הילד מתנגד ללמוד!

tielic

New member
הילד מתנגד ללמוד!

אנו נמצאים בשליחות במדינה דוברת רוסית. מאחר ואין מסגרת לימוד מקומית מתאימה. בני בן השש וחצי עדיין נמצא בגן, ובבית אנו מלמדים אותו ומנסים להשלים את החסר. הילד כבר קורא אך לא מהר, וכותב סביר. אך כל לימוד ומשימה עולה בקושי רב ובאיטיות. הוא מתנגד ללמוד, ומנסה למצוא אלף תרוצים למה הוא לא מסוגל. כשאין לו מוצא הוא עובד יפה אך בחוסר חשק (בלשון המעטה). שאלתי היא כיצד ניתן ליצור אצלו אהבה ללימוד, וכן להעלות את המוטיבציה שלו. מאחר וכנראה נחזור בשנה הבאה או בעוד שנתיים ארצה, הוא יצטרך להשתלב במסגרת לימודים בארץ (כיתה ב/ג) ולכן אנו בלחץ להספיק וללמד אותו את חומר הלימוד, כדי למנוע ולצמצם פערים. אשמח לקבל כל תגובה. תודה!

מיכל שב

New member
אולי למצוא אתרים באינטרנט

שאפשר לעבוד בהם איתו. אתרים של משחקים וכו'.

tielic

New member
רעיון מוצלח!

הילד מאוד אוהב מחשב, אבל לי יש אלרגית חיפוש... אני מחפשת שעות ולא מוצאת דברים מועילים. (יש לי אינטרנט איטי...) אשמח אם תוכלי להמליץ לי על אתרים כאלה.

noa_f

New member
משחקי מחשב לימודיים

לא שהם כ"כ טובים, אבל ילדים אוהבים אותם ובינינו, גם בבית הספר פה, הרמה לא תמיד מאוד גבוהה... אפשר גם משחקי קופסא לימודיים: מי אמר שצריך ללמוד רק מספרים ומחוברות? יש משחקי קופסה לחשבון ולקריאה.

פלגיה

New member
אני שומעת אצלך המון לחץ

של צורך "להספיק חומר". אז קודם כל אני רוצה שתרגעי. בכיתות א' וב' אין כל כך הרבה חומר למידה . לומדים לקרוא , לכתוב וחשבון. כל שאר הזמן מוקדש לרוב להקניית "הרגלי למידה" שזה אומר - לשבת בזמן השיעור, לא לדבר בלי הצבעה, לא להתפרץ לדברי החבר, לכתוב במחברת, וכדומה. ילד בכיתה א' לומד 29 שעות בשבוע, אבל בעצם בכל שעת למידה כזאת הזמן המוקדש נטו ללמידה אצל כל תלמיד (ולא לענייני סדר, משמעת נוהל, חלימה בהקיץ, הפרעה למורה ועוד) הוא כרבע שעה. לכן מספיקות לכם 10 שעות למידה בשבוע לכל היותר. גם הן לא חייבות להיות רצופות. אפשר ללמוד בכל יום שעה בשעות הבוקר ושעה בשעות אחרי הצהרים. למידה גם לא חייבת להיות ישיבה ליד שולחן מול מחברת או חוברת או ספר. למידה יכולה להיעשות מתוך עבודה ויצירה. למשל - אין חובה לכתוב במחברת, ודווקא את התשובות לשאלות שנשאלו. כל תרגול כתיבה הוא טוב: כתיבת רשימת קניות כתיבת מתכון לבישול כתיבה של ספר אישי כתיבת מכתבים לקרובים בארץ כתיבת ברכות ואיחולים ליום הולדת ועוד ועוד. גם לא חייבים לכתוב - אפשר לכייר בפלסטלינה, להדביק פיסות עיתונים, ליצור אותיות בבצק (ולהכין עוגיות טעימות וקריאות), לפסל אותיות בחימר, וכדומה. אותו דבר בחשבון - אפשר ללמוד המון תוך כדי משחק. לא חייבים להיצמד לספר. אפשר גם לעשות עם הילד תכנון שבועי של למידה - להכין טבלה עם הימים והשעות שרוצים להקדיש ללמידה (20 יחידות של חצי שעה כל אחת, וזה המון), לחשוב מה רוצים ללמוד בכל השבוע, ואיזה זמן יוקדש לכל דבר. אפשר גם לקבוע את שעות הלמידה בצורה גמישה - בבוקר, או אחרי הצהרים, או חלק כך וחלק כך. במשך השבוע לאחר כל יחידת למידה - מסמנים במקום המתאים בטבלה. בסוף השבוע אפשר לבדוק האם הספקתם את כל מה שתכננתם. חשוב שיהיו תוצרים ללמידה. תוצרים יכולים להיות: ציור או יצירה אחרת, "ספר" שהילד הכין יחד איתך, משחק שהכנתם בכוחות משותפים, מצגת במחשב, דגם תלת מימדי מקרטון או פלסטלינה או כל חומר אחר. חשוב לתת לתוצרים הללו את המקום הראוי להם, ולפנות להם מקום מכובד בבית, ובשיח של הבית (למשל כשמגיעים אורחים להראות להם מה הילד עשה, או במכתבים בארץ לצלם את מה שהוא עשה ולהשוויץ בזה) מקווה שעזרתי. אם יש עוד שאלות - אשמח לענות

tielic

New member
פלגיה, את ממש צודקת!

ראשית תודה על העצות החכמות. אני בהחלט לחוצה להספיק! אני עומדת בקשר ומתעדכנת בקצב ההתקדמות בארץ, ומעוניינת להתקדם עם בני במקביל. עם זאת אני משתדלת לא לשדר זאת לילד (כנראה לא תמיד בהצלחה...). מאחר ואנו עובדים בשעות הבוקר והצהרים, אנו לומדים עם הילד בעיקר בשעות אחה"צ והערב כך שלעיתים הוא כבר קצת עייף, דבר שמקשה יותר. בכל אופן אני אנסה את העצות שלך, הן נראות לי מועילות, ומקווה שאכן הן ישפרו את אופן הלמידה של הילד. ושוב תודה על התגובה והיחס

צימעס

New member
ברור שתא משדרת לחץ

כי את באמת לחוצה (כך את מעידה על עצמך, זה נכון?) שאלה - מה יקרה אם הילד לא ילמד (אתכם) כלל השנה? מה הוא "מביא מהגן"? צד אחר של השאלה שלך - ילדי לא הולכים לבית הספר ולא לגן. הם בני חמש, והתחילו להתענין בקריאה-כתיבה וחשבון, לגמרי ביוזמתם, עם עידוד קלך שלנו. אם מענין אותך שאספר לך איך זה קורה אצלינו, אשמח.

1אילת2

New member
בנך היה יכול להשתלב כראוי בכתה א'

בארץ. (נדמה לי). בינתיים, אתם עלולים ליצור אצלו איבה ללימודים, לבטל את ההנאה מלימודים וליצור דרך "איך לא ללמוד". עזבו אותו. הניחו לו. ילד לומד מצוין שלא מכריחים אותו. אתם יכולים ללמד בדרך אחרת: הקריאו לו ספרים. קראו בעצמכם. בבית אורייני יצמח ילד אורייני. עזבו את הכתיבה. אם חשוב לכם האיות, תנו לו להקליד על המחשב. אם חשובה לכם יכולת הריכוז, חיזוק חגורת הכתפיים ומוטוריקה עדינה תנו לו לצייר. אתם יכולים ללמד אותו, אבל לא קרוא וכתוב. נסו חשבון. אולי ימצא חן בעיניו. נסו ללמוד גאוגרפיה. קחו אטלס של ארץ ישראל. או גלובוס. צרו מניירות וכדורים את מערכת השמש. מצאו לעצמכם דברים שאתם אוהבים ונהנים. דרכם ילדכם ילמד ויאהב ללמוד.

ליאת +

New member
הרבה הורים בחו"ל מספרים

על קושי שלהם ללמד את הילדים. כאילו שהילדים מתנגדים לקשר הורה-מורה. אולי אתם יכולים למצוא מבוגר דובר עברית אחר בסביבה שיהיה מעונין לעבוד עם הילד? ובנוסף מצטרפת להמלצות על הפחתת הלחץ.

פנה למנהלת האגף לחינוך יסודי בחינוך

קוראים לה שרה רויטר ותשאל אותה לגבי מוטיבציה,ספרים,חוברות,חומרים,בקש שתישלח אליך מה שיש לה במשרד החינוך- אם הוא לא נסגר בינתיים עם כל המהפכות שם 025602222

למעלה