הילד לא רוצה כלל לקחת תרופה

הילד לא רוצה כלל לקחת תרופה

המתוקי, בן שלוש ושמונה חודשים, לצערי עכשיו עם דלקת אוזניים חריפה עם חום גבוה מאוד וקבלנו היום מהרופא אנטיביוטיקה לעשרה ימים.
הוא בשום אופן לא לוקח את התרחיף. (8 CC) שמתי לו בכוסית קטנה והוא לא שותה אותה ומעיף את זה. אמרתי לו שזה משקה גיבורים שיחזק אותו וייתן לו כוחות ועדיין לא רוצה אמרתי לו שייקח וזהו, באופן אסרטיבי ואין עם מי לדבר. חיכיתי דקה שתיים ואמרתי שאני אמא שלו ושהתפקיד שלי לדאוג לו שיהיה בריא ואני עושה זאת כי הוא חשוב לי. כלום. אין עם מי לדבר. בסוף כמעט לקחתי את המזרק של האקמולי ושמתי לו אבל כאב לי הלב כי הוא פשוט בכה בטירוף ולא היה נותן לי לעשות זאת. הוא ילד חזק.

מה עושים????????????????

הסהר

New member
אני הייתי חוזרת לרופא

עם הילד ועם התרופה.
לפעמים דמות אחרת בעלת סמכות, יכולה להשפיע הרבה יותר מההורים...
שהרופא יסביר לילד למה הוא צריך לקחת את התרופה, והילד יקח את המנה הראשונה ליד הרופא.
אני מאמינה שזה ישכנע אותו...

אגב אם יש תרופה חלופית אולי זה יעזור, אם הוא לא אוהב את הטעם או הצבע או השם או משהו בה ...
לבריאות !!

regvuv1

New member
בלי אנטיביוטיקה , רק מי חמצן...

אולי כבר מאוחר מדי, אבל רוב דלקות המאזניים נגרמות על ידי וירוסים ולא חיידקים. אנטיביוטיקה לא פוגעת בווירוסים, מכיוון שאין להם מעטפת חלבונית כמו לחיידקים. מי חמצן אזניים מטפלים בדלקת לא משנה מאיזה מקור היא, וזה טיפ שקיבלתי מרופא אף אוזן גרון לפני שש שנים. אם את רוצה לדעת איך להשתמש - עייני בתשובה שלי למי שכתבה על גרון כואב.

רוצה להעיר...

אם רופא ילדים מצא לנכון לתת טיפול אנטיביוטי (בכל זאת, לילד יש חום, והרופא בעל נסיון וראה את האוזן), אין זה מן הראוי שמישהי חסרת הכשרה רפואית, שלא ראתה את הילד כלל, תבוא ותקבע שזו מחלה ויראלית ושאין צורך באנטיביוטיקה. זה חסר אחריות ויכול לסכן את הילד גם בפגיעה בלתי הפיכה. נכון שלרוב דלקות אזניים נגרמות מוירוס, אבל יש גם חיידקים שיודעים לעשות כאלה בכיף. אני יודעת שהכוונה טובה, אבל צריך להפעיל שיקול דעת בנושאים כאלה.

regvuv1

New member
נכון, אבל...

השואלת כתבה לנו שהילד לא מוכן לקחת את האנטיביוטיקה בכלל וכבר שפך אותה כשהיא ניסתה, מה שאומר שהסיכוי להצליח לתת לו אותה במשך עשרה ימים רצופים הוא קטן מאוד מאוד מאוד, וכידוע לך - לתת אנטיביוטיקה לסירוגין, או להפסיק לתת אותה לפני הזמן - זה יותר גרוע מלא לתת. ובקשר לרופא שמצא לנכון לרשום אנטיביוטיקה - חפשי בבקשה דו״חות על רופאים וכמות מרשמי האנטיביוטיקה שהם נותנים, ואיך איגודי הרופאים העולמיים מנסים להאבק בתופעה, בגלל שרוב המרשמים האלה ניתנים ללא סיבה מספקת או מוצדקת.

שני דברים

1. זה שילד לא רוצה, זה לא אומר שלא צריך. הוא לא קובע, אלא ההורים, כי שיקול הדעת שלהם כמובן נכון יותר. אתמול הוא לא רצה, אולי היום ירצה. יש דרכים לשכנע. למשל אני זוכרת שאזניל זו אנטיביוטיקה לא טעימה (ואולי זה מה שנתנו פה), שכדי לשכנע ילדים לקחת אותה, נותנים להם לאכול איזה מעדן אהוב לצידה. זה כמו שלא נוותר על חגורת בטיחות לילד שלא רוצה לחגור.
&nbsp
2. זה טיעון חשוב. רופאים באמת רושמים הרבה אנטיביוטיקה "ליתר ביטחון", אבל לא את ולא אני יודעות מי הרופא ומי הילד. בעיני להחליט מראש שהטיפול מיותר זה חסר אחריות. הרי אם האמא תוותר על התרופה ויגרם נזק, היא לא תוכל לבוא אלייך בטענות לגבי מה שאמרת.

כמובן שברגע שהומלץ על טיפול רפואי על ידי רופא

שמכיר את המצב ואת המטופל, אין זה מסמכותינו להמליץ שלא להמשיך בטיפול.
אורית אור1 ביקשה עזרה לגבי מתן התרופה, ולא את דעת הפורום לגבי אנטיביוטיקה.
&nbsp
אני יכולה להציע לתת תרופת 'דמה' לכלב או לחתול יחד. להסביר (אם יש לכם 'מזל' והוא באמת זקוק לה, כמו אצלנו בשבועות האחרונים) במה עוזרת התרופה ומה קורה כשלא לוקחים.
אני ממליצה כמובן להסתייע בשמנים אתריים מחטאים (לוונדר) בחלק החיצוני של האוזן ואידוי פנימה בעזרת כוס שמונחת על האוזן.

Bacio

New member
רק על מי החמצן

גם רופאי הילדים שאנחנו פגשנו המליצו על מי חמצן (כבר יש לי פירטה קטנה לזה). בעיקר אחרי שהייתה דלקת והמוגלה פרצה את עור התוף, וזה היה כדי לחטא את האזור.

חוזרת על ההמלצה למי חמצן

רק השבוע ראיתי איך החבר שלנו שהוא רופא (מתמחה) אף אוזן גרון טפטף לאוזניו של בנו בן 1.10

למעלה