הילדה שלי ...

אטיוד5

Active member
הילדה שלי ...

מיכל. שאלה אם יש שיר עברי הנושא או מכיל את שמה. יש?

ס ק א ל י

New member
אחד? יש המון...

היכנס לשירונט, בחר ב'חיפוש' ב'שירים ומבצעים עברי' ואז ב'מילים מתוך השיר' ואז הקש 'מיכל'. מצאתי 30 תוצאות ...

כבר ניהלתי את השרשור הזה פעם

יש המון שירים ששמם מיכל... האהובים עלי ביותר הם: לך מיכל ילדה שלי... לה לה לה לה לה שיר ערש מקסים שאפילו אמא שלי היתה שרה לי ובכלל לא קוראים לי מיכל (קוראים לי קישקשתא) שיר מיכל יפה אחר הוא "מיכלי" שכתב יאיר רוזנבלום ז"ל לחברתו לחיים מיכל שלו הוא גם מופיע בשלמותו כחתימתה של כיסוף מפורום מוסיקה עברית. וכשכתבתי בשרשור ההוא (תכף אנסה למצאו) על שירים עם השם מיכל שכחתי אחד וזו הזדמנות פז עבורי לתקן את העיוות ההסטורי. ישנו שיר שנקרא "לצעוד קדימה", הפזמון הוא: מיכל את יכולה לצעוד קדימה כי שום דבר אותך לא יעצור... הוא נכתב על מיכל מאוד ספציפית, מיכל גנון, בחורה צעירה וגם רקדנית שנפצעה קשה בפיגוע בחדרה בנובמר 2000 ושתי רגליה נקטעו. סיפור שיקומה והחלמתה שלקחו למעלה משנתיים התפרסם מאוד וביום בו השתחררה מבית החולים, שהיה גם יום הולדתה ה- 24 ערכו לה מסיבה גדולה שבמהלכה הושמע השיר הזה לראשונה בביצוע של אורן חן ושמרית, שני זמרים מהז'אנר הים תיכוני. השיר היה לתקופה מסויימת להיט קטן והושמע ברדיו, בעיקר ברדיו אמצע הדרך שהפיק את המסיבה וגם את השיר, לא מעט פעמים. אה, ומה הקשר שלי לשיר הזה... טוב, אם כבר שאלתם... אני כתבתי אותו. (וזה היה השיר המולחן הראשון שלי שגם יצא לרדיו)

shellyland

New member
הנירים האפורים של שלמה ארצי

"מיכל כבר בטח לא ילדה אבל אוהבת סיפורים..."

אטיוד5

Active member
חשבתי על זה ....

ולבסוף החלטתי להשאר בבית. אגורהפוביה בזעיר אנפין.

גרי רשף

New member
שאת לא תביאי דברים בשם אומרם?

המילים כמובן של נתן יונתן, ויש לחן שבאוזני יפה יותר- של האחים והאחיות. ואם כבר מיכל + האחים והאחיות + שלי: הם חידשו את השיר מיכל של האחים שלם ("בואי מיכל שלי") בעיבוד קאונטרי (עיבוד קאונטרי = עבודת האדמה?).

גרי רשף

New member
בוודאי!

קודם כל- הם שווים: להקה נהדרת, שילובי קולות, הלחנים של גידי קורן.. מה השאלה בכלל? טוב, עד כאן טעם אישי, ומכאן לעובדות היבשות: באמצע שנות השבעים הם הוציאו תקליט עם שירים של נתן יונתן, חלקם מקוריים (כמו בלדה) וחלקם לא (יש פרחים, יעל). בין המקוריים אני ממליץ על הגרסה שלהם ל"במקום פרידה" (אם תלך עכשיו) שמוכר יותר עם הלחן של מתי כספי. הם הקליטו גרסת רוקנרול בסגנון שנות השישים, ולדעתי ביצוע נהדר. פעם, כשעוד הייתי מורה, הייתי משמיע את השיר לתלמידים בשיחת הסיכום בסוף י"א. ידידי המלומד גשרים לא אוהב גרסה זאת ואף דיבר בה סרה, ויום אחד אנחנו ניפגש בסמטה אפלה ונברר את הנושא לגופו של עניין! זה כמובן מזכיר שיר אחר של נתן יונתן- "עוד ניפגש", אך לא מערבבים שמחה בשמחה.

shellyland

New member
טוב, רשף - עד כאן!

בכל פעם בה אנחנו מסכימים על משהו אני יודעת שזה סימן שמשהו רע עומד להתרחש.

עוד בעוד מתכנן את תגובת המחץ

הקדמת אותי והזכרת את הסרה שדיברתי בביצוע המזעזע הזה שעשה לי מיני התקפת לב בעודי עובר על פלייליסט ומגלה בדיסק אוסף נידח שיר שאינננני מכיר בשם "אם תלך עכשיו" של האחים והאחיות ומי בכלל רוצה אותם במשפחה. מכוון את הדיסק לרצועה הנכונה ומתחיל שיר בינוני במיוחד עם המילים "אם תלך עכשיו" ופתע, מה אוזניי שומעות? זה "במקום פרידה", השיר האהוב עלי ביותר בעולם שאף היה חתימתי אי אלו חודשים מחיי ומה זה הביצוע המזעזע הזה והאם משרד החינוך יודע שמורה בישראל השמיע את הזוועה לתלמידיו, בושה וחרפה!

מארסו

New member
../images/Emo45.gif איך אפשר להשוות בכלל ?

לעניות דעתי הקובעת והבלתי ניתנת לערעור הלחן של מתי כספי לשיר פשוט מרגש וטוב בהרבה מהלחן ששרים האחים והאחיות (שבדרך גם פספסו לגמרי את רוח השיר) אגב, גרי, תוכל להאיר את עיני מה ראית בשיר (הנפלא) הזה שנוגע לסיום כיתה י"א ?

גרי רשף

New member
שאלה יפה שאלת../images/Emo13.gif

השיר נקרא "במקום פרידה" וכשמו כן הוא.. בסוף י"א לא נפרדתי מהם ממש אלא רק למשך החופש הגדול, אבל בכל מקרה- אינני נוהג להזיל דמעות בפרידות אלא לקבל את זה בקלות ואולי אפילו בשמחה, בעיקר כשהנסיבות הן כאלה: חבר שעוזב את העבודה כי קיבל הצעה טובה יותר, תלמידים שמסיימים את התיכון ומתחילים פרק חדש בחיים.. אני חושב שכל אחד מאיתנו הספיק להיפרד ממאות אנשים שהכיר בתיכון, בצבא, באוניברסיטה, בעבודה וכו'; זה חלק מהחיים, ברוב המקרים אם היה חשוב לנו לשמור על קשר שמרנו ואם לא- כנראה שזה לא היה חשוב, והכל ממשיכים הלאה ומחזלשי"ם. יש מעט מאוד פרידות בחיים שהן טראגיות ומשנות את החיים. כל הנאום הארוך הזה בא לומר שכיף שנפרדים ויוצאים לחופשה, וגידי קורן שהיטיב להלחין מנגינות נוגות ונוגעות ללב ("כמו בלדה" אמרתי כבר?) הביא לנו אותה בהפוכה (התוא?) בשיר קצבי ורועש. לגבי מתי כספי- אני נמצא כנראה במיעוט, אך אינני אוהב אותו.. אין חולק על גאוניותו, אבל דווקא המנגינות הפשוטות והקליטות של נחום הימן או נורית הירש או אפי נצר או גידי קורן במקרה זה- עושים לי (את) זה.

shellyland

New member
לא רק שהיא טראגית

כמו שאמר האיש - היא הרע במיעוטו. אם לא תהיה פרידה, יהיה יותר גרוע. ואם בשמאלץ ובי"ס תיכון עסקינן, אני לספר המחזור שלי השחלתי את השיר "מה אומרים כשנפרדים" של עמוס אטינגר. שאלו את סקאלי. היא הבנאדם היחידי בעולם (חוץ ממני) שאשכרה קנה את הספר.

למעלה