הילד לא אוכל

2תולת ים

New member
הילד לא אוכל

שלום אשמח אם תוכלו לתת לי עצה בעניין בעיות אכילה. בני בן ארבע וחצי, מאובחן כPDD בתפקוד גבוה, מסרב לאכול ארוחת בוקר בגן. לא מוכן לאכול לחם על כול סוגיו, לא ירקות ופירות. הוא יושב עם כולם ליד השולחן ועסוק בלשחק עם עצמו ועם סובב וכועס כשמציאים לו לאכול. הוא משולב בגן רגיל עם חונך שמלווה אותו. הגננת העירה לי לאחרונה כי רצוי שאמצא פתרון.. אינני יודעת איך לשבור את ההרגל הזה. גם בבית איננו מוכן לגעת בסוגים רבים של אוכל. תודה, אדווה

תישלחי לו את המזון שרגיל ונוהג לאכול בבית

בינתיים כדי שאולי דברים שרגיל יסכים כן לאכול בזמן היותו בגן , ובין כה וכה הם ינסו להמשיך ולחשוף אותו למגוון של מאכלים ותמשיכי את גם בבית , יתכן שתצליחי במשך הזמן להגדיל את המגוון ויתכן שלא , אך הפיתרון שהצעתי יכול להסיר את הדאגה מליבך ולהוות פיתרון זמני , ותמשיכי לעבוד על הנושא הזה יחד עם הצוות ללא גוון של לחץ. ידוע שהבררנות באוכל וצמצום מגוון המזונות הינה בעיה של ילדים נוספים, ועם הרבה התמדה ללא לחץ לעיתים זה מישתפר.

dd19

New member
מתנצלת מראש אם אני בוטה מדי

הגננת העירה שתמצאי פתרון. האם היא גם יודעת מה הפיתרון או איך מוצאים אותו? אני כותבת את זה כי הרי את בטוח יודעת מה הבעיה עם האוכל. ואם היית יכולה לפתור את זה , הגננת אפילו לא הייתה יודעת מזה. היא יכולה להעיר מפה ועד הודעה חדשה, והילד לא בדיוק יתרשם מזה
. בעית אוכל חד גוני זה בעיה רצינית במקרה של pdd (במקרה שלי הבן שלי אספי, ואנחנו חיים הרבה מאוד שנים עם העניין הזה
). זה לא סתם הרגל שהילד המציא להנאתו כדי שאת (או הגננת) תוכלי לשבור אותו. יכולות להיות הרבה סיבות: רגישות לטעם, רגישות לריח, רגישות לטעמים או ריחות מעורבים, פחד מדברים חדשים, מידור - מה שאוכלים בבית לא אוכלים בגן. בהתאם גם הטיפול הזה צריך להיות הדרגתי ומתאים, וצריך להיות מוכנים שזה לוקח הרבה זמן. אז אפשר שהוא יאכל בגן משהו שהוא יקח מהבית , ויש מקרים שאפשר לא לאכול בכלל.אם אין לו חוסרים תזונתיים, אין צורך להילחץ באופן מיוחד. כל פעם שבבית הוא יקח מאכל חדש, תעשו מזה חגיגה גדולה.

לא רוצה שלא יאכל

כן לבדוק שהכל בסדר מבחינת ויטימנים אבל אם הכל בסדר מדובר לדעתי במקסימום קצת קושי אם מי שמבשל אצלכם מאוד אוהב לגוון ומשתעמם מהכנת אותו אוכל שוב ושוב אבל אם אין בעיית שיעמום בישולי אז באמת אני לא מכירה סיבה טובה להלחם במצב ולשבור את ההרגל... אחרי הכל לשבור הרגל זה תהליך לא נעים לא נחמד ולעשות אותו על משהו שהוא רק לא נוח לכם ולא נוח לגננת זה ניראה לי פשוט יגזול מכולכם כוחות וישאיר את כולכם עם טעם מר בפה גם אם תצליחו ומניסיון אותי לגביי כמה שטויות מנסים לשבור בשלל דרכים עם אבא חובב בישול כבד מאוד שגם מלמד בישול ועושה סיורים קולינריים בשווקים (רוב מה שהוא מראה זה הדברים שאני לא אוכלת) והוא הכין אותם באינסוף דרכים עם ריחות מדהימים ועדיין אני בדגנים כמו קינואה גריסי פנינה וכוסמת לא אגע כל עוד נפשי בי....

אורזיגל

New member
רז בן 13, במשך כל השנים, עד היום אני שולחת לו

אוכל מהבית לבית ספר. לא היה מוכן לאכול אוכל של המסגרת, לא בגן ולא בבית ספר, למרות שבבית הספר שלו יש מטבח מצויין עם בישול עצמי, עם טבח, שלפי העדויות מבשל אוכל ממש טעים. רז מאוד בעייתי מבחינת תזונה. שנים הוא עם אותו מזון פחות או יותר. לאחרונה התחילה תזוזה כלשהיא. לפני כשבועיים הוא התחיל לאכול קוסקוס וקציצות עוף של מאמא עוף. הצעד נעשה בשיתוף עם המחנך של רז, רז מאוד מעריך אותו ולדעתי בהתקדמות בנושא זה יש לו תפקיד משמעותי.

את יודעת אני לא בספקטרום

ולא נגעתי בחיים באוכל שהיה בגן או בבית הספר. כאשר במסיבת סיום של הגן אני במקרה אכלתי משהו הגננת הייתה בשוק כזה שאני עד היום זוכרת את הפרצוף שלה (ואני כבר בת 30+). אז תגידי לגננת שאם ילד לא רוצה לאכול אי אפשר להכריח אותו. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לשלוח לגן את האוכל שילד כן אוהב לאכול.

למעלה