הילדים האבודים

ענתנוי

New member
הילדים האבודים

אתמול קראתי מכתב מאימא אמיצה שמספרת על הייאוש והרצון להכניס את בנה למוסד, מחוסר ברירה.
אני לא יכולה להגיב כי אין לי זכות כניסה לקבוצות הורים.
אני לא יכולה לעזור כי אין לי זכות דיבור בקרב מטפלים ו"מומחים".

ואני לא יכולה לייצג את האוטיסטים כי אין לנו זכות קיום.
יש, נכון לעכשיו, זכות דיבור וזכות קיום רק לאספי"ם, ואני לא אספי"ת....

אני יכולה למצוא הסברים מדעיים והגיוניים לשונות ה"אוטיסטית" - אבל זה לא משנה ולא עוזר כי גם את ההסברים האלו אף אחד לא מבין.....

ה"קשת האוטיסטית" כוללת אנשים שמתקשים מבחינה חברתית כי הם "טלפתיים" - מגיבים למה שאחרים מתכוונים ולא למה שהם אומרים.
יש ב"קשת" גם "אמפתיים" - אנשים שמגיבים לגוף ולא למחשבות, עם יכולות של ריפוי עצמי וריפוי של אחרים. הם מורחקים מהחברה כי הם נוגעים, מריחים, ומחבקים "בלי רשות".
ויש ב"קשת" "נביאים" - אנשים ש"זוכרים" את העתיד במקום את העבר - ולהם אין בכלל זכות קיום. אלו ה"ילדים האבודים" שמגיעים למוסדות סגורים.....

וזה מחזיר ואתי לשאלה החשובה ביותר: האם החברה שלנו דמוקרטית ומכירה בזכות קיומם של כל האנשים - או שגם ההודעה הזו מספיקה כדי להכניס אותי למוסד פסיכיאטרי?.....

ענתנוי

New member
תשובה

אני מצטערת לגבי ה"קואליציה" - פשוט, זרקו אותי מכל מיני קבוצות הורים אז מחקתי את עצמי מכולם וכנראה גם את הקבוצה הזו, בטעות.

אני לא מאובחנת ואין לי שום כוונה לעבור אבחון. אני לא מבקשת שום דבר לעצמי אז זה ממילא לא רלבנטי....

TikvaBonneh

New member
איך קראת את זה

אם אין לך זכות כניסה?
ולמה אין לך זכות כניסה?
ביקשת ולא הסכימו לתת לך?
באיזה נימוק?
דנה דיאמנט היא חברה בקבוצה, היא גם אוטיסטית, והיא הגיבה למכתב.
אני לא מבינה למה את לא יכולה להגיב בקבוצה.
אולי זו בעיה טכנית של פייסבוק.
לפני כמה זמן היה פה גולש, גם כן מהספקטרום, שחשב שזרקו אותו מקבוצה בפייסבוק,
והתברר שזו הייתה תקלה טכנית.
בדקת עם מנהלת הקבוצה?

homealone

New member
לא זוכר שכתבתי את זה

אנשים שמתקשים מבחינה חברתית כי הם "טלפתיים" - מגיבים למה שאחרים מתכוונים ולא למה שהם אומרים.

ויש ב"קשת" "נביאים" - אנשים ש"זוכרים" את העתיד במקום את העבר - ולהם אין בכלל זכות קיום.

לפעמים אני תוהה אם 'פיגור' הוא פרשנות אגואיסטית; כי הרי המאבחן תמיד מחשיב עצמו לנורמאלי.

ענתנוי

New member
המאבחן חייב להיות נורמלי

אם הוא לא נורמלי - אין לו מקום בחברה, ועם או בלי תארים אקדמיים, הוא היה מוצא את עצמו מחוץ להגדרה....

arana1

New member
במקרה של א"ס אבחון פיגור הוא פרשנות אגואיסטית

וכיוון שלהיות אגואיסט ואגוצנטרי במידה שבה אינך מבחין בכלל בזכות ובאפשרות של קיום שונה משלך זה סוג קשה מאוד של פיגור אז אפשר לקבוע בוודאות מדעית שרוב המאבחנים והחוקרים והמטפלים סובלים מפיגור,אפילו מפיגור קשה מאוד,ולכן אין טעם לנסות להתמודד איתם ישירות אלא יש לרחם עליהם ולהניח להם לנפשם ולנסות לקוות לטןב

homealone

New member

בלי לשפוט את אותה אם,ישראל = בית חרושת לחוסים

האם טוענת שהיא עצובה מאוד עם ההחלטה שלה, שהיא לא הצליחה לקדם את הילד בכלום במשך שש שנים ושהמשפחה המורחבת שלה לא נותנת לה גיבוי. זה מאוד עצוב. בתור הורה שלושה אוטיסטים, אספר לכם, שהתמיכה של המשפחה המורחבת מאוד חשובה, שהדלק שלי הוא ההצלחות של הילדים ושתמיד ידענו, אשתי ואני, למצוא את המומחים ואת החומר הכתוב ואת הייעוץ בעל פה, שעזר לנו, בסופו של דבר, כן לקדם את הילדים. אחד הילדים שלנו היה במצב מאוד לא טוב חמש שנים ברציפות (מבחינת קצב התקדמות) עד שהשגנו פריצת דרך...וזה היה קשה.

אני לא יודע מה הייתי עושה במקומה של אותה אם. אבל אני כן יודע מה אותה אם הייתה עושה עם יותר גיבוי מהסביבה. כמו כן, אני מנחש מה היא הייתה עושה עם סיוע מקצועי טוב יותר. היא לא התלוננה על הסיוע המקצועי ואני גם לא יודע איזה סיוע זה היה. אבל משהו בי מסרב להאמין, שיש מקרים אבודים.

אספר עוד משהו. בישראל יש לחץ כבד על הורים לאוטיסטים להשקיע בילדים פחות ולשלם הרבה כסף כדי להרחיק את הילדים מהעיניים. חלק מהלחץ מופעל על ידי הורים, שנכשלו כהורים ומנסים להוכיח, שאצל כולם הכול אבוד. אדם צריך שמיעה די סלקטיבית כדי לעמוד בלחץ הזה. הורים שונים לחלוטין מהאם הזו. הורים ששמחים לשלוח את הילד למקום רחוק ומנותק. הורים שבכלל לא מצטערים כמוה.

עצוב. פשוט עצוב.

ענתנוי

New member
מהחיים שלי....

אם יש לך "זיכרונות מהעתיד" והחברה לא מכירה בקיומה של האפשרות הזו - הקיום שלך הוא בלתי אפשרי....

ואולי לאוטיסטים אחרים אין "זכרונות מהעתיד"

וכזכור לי סיפרת פעם שהלכת לאבחון ולא הכירו בך כאוטיסטית אז כנראה שהזכרונות שלך הם לא של אוטיסטים אחרים.

ענתנוי

New member
"זכור לך"?

מעולם לא הלכתי לאבחון ואין לי שום כוונה לעשות את זה - כתבתי את זה כבר המון פעמים.

בחרת לעבור אבחון רק אחרי ש"בית-אקשטיין" פיתחה אלטרנטיבה עבור אספי"ם למוסדות הסגורים של אלו"ט - ואתה יכול לספר כיום על החשיבות של השינוי הזה עבורך.

למה, לדעתך, צריך למנוע את האפשרות הזו עבור אוטיסטים בכל רמות התפקוד?

למעלה