביצפר שלנו רוב ימני בדיוק כמו בשאר הארץ, אך עדיין יש אצלנו גרעין הגיון קטן וחזק הרוצה להשמיע קול. כמו בהזמנה אישית, המורים פצחו בשביתה למשך שעה שלמה בין 10 ל11, ואז נתנו קפיצה אני ועוד אחד למטה העבודה המקומי, להביא עוד אספקה. חזרנו משם עם כל טוב, והמשכנו את ההילולה, כשמסביבנו הימנים צופים בנו בבוז מעושה, יורדים עלינו ובכלל משועשים כי יודעים כי הכל יהיה לשוא. באיזהשהו שלב השרוניסטים בכיתה שלי החליטו לא להישאר חייבים, ולהחזיר לנו באותו מטבע, אז הם קפצו לאוטו, ונסע לסניףך הליכוד המקומי, שקצת יותר רחוק מזה של העבודה. גם הם חזרו עם שלל מלחמה רבה הכולל סטיקרים (שאגב ממש מעליבנים) וחולצות ופרוספקטים. המלחמה ביננו לפי דעתי הייתה שקולה למרות הרוב המתנגד העצום שהיה למחנה ברק, ולפתע מגיעים פתאום כמה אנשים משכבה י` האוחזים בשלט חוצות ענק של אריאל שרון מנהיג לשלום. כל החצר צהלה ושמחה לאידנו. שוב, בשביל לא לסגת כבר יום לפני הבחירות, קפצו אנשים שוב למטה הבחירות המאולתר, והפעם חזרו עם כרזה מניילון ענקית של רק ברק או משהו דומה. חמישה אנשים נצרכו בשביל למתוח אותה. ושוב צהלנו ושמחנו. מה שכן, הכל היה ברוח טובה, אנשים לא הרביצו או קיללו, סתם נהנו, ולמרות שאני אחת שפוליטיקה לא כלכך מעניינת אותה, ממש נהנתי. נכנסנו לבי``ס ושם כל ההנהלה, המורים התחילו לצעוק עלינו שאסור לנו לעשות תעמולת בחירות בשטח בי``ס ומיד להעיף את כל החומרים האסורים. דבריהם נבלעו בתוך שאון ההמולה. באמת באמת שהיה שמח באותה שעה חופשית. מי ניצח זאת לא אוכל לדעת, כי היחסים לא היו שווים, אבל דווקא בגלל שידענו שהמחנה שלנו בעל סיכויי ההפסד הגדולים יותר, יותר השקענו בשמחה עכשיות. אל תשכחו שזוהי נקודת המבט השמאלנית שלי. אם אתם רוצים לשמוע את הצד הימני של העניין, גולדי מוזמן להגיב. גם הוא היה שותף לאירע

Black Star

New member
רוב ימני? לא בבית ספרנו

אצלנו בבי``ס (הלא מייצג, כן, אני יודעת... הם רק מטפחים בנו את רגש העליונות הזה 50 פעם ביום...``אתם לא מדגם מייצג``... ``פה זו חממה``.. ``אתם האליטה``... כן כן...יש לנו בי``ס אליטיסט וסנובי למדי :) הרוב המוחלט שמאלנים. לפני שנתיים בבחירות דמה ברק נבחר אצלנו ברוב עצום, מרצ זכתה במירב הקולות (הרבה לפני העבודה), ומקום שני נבחרה ``עלה ירוק``... כן, גם זה דבר מאוד נפוץ אצלנו :) בכל מקרה, אם בא לך להתעודד קצת, תקפצי פעם לבי``ס שלנו. את תרגישי בו הרבה יותר בנוח. יש מיעוט ימני, אבל- מיעוט!

בלה בלה

New member
הנוסטלגיה..

כל כך מזכיר לי את הב``ס שלמדתי בו (חממה אמיתית..) ששייך לשני קיבוצים של השמו``צ בבחירות הקודמות (השנה לא היו, פשוט כי הב``ס לא בין החיים) מר``צ וברק זכו לרוב של יותר מ- 80% כשהדבר היחיד שבעצם ``מציל`` את התוצאות של הבחירות מלהראות כמו תוצאות של בחירות במדינה דיקטטורית (כמו עירק, שם סדאם נבחר כל פעם ב- 99.9% ) הם ילדים של עליית הנוער (שבאים מבתים הרוסים) ורובם אנשי ימין. בכלל באותו הב``ס המורים היו מביעים דיעה פוליטית ברורה והב``ס היה משחרר ילדים משיעורים באופן מאורגן כדי שיוכלו ללכת לעמוד בצמתים ובכלל לב``ס היתה עמדה פוליטית מובהקת (אני חושבת ששתי השורות האחרונות לא יותר מדיי חוקיות ע``פ משרד החינוך...) גם בב``ס בו אני לומדת עכשיו יש תמיכה גדולה לשמאל (שהיתה אפילו עוד יותר גדולה אם לא היו בו 200 תלמידים מעפולה) והימין כמעט ולא נשמע.. בלה בלה :)

Black Star

New member
גם אצלנו המורים מביעים עמדות..

בלי שום בעיה. שיעורי אזרחות בכלל נראים כמו הטפה פוליטית אחת גדולה...ולהפגנה הגדולה שהייתה לפני שנתיים (בעד הדמוקרטיה ונגד הדוסים שרוצים להפיל את הדמוקרטיה) בגן סאקר שחררו את כולנו מוקדם, ואת החטיבה העליונה לקחו לזה, באופן מאורגן. טוב, אז זה אולי לא רק שמאל, אבל היא הייתה הפגנה די שמאלנית אז. אבל יש אצלנו כמה ימנים, ורק לא בכיתות הפרוייקט (``ילדים בעלי פוטנציאל בלתי ממומש``)... ומה שמזעזע בחלקם זה האי-רציונליות הזו, לדבר בלי לדעת את העובדות, לקשקש שטויות ועדיין לחשוב שהם צודקים ולא לתת לאחרים לדבר.

imagine

New member
איזה בית ספר זה?

אם היו אנשים מעפולה אני משערת שזה היה מזרע או משהו? משהו....?

למעלה