הילד שלי ממש רזה

הילד שלי ממש רזה

גם אצליכם זה ככה? מאז שהוא התחיל לקחת את הריטלין, שזה בערך שנה, הילד רזה מאד. הוא התחיל עם 22 ק"ג ועכשיו יש לו כ 19. זה נשמע מעט (כלומר, מעט ק"ג שהוא רזה), אבל ממש רואים לו את העצמות. אני לא יודעת מה לעשות, אין לו תיאבון וכל היום הוא אוכל רק קורנפלקס ("חולה" על קורנפלקס!!!), קצת ענבים ותפוחים פתיתים, אורז פופקורן, מעדני חלב, שותה מוקה ומים וזהו. לא יודעת מה לעשות, ניסיתי הכל. הוא מתעצבן שאני מתעצבנת עליו. מה לעשות? כמובן שאת התרופות לא אפסיק לו, אחרת הוא יהיה חסר מנוחה. אמא שלי אומרת שזה לא נורא "העיקר הבריאות ושיתנהג יפה" אבל אותי זה משגע, הוא ניראה כ"כ רזה!!! יש לו גם PDD אגב, ואנחנו יודעים שרוב הילדים בספקטרום בררנים מאד באוכל. אני מודאגת.

הילדה שלי מאוד רזה

הדר בת 12 מאוד מאוד רזה למרות שיש לה תאבון אבל קיבלנו נזיפה מהרופא והוא אמר שגם עם קונסרטה אין סיבה שתהיה כל כך רזה ולכן המליץ לנו על תוספי תזונה ויטמינים ושוקו שנקרא אינשור+ וזה כדי שתעלה במשקל.

כמה זה רזה מאד?

אגב גם הבת שלי (גם בת 6) מאד רזה, בקושי מגרדת את ה15 ק"ג, והיא לא לוקחת תרופות. אבל גם אני ובעלי היינו רזים מאד מאד (בעלי עדיין, אני יחסית גם אבל לא כזו רזה כמוהו). אני רואה איך ילדים אחרים אוכלים ואני מקנאה. מבקשים אוכל (שהם באים אלינו) וצ'יק צ'יק גומרים צלחת מלאה בלא חשוב מה. אצל הילדים שלי לוקח חצי שעה מינימום וגם לא אוכלים הכל.

b a r b a i m a

New member
אצלי הילד כל כך השמין בחודש האחרון

וממש נהיה דובי קטן. בן 9 עולה לכתה ד ושוקל לפחות 35 ק"ג. והוא לוקח כדור גם בחופש-בגלל הקיטנה אך שם נותנים להם מכל טוב, והוא אוהב לאכול - רואים את התוצאות.

meivari

New member
מעקב גדילה + הפניה לדיאטקנית

אנחנו במעקב גדילה עם הילד. הוא כבר שנתיים מטופל ברטאלין ולא עלה כלל במשקל (הוא התחיל די רזה). מעקב הגדילה החל כאשר שמנו לב כי הילד הכי נמוך בכיתה (תופעה שלא היתה זכורה לנו קודם לכן). המעקב נעשה ע"י אנדוקרינולוג שעוקב אחרי הגדילה תוך התייחסות לגובה הצפוי ( על-פי גובה בני המשפחה, גיל עצמות). מאחר שנמצא כי לילד יש בעיה במשקל אשר מתחילה לפגוע בגדילה לגובה, קיבלנו הפניה לדיאטקנית להמלצה לתזונה עשירה. התור שלנו מחר ואז נהיה חכמים יותר (מענין לראות אם תמצא תפריט שיגרום לו להשמין ולי לרזות
). כל התיאור נעשה כמובן אחרי בדיקות דם מקיפות (כולל נוגדנים לציליאק), וקביעת גיל עצמות

pita21

New member
אנחנו פשוט נהיינו אמריקאים...

אוכלים "דינר" כל ערב, כי הילד לא אוכל שום דבר עד אחה"צ. כך שבערב נותנים לו ארוחה חמה מתוך מגוון. בעיקר מקפידים על דברים בעלי ערך תזונתי גבוהה. למשל: פסטה, תפ"א, שניצל הודו אדום, טחינה, ירקות, קבב. ממש רואים איך הוא משלים את החסך של כל היום ופשוט "טורף".

כנראה שזה באמת עיניין יחסי

הדר נולדה 3 קילו ובגיל שנה שקלה בדיוק 6.5 קילו בטיפת חלב היו בטוחים שבגלל שאני אם חדשה אולי אני לא מבינה מספיק והילדה לא אוכלת מספיק נורא נעלבתי כי זה ממש לא היה כך. ועד היום היא ילדה שאוהבת לאכול, אומנם לא זללנית אבל לא ילדה של שטויות וממתקים אלא ילדה שאוהבת לאכול אוכל בראי ומאוד ענינת טעם. שוקלת בקושי 29 קילו בת 12ולכן כל 3 חודשים אנחנו במעקב גדילה . לעומתה הבת השניה, בת 7.5 אוהבת רק שטויות ולא אכלנית במיוחד ושוקלת 25 קילו שזה בהחלט סביר לגילה(ממוצע).

מיליגו

New member
אין תאבון - עובדים על זה

גם הבן שלי מאוד רזה, ולא ציפיתי שיהיה אחרת כי גם אני מאוד רזה ותמיד הייתי, זה גנטי אצלינו במשפחה. אבל אצלו אני שמה לב יותר לכך שהוא יאכל. ללא הכדור יש לו תאבון מדהים, אוכל הכל ולא בררן ולא מפסיק לבקש עוד ועוד אוכל. בימים שהוא מקבל קונסרטה התיאבון שלו יורד פלאים אך אני מקפידה שיאכל ארוחת בוקר בבית (סוגים של קורנפלקס), ארוחת צהרים עם בשר ותוספת, בכמות לא גדולה -אבל שיאכל. ובערב סלט, כמעט כל יום, עם פרוסה או חביתה וכד'. אני גם משתדלת שיהיו כל מיני פירות בבית וכל הזמן מציעה לו אוכל. אנחנו עורכים מעקב גדילה אצל רופאת הילדים. במשך השנה בה נוטל את התרופה הוא גבה רק בסנטימטר או שנים. לגבי המשקל, בהתחלה הוא איבד 3 ק"ג, ועכשיו השלים אותם - זה לקח שנה. בגלל חוסר התאבון עם התרופה, בשבתות ובחופשות אני לא נותנת לו בכלל ואז הוא אוכל הרבה. ביום שישי (כשיש יום לימודים יותר קצר) אני נותנת ריטלין במקום קונסרטה ואז כשהוא חוזר הביתה הוא אוכל. אם הוא היה אוכל נורמלי עם הכדור הייתי נותנת גם בשבתות אבל ביום הזה זו ההזדמנות להשלים חוסרים באוכל. אולי תשקלי גם את לא לתת בשבתות. השמנה נעימה

למעלה