הילד "מרחף"

SHIRITA13

New member
הילד "מרחף"

שלום לפורום. מזמן לא הייתי פה. מצבנו טוב יותר כעת. רציתי לשאול בקשר לבני בן ה - 10. הוא ילד נורא חכם, פופולרי, תלמיד טוב וכו´. אבל הוא "מרחף". כל שאלה שאני שואלת אותו אני צריכה לחזור כמה פעמים. ואין לו בעית שמיעה. מה לעשות כדי לגרום לו להיות יותר "על הקרקע". יש לציין שמדובר בילד ללא בעיות, במסגרת לימודית רגילה.

סליחה על השאלה אבל

האם זה קורה גם עם החברים ולמורה? פשוט יש לי ילד בגיל הזה בבית ויש לו נטיה מטרידה לא לשמוע אותי לעיתים קרובות
טל

יכול להיות שזה המצב גם אצלינו

אבל איך אני יכולה לדעת אם זה כך. ועכשיו כשאני חושבת על זה לפעמים זה קורה גם כשהמורה אומרת להביא משהו מסוים למחר והוא לא שומע...אבל לעיתים רחוקות. אני חושבת שעם חברים הוא אף פעם לא מפספס את מה שאומרים לו...

נראה לי...

שבעיקר לבנים זה לא ממש COOL תמיד תמיד להכין שיעורים, להביא את המבוקש לבי"הס ולהיות 100%. אם הוא לא מפספס עם החברים כלום ובבית ספר מעט (שווה שיחה עם המורה) אז אולי זה קשור להתבגרות... אולי כידאי לשוחח עימו על כך שזה מטריד אותך? לפעמים להם יש את הפתרונות. טל

המוקד לדעתי הוא הסתת קשב../images/Emo36.gif|שמאל

בתור מי שכילדה הייתה יושבת מול הטלויזיה והעולם היה יכול להתפוצץ מסביב, אך בעיקר אמא שלי הייתה מתפוצצת...וגם בתור מי שלומדת על גישת ההשתנות הקוגניטיבית, אני יכולה להגיד לך שנראה לי כי מדובר ביכולת הסתת קשב, וצריך לבדוק לאיזה כיוון: קושי במעבר מגירוי לגירוי ומין היתקעות בגירוי אחד, או מוסחות יתר כך שיש קושי להישאר על גירוי אחד ועוברים מגירוי לגירוי כל הזמן. מקווה שעזרתי. רווית

למעלה