הילדים והפרידה

ksy67

New member
הילדים והפרידה

יש לנו שני ילדים: 6,3- הגדול רק עכשיו התחיל כיתה א'. איך מספרים להם? מה אומרים? איך עושים את זה הכי קל בשבילם - במיוחד כשזה כל כך קשה לכאוב ולהתאבל מצד אחד ולרצות לשדר להם "שהכל בסדר"מצד שני?

זה אף פעם לא קל, אז אל תשלי את עצמך

מה שאפשר לעשות, זה לשבת את ובעלך יחד עם הילדים ופשוט לספר להם ברוגע (עד כמה שאפשר) שאבא ואמא לא מסתדרים, ויש ביניהם הרבה ויכוחים, ושהחלטתם להיפרד (לא להתגרש!!!! המילה גירושין קשה בשבילם עכשיו), ולהדגיש להם, שהם תמיד יהיו הילדים שלכם, ותמיד תאהבו אותם, ומה שקורה בין אבא לאמא לא קשור אליהם, שתמיד תהיו בשבילם ולצידם. חשוב שתדגישו את זה שהם ימשיכו להיות הילדים שלכם ושתאהבו אותם כל הזמן. אם הם מתחילים לשאול שאלות, על איפה הם יגורו אז להגיד שיהיו 2 בתים, ובכל בית יהיה להם את החדר שלהם, והפינה שלהם וכו' וכו' וכו'

ע פ ר ל ה

New member
אוף אוף אוףףףףףףףףף

זה לא נגמר הא? זה גם לא ייגמר לעולם. כמה מתגרשים
זה לא נגמר... לא נעצר... עוד ביית,ועוד ביית...

ksy67

New member
תגובה

אחרי כל כך הרבה ניסיונות לשפר, שכולם כשלו אין ברירה. מצד אחד אני יודעת שזה נכון, מצד שני אני כל כך פוחדת המצעד הזה...

זה טבעי הפחד הזה,ונכונה לך תקופה

לא קלה עד קשה מאד מבחינה נפשית וריגשית (מתנצלת שאני לא מייפה עבורך את המציאות אליה את נכנסת) קחי בחשבון, שיהיו ימים ולילות של בכי, שעות של בילבול, שעות של נפילות נפשיות. אבל תזכרי דבר אחד חשוב !!!!!! מכל הלמטה הזה שאת תהיי בו (ואת תהיי בהכי למטה שיכול להיות, תבוא הצמיחה, החוזק, הנחישות, הבטחון, אפילו החיוך יחזור הכל תלוי בך, ועד כמה את בטוחה בצעד שאת הולכת לפתוח מחזקת אותך

g a l i l e e

New member
האמת והמצב כפי שהוא הכי טובים.

אם תצליחו להראות אתם שני ההורים שהילדים חשובים לכם למרות הכל ולא תשימו אותם ככלי מיקוח יהיה מעט אבל רק מעט יותר קל. זה תהליך קשה, והדרך ארוכה אך בהחלט אפשרית. בהצלחה מכל הלב.

החתולית

New member
איך מספרים ומה אומרים

ראשית, אפשר להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים או מטפל/ת משפחתי/ת. בכל מקרה, חשוב שההורים יספרו לילדים יחד, ויבהירו שהילדים לא אשמים או אחראים לפרידה ושבכל מקרה שני ההורים ימשכיו לאהוב את הילדים, להתראות איתם המון. זה קשה לכאוב ולהתאבל מצד אחד ולשדר לילדים שהכל בסדר מצד שני- אבל, אנחנו המבוגרים ועלינו להתגבר על הקשיים האלה. אנחנו לא חייבים להסתובב עם חיוך של ליצן כל היום, אבל אפשר להחצין את העצב והאבל בלילה אחרי שהם הולכים לישון. חשוב מאד לוודא שהילדים לא ישמעו אתכם מדברים אחד על השניה - היינו לא לקיים לידם שיחות טלפון עם חברים ומכרים על הצד השני, לא "ללכלך" על בן / בת הזוג וכו'. בהצלחה

למעלה