הילד שלי

karin45

New member
הילד שלי

ערב טוב לך גרא, פעם ראשונה בפורום זה, והייתי מאד רוצה שתייעץ לי מה לעשות בני הבכור בן 22, אבל עוד מילדותו סבל מתסכולים רבים, בהתחלה בגלל היותו ילד שמן, הילדים הציקו לו, צחקו לו ואין צורך עוד לפרט כי ידוע לנו שילדים בגילאים אלה אכזריים ביותר לילד יוצא דופן. בהיות בן 13 חלה במחלת קרוהן (מחלה גנטית כרונית במערכת העיכול, אצלו התפתחה המחלה במעי הגס, והבעיה המרכזית במחלה זו שצריכים להיות צמודים לשירותים), אחרי בדיקות קשות וטיפולים המחלה נעצרה לתקופה של 5 שנים, עלי לציין שמילד שמן הפך לילד רזה (לצערי עקב המחלה). בגיל 18 בעת הגיעו לגיל צבא, הלך לחוג לקראת גיוס, השתדל ועשה כל מה שאמרו לו רק כדי להיות בכושר ולהתגייס ליחידה קרבית (פשוט היה "שרוף") ואז באה מכה נוספת, הצבא לא מגייסת אותו בגלל המחלה, הילד מתוסכל ומיואש משלים עם מצבו ומתנדב לשרות צבאי. שלושה חודשים לפני תום השרות מתפרצת שוב המחלה והפעם בצורה חריפה ביותר ומשחררים אותו מצה"ל, מתחיל מסכת של אשפוזים, טיפולים ואפילו ניתוחים. אני מדברת על תקופה של שנתיים וחצי אחרי ששוחרר מהצבא, היום הוא בן 22. אני לא צריכה לספר לך, מה עובר על ילד כזה, שנמצא כל הזמן בטיפולים, ניתוחים, ילד שצריך לעשות את החיים שלו, להתחיל לעבוד, לצאת לחו"ל כמו כל החברים ואחר כך להתחיל ללמוד. הילד מתוסכל, חסר ביטחון והכי מפחיד אותי שהוא מדבר לפעמים ביאוש ואומר "אני רוצה למות, למה אלוהים נתן לי את המחלה הזו, מה עשיתי" רציתי לדעת, אם ידוע לך על קבוצה טיפולית המטפלת במקרים של קרוהן או אפילו בבעיות בריאותיות ונותנת תמיכה, ואם לא אולי מכיר פסיכולוג המתמחה במקרים כאלה. מה אפשר לעשות עוד כדי לעזור לו, עם לא מבחינת בריאותית אז לפחות נפשית? תודה

orna93

New member
מילות עידוד

בתי חלתה בגיל 23 בקוליטיס (מחלה דומה במעי הגס) לאחר מספר שנים היא עברה ניתוח של הוצאת המעי הגס. היא עברה שיחות רבות עם פסיכולוגית.אני לא חושבת שהיא התמחתה במיוחד בתחום. היום בתי נשואה אם לילד ומתמודדת עם התקפים משניים מפעם לפעם. כך שבהחלט יש תקוה לחיים טובים וחזרה לתיפקוד רגיל. אני אנסה לברר עבורך על פסיכולוג מתאים. האם את מחפשת באיזור המרכז?

karin45

New member
אורנה תודה

כן, יודעת מה זה קוליטיס, בשנים הראשונות שבני חלה במחלה, אובחן כחולה קוליטיס (קוליטיס בדרך כלל נמצא במעי הגס), אך לדאבוני בהתקפה השניה אחרי בדיקות התברר שזה קרוהן, קוליטיס היא מחלה קלה יותר מקרוהן (כמובן במרכאות) זו מחלה שיושבת במקום אחד ולא מתפזרת, בני לפני שלושה חודשים עבר ניתוח כריתת רוב המעי הגס, אך לצערי המחלה חזרה שוב, לכן הוא מיואש ומאד מדוכא. אשמח מאד לקבל כתובת של פסיכולוג ובהחלט יכול להיות מאזור המרכז. תודה רבה לך והרבה בריאות

גרא.

New member
קיימת עמותה לתמיכה בחולי קרוהן

וכוליטיס כיבית.פני אליהם,ואני מקווה שתקבלי ממנה את מלוא העזרה והתמיכה :[email protected]

דברת22

New member
שלום קארין

מאוד מענין אותי על מחלת הקרוהן. האם יש לך מושג היכן אני יכולה לקבל מידע וזאת לאחר שנודע לי שחברה טובה שלי סובלת מן המחלה שהתפרצה אצלה בצורה מאוד חזקה עד כדי כך שהיא נזקקה לאישפוז של כמעט חודש . האם זו מחלה גנטית? האם היא עוברת באיזה שהוא שלב בחיים? ובכלל, היכן אוכל למצוא ולדעת פרטים על המחלה?? תודה!

למעלה