הילד הזה הוא גם שלי

deena

New member
הילד הזה הוא גם שלי

אז למה אני מחוץ לטופס? אמנם הכתבה מקורה בהקשר לאמהות חד הוריות מבחירה, אבל רואה גם רלוונטיות למקרה של 2 הורים. באופן עקרוני- אחרי הלידה, רק האב נחשב לכל עניין ודבר בירוקראטי. תמיד תמיד מבקשים את שם האב. אני נפגשת עם זה כל שנה מול הבי''ס של הבת שלי. אני משלמת להם כל שנה עבור ספרים, וכל הציוד הנלווה וכו'. אני כותבת צ'ק מהחשבון שלי, חותמת רק בשמי ומעבירה להם את התשלום. בתמורה, בי''ס באופן אוטומאטי שולחים קבלה בדואר לגרושי. למה? כי הוא האב. האב לא שילם, אבל האב מקבל קבלה על מה שאני שילמתי. ואני מתקשרת ומבקשת קבלה, ואומרים לי: אבל שלחנו לאבא. וזה לא שהם לא יודעים שאנחנו גרושים ושאני שילמתי, ולא הוא. הם יודעים. אז הם שולחים לי העתק נאמן למקור של הקבלה של גרושי, על שמו, עם מס' החשבון שלי, מס' הצ'ק שלי, והסכום שאני שילמתי. מערכת המחשוב של בי''ס , כמו שאר מדינת ישראל, מכירה רק זכרים. הגיע הזמן שירשם בכל טופס: שם ההורה או שם האפוטרופוס. לא רק שם האב. די, מספיק. גם האמא נחשבת, בייחוד אם היא זו שמשלמת.

ילוטייל

New member
שילמתי חוג לבני הקט.

המתנס החליט שמכיוון שכתובתו אצל האם, הקבלה תצא על שמה ותשלח אליה הביתה. העיקר שהוא נהנה בחוג.

jane34

New member
מצעד האיוולת.....

הרי אנחנו בטוח האמהות מה הטימטום הזה לרשום רק את שם האב.....

נכון, נכון ../images/Emo141.gif

מעניין אם מי שאיפיין ותיקצב את מערכת המיחשוב הוא זכר או נקבה. אני מהמר על האפשרות השניה. הרי בקושי נשארו זכרים במערכת החינוך, ורוב אלה שנשארו הם מורים להתעמלות.

deena

New member
אבל זה לא רק מערכת החינוך

לפני שבועיים בערך, בדקתי נתונים בטופס 101 במשרד- ושם ביקשו רק את שם האב. מה, אמא שלי לא בנאדם? שישנו בכל הטופסיאדה, ויבקשו "שם ההורה" ודי.

ילוטייל

New member
דווקא מקפידים בישראל לבדוק מי האם

יודעים מאיפה יצא הילד לא יודעים תמיד מי היה אחראי להריון ובישראל ממש מקפידים מחשש לממזרות או שכהן חו"ס לא ידרוך בבית קברות מבלי שידע שבשרו קדוש הוא. ונמשיך: למה ביישוב שלי שרצית לדעת עליו שבו כמעט כל דירה שלישית תהגרשו הזוג [הרבה בדחיפה של הנשים אצלנו] יש הנחה בארנונה וכד' רק לאמהות חד הוריות? ואפילו אב שמחזיק ילדים אצלו למרות שפסק הדין קבע שמהמשמורת היא לאם, לא יקבל הנחות אם בפועל הוא אכן מחזיק את הילדים אצלו?

החתולית

New member
לא מקפידים כלל וכלל

בכל הטפסים של ביטוח לאומי / מס הכנסה / משרד הפנים וכו', אנחנו מתבקשים למלא את שם האב. בדוק את תעודת הזהות שלך וחפש את שם אמך; קח ליד טופס 101 שאתה ממלא מדי שנה במקום העבודה וחפש אותה.

החתולית

New member
אין לי מה לחפש ברבנות

תעודת זהות, מס הכנסה, ביטוח לאומי - אין להם כל קשר לרבנות. אבל אם טוב לך להיות ברבנות - בילוי נעים.

ילוטייל

New member
אז הכי טוב ש..

שנצביע רוחמה אברהם, ענבל גבריאלי, גילה גמליאל ופנינה רוזנבלום. ונדאג שכיעגנו את הכל בחקיקה. כי הגברים ממילא מכניסים בטפסים מה שלא נוח.

החתולית

New member
יהיה לך קשה מאד לבצע

את מה שאתה מגדיר כהכי טוב. ראשית מפני שתאלץ להצביע בעד נשים שאינן מועמדות לכנסת, ושנית מפני שתצטרך להצביע בעד שתי מפלגות, היינו לזייף הצבעה אחת. אבל... זו דמוקרטיה ואתה רשאי להצביע לכל מפלגה, אפילו כאלה שאתה בודה ממוחך הקודח.

amitshein

New member
../images/Emo52.gifרק תיקון קטן....

אצלי בת.ז. (נכון מלפני כמעט 30 שנה) מופיע גם שם האם. ובבית הכנסת (לא שאני מבלה שם) תמיד שואלים:"בן מי?" ורוצים את שם האם ולא את שם האב....

° זואי °

New member
אני הייתי

אורמת אז שבפעם הבאה גם יגבו את הצ'קים מהאב. לדעתי זאת עבירה על החוק לשלוח קבלות על תשלום למי שלא שילם.

deena

New member
ניסיתי את זה

אמרו לא, לא כבר שולחים לך העתק, אל תדאגי. באמת שלחו. שישנו את הנוסח בכל הטפסים מלכתחילה והבעיה לא תעלה.

למעלה