הילד כראי הבית ...

הילד כראי הבית ...

הילד ברובו מושפע מהקורות אותו בביתו . מחקר שנעשה,אמנם בתחום הלימודי אבל בהקבלה אפשר להחילו גם במישור ההתנהגותי . זה כלל ילדים הסובלים מבעיות קשב או ריכוז, ובעיות ריגשיות אחרות . חקרו ועקבו במשך זמן , וקבעו חד משמעית , שהכל נובע מן הקורה בבית וחלקן הקטן מתורשתיות . כמו שאמרו בתלמוד ` שותא דינוקא , מאבוה או דאימיה `. פי` סיגנון דיבורו הגס והבוטה של הילד,הנו מאביו או מאימו .שמעתי שחלק ניכר בבעיות הקשב, נובע מחוסר פעילות מספקת של הילד.פעם הצעתי לקנות שק איגרוף לילד מופנם וזה עזר ! אולי תנסו? תנו משוב ...

touti

New member
אני מסכימה לחלוטין...

אני עצמי התמודדתי עם בעית התנהגות של ביתי הקטנה. למעשה, עשיתי לה עוול, כי ראיתי אותה שחורה משחור. וברגע שעשיתי מהפך בחשיבה שלי על הילדה , הילדה עשתה מהפך בהתנהגות שלה. מקצה לקצה. אני מאוד מחזיקה מגישה נכונה ואווירה טובה בבית. וכן, אני מאמינה גדולה בדוגמא אישית הלכה למעשה:) יישר כח על הנושא, בטר!

אוי אוי אוי, נגעת בנקודה רגישה

א. יש מחקר שתוצאותיו הוא שלנערה שהוריה התגרשו כשהיא היתה פחות מגיל 16 - יש סיכוי גדול יותר לפתח סרטן השד. ב. רק על עצמי לספר ידעתי: כבר סיפרתי לכם שאני חושבת שטוב עשו הוריי כשהם התגרשו כשהייתי בת 4. וכבר סיפרתי לכם עד כמה היה לי קשה כשהם לא דיברו איתי בכלל על הנושא, לא הסבירו לי מה, למה, כמה, פשוט עברנו אימא שלי ואני לגור עם סבא וסבתא ניצולי שואה, וזהו - הקשר עם אבא שלי נותק. ההשפעה היתה גדולה, היות ולא דיברו איתי, שמרתי את הפחד והאימה בבטן, ונהייתי חולה ממש. ג. בפורום: "ילדים להורים פרודים" בו אני פעילה, אנחנו מייעצים לילדים שחווים עכשיו פרידה של הורים ללכת לחוגים, למצוא תחביבים, ובעיקר לדבר עם מישהו/י שסומכים עליו. אימא אחת שהתגרשה סיפרה לי שהבן שלה הוציא את כל הזעם שלו תוך כדי ציור קומיקס. ואיך הילדים שלכם מגיבים לעניין הגרושים? מאחלת לכולכם רק טוב!

חייבת לחלוק

מידי פעם אני מציצה לראות איך מתפתח הפורום החשוב הזה. אני חורגת מהשתיקה שלי כדי למחות נגד דברים לא הגיוניים, שרק מי שלא למד טיפה על הנושא יכול להגיד... ובכן בטר- בבקשה הבא את הקישור או המקור למחקר שהזכרת. רפרנס מדוייק בבקשה שאוכל לקרוא את ה-Full text. הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה אורגנית של המוח וממש לא קשורה למה קורה בבית. הסימפטומים ההתנהגותיים יכולים להחמיר באין מסגרת מכוונת וראויה, אבל לא ההפרעה הביוכימית.

מחזקת את דברי בטר = צביקה:

בפורום: "הפרעות קשב ו- ADHD" מצאתי מאמר שנאמר בו כך: "הפרעת הקשב והריכוז יכולה להופיע גם על רקע של בעיות רגשיות אך מאמר זה לא ידון בצד זה של ההפרעה". מעבר לכך, עשיתי שרות לאומי בעיירת פיתוח, בבית ספר שהוא כולו חינוך מיוחד, בכיתה של ילדים עם פיגור. אחוז לא מבוטל של ילדים שסבלו מבעיות של קשב וריכוז היו ילדים שבאו מבתים עם קשיים. נראה לי שזה גם תורשה וגם סביבה, כלומר יש נטיות לחלות בדברים מסויימים בתורשה, אבל הסביבה גורמת למחלות להתפרץ. אבא שלי סבל מאסטמה בילדותו, ואני, במהלך הגרושים של הוריי סבלתי מהתקפים של ברונכיט ספסטיט (דומה לאסטמה). האם לא הייתי חולה אם הוריי לא היו מתגרשים? אינני יודעת, אבל ככל הנראה יש קשר בין גוף-נפש, כמו שאני אומרת תמיד שהגרון כאב לי כל הילדות כי המילים נתקעו בגרון, ולא היה מי שישמע.............

שבוע טוב לענת ...

ישנה נקודה שיש בה מעט חוסר בהירות . מתבקש הסבר לגבי הכתה בה היית במהלך השרות הלאומי . האם כולם היו בדרגת פיגור או גם עם בעיות אחרות, ולאו דווקא פיגור ? זה תמוה לקשר בין מצבם למשפחה . זה גם לא מוכח כתורשתי , עד כמה שידוע לי . יש לי בקשה - אם אפשר להביא קישור נוסף שמוכיח בברור אודות הקשר בין הבית ללקות למידה ו`היפר` . אני קראתי על המחקר בעיתון חינוכי ואין ביכולתי להביאו . תודה

ככל הנראה טעיתי

או לפחות כך הבנתי מהתשובה שקיבלתי בפורום: "לקויות למידה", עמכם הסליחה.

המדע ...

לאט לאט הופך אותנו למכונות ... חסר כאן `בורג` ושם `סתימה` . אנו מכירים זאת . איני מכחיש כפי שכתבתי . לידיעתך ישנן קולגות שאינן מסכימות לכל ציפצוף של המדע ... המחקר היה על רקע נסיבתי ...

KFIRB

New member
הפרעת קשב וריכוז הינה אכן על רקע נוירולוגי

אורגאני, אבל !! דר' איריס מנור פסיכיאטרית של הילד והמתבגר מנהלת את מרפאת הקשב בגהה ושמה הולך לפניה בתחום אמרה ואומרת במאמריה שבעיית קשב היא בעלת סממנים ברוריםן אך יחד עם זאת לעתים בעיית קשב היא דמויית ADD/ADHD ונובעת מבעיות אחרות. למשל דיכאון וחרדה הן מחלות שעלולות בטעות להראות תמונה של ADD/ADHD אם תלכי לנוירולוג הוא יאבחן ADD/ADHD אם תפני לפסיכיאטר המומחה לבעיות קשב, יותר סביר שהוא יתחיל בטיפול בנוגדי דיכאון/חרדה ופלא בעיות הקשב יטופלו בלי ריטאלין.. אבל אם תתני ריטאלין באופן מפתיע יצוצו החרדה או הדיכאון במלוא חומרתם ובנוסף בעיית הקשב לא רק שלא תטופל אלא תוחמר... ממליץ לעשות חיפםוש לראיון שבוצע עם דר' מנור "הסיבות לכך שילדך סובל מהפרעת קשב ולא קשור לריטלין" שנכתב בYNET.

ADHD

שני הבנים שלי עם ADHD את הקטן אגב איבחנה ד"ר איריס מנור. אצל הגדול (היום בן 12.5) זה "התפרץ" כשאני והאקס נפרדנו פעם ראשונה. הוא בדיוק עלה לכיתה א'. ולמה אני אומרת התפרץ? כי בגן הכל היה נפלא בלי שום בעיות לעומת הקטן (אוטוטו בן 7) שכבר מתת חובה הגננת המליצה לקחת אותו לאיבחון. אצלנו, לדעתי, זה שילוב של תורשה ומצב סביבתי. אני בטוחה שאני בעצמי עם הפרעות קשב וריכוז. אמא שלי אומרת שהייתי מוגדרת כילדה קשה. לפחות פעם בשבוע היא היתה מוזמנת לבית הספר. לפני 20 שנה לא היתה מודעות להפרעות למידה. מצד שני, אני כמעט בטוחה שאם ילדיי היו גדלים לתוך בית 'נורמלי' יש מצב שזה היה פחות חמור.

touti

New member
צר לי מאוד,

אבל אני בהחלט מאמינה שגם בבית חד הורי, בעזרת גישה ואווירה אפשר להצמיח ילדים בבריאות נפשית. ההפך, אני חושבת שקל יותר בבית חד הורי, מאחר ויש קול אחד בבית ואין אחד שסותר את דעתו של השני...

אמת

ה'נורמלי' שהתכוונתי אליו הוא לא הבית החד הורי, אלא בית דו הורי במדור כלשהו בגיהנום...
בית לא בריא עם שני הורים שלא ידעו השכילו לחיות אחד עם השני ולא אחד נגד השני...

KFIRB

New member
הקשר בין סביבה לתורשה

אכן מוסבר במקרה שלך. אפשר להגיד שהפרעה פרצה בגלל הפרידה ואפשר להגיד שהוא נכנס לכיתה א' והדרישות עלו. אחד הדברים המעניינים במחקר הפסיכולוגי שחלק ניכר מהפרעות הנפש(להבדיל מהפרעת קשב וריכוז שהיא נוירולוגית בעיקרה), החמורות בעלות הבסיס הנוירולוגי פורצות בסמיכות לאירוע מסויים. הויכוח הוא למה לחלק מתפתחת ההפרעה (סכיזופרניה לדוגמא) וחלק אחר באותהסביבת חיים לא? בכוונה לקחתי את הסכיזופרניה כי הידע שיש עליה מבחינה נוירולוגית הוא יותר מבוסס מהפרעות קשב וריכוז.. נמצא במחקרים רבים שהתורשה משחקת תפקיד וההבדל בין הפרטים באותה סביבה תלוי בחוסן שפתחו במצבי דחק, רוב האוכלוסיה מתמודדת פחות או יותר בסדר, מי שפחות מפתח סימפםטומים של דיכאון וחרדה ואילו שלא מצליחים כלל להתמודד מפתחים הפרעה נפשית( בעלת בסיס גנטי) חמורה שבאה לידי ביטוי עקב הטריגר וחוסר החיסון הטבעי. לגבי הפרעת קשב(אלף ואחד הבדלות בינה להפרעות נפש קשות), יש לבצע אבחנה מבדלת שאני מניח שדר' מנור עשתה, ובמקרה ואכן מדובר בהפרעה אורגאנית אז מדובר בטריגר להופעת ההפרעה שכן גם כשהמצב בבית התייצב אז ההפרעה לא השתנתה שלא בדומה לבעלי הפרעת קשב וריכוז שמפתחים אותה עקב מצוקה נפשית שברגע שהמצב הנפשי מטופל גם הפרעה נעלמת כלעומת שבאה..

את מונחת בנושא ...

ידוע שתנועתיות יתר של ילד , חופף לפעילות מוחית . מצאו שדווקא ילדים אלו הינם בעלי יכולות גדולות . אלא שישנה הפרעה צדדית , שאינה מניחה לילד ללמוד במנוחה ולהתרכז. זאת אפשר לעקוף ע`י הכוונה לפעילות המוציאה אנרגיות . הגוף משדר למוח על `שובע` פיסי , כך מתאפשר לילד לשרוד עד גיל מסוים, שהשליטה בתנועות היתר מתחזקת , עד לשליטה מוחלטת . עדיין מתחבטים בצורך למתן ריטלין , וההשלכות הרפואיות העלולות להגרם. הבעיות הריגשיות מונעות מילד למידה תקינה , ולכן הוא נזקק; או ללמידה פרטנית או יציאה `מהמעגל` שהביא וגרם לכך ...

למעלה