הילדה שלי עולה לכיתה ב' בשילוב סמוי וזה קשה

sambadijane

New member
הילדה שלי עולה לכיתה ב' בשילוב סמוי וזה קשה

משנה לשנה הלקות הולכת ומתגלה. שלא תבינו אותי לא נכון. היא בתפקוד גבוה מאוד. אף אחד לא יודע בגן שהיא בשילוב. יש לה חברות. היא הולכת לחלק מהן. אבל הורים שנמצאים איתה בגן ובבית ספר כבר שמים לב לסייעת משנה לשנה ועושים אחד ועוד אחד. הילדים שגדלים לצידה מרגישים את המוזרות. זה לא שרואים משהו בולט כמו נפנוף ידיים. אבל חוסר התשומת לב למענה מפעם לפעם. היעדר הסתכלות מעת לעת. אי הגבה והשתתקות באמצע משחק. פספוס של גירויים באינטראקציה החברתית. השאלה שלי היא להורים שהיו בשילוב סמוי: האם המשכתם את זה לא משנה מה או שבשלב מסוים, גם אם זה לא הורגש או מישהו חיצוני גילה, החלטתם פשוט לספר? אני רוצה להבהיר. אני לא חושב שזאת בושה. בכלל לא. אבל לשילוב הסמוי היה מטרות חברתיות שלדעתי יש להן ערך. חבל לוותר על זה.

מה דעתכן/ם?

SMADAR55

New member
הבן שלי עלה לכתה ב', שילוב סמוי. בשלב זה מאוד

חשוב לי.

ברור לי שבאיזה שהוא שלב בעתיד ההורים והילדים ידעו שהוא הילד המשולב בכתה. כרגע אנחנו עדיין לא שם.

אני לא מבינה למה צריך סיוע סמוי

הרי ברור לכל הילדים למי הסיוע נועד. אי אפשר להסתיר קשיים לנצח, גם אם התפקוד של הילד גבוה מאד.

רואה 6 6

New member
אני מסכימה איתך.שילוב לא יכול ליהיות סמוי

עד שימציאו משקה שעושה אדם לרואה ולא נראה.
אבל משלבת חכמה לא תיצמד לילד כל הזמן,תתרחק כשצריך ותתקרב כשצריך.

ריקי 04

New member
אין בעיה לשלב סמוי בכיתה ב׳

כי הילדים קטנים ולא ממש מבינים.
כן צריך, להציג את הסייעת כסייעת של הכיתה, ולהנחות גם אותה וגם את המורים אכן להיעזר בה. כי כשהסייעת תעזור לעוד ילדים, העזרה לילדים שלנו לא תבלוט.
שהסייעת לא תשב ליד הילד, שתסתובב קצת, תשב בצד, תעזור לכל מי שצריך... תחשבו על זה- זה יופי של כוח עזר, רווח נקי לכל הכיתה.
שלנו עשו ככה כל השנים, עד כיתה ה׳ ו׳ זה לגמרי עובד. הבנות שלנו עדיין עוזרות לכל מי שצריך, ומוצגות כשייכות לכולם, אבל היום (עולה לכיתה ח׳), ברור לנו שהילדים מבינים, גם אם מעולם לא אמרנו את המילים המפורשות.

הם הבינו הרבה קודם, גם אם אתם לא ידעתם

שהם יודעים... אבל הפרשנות שלהם היתה כזאת, שלא בטוח שאתם הייתם מסכימים איתה.... הילדים יודעים וגם הוריהם והם לא מדברים על זה כדי לא להביך אתכם, כי הם חושבים שאתם אולי מתביישים ויש סיבה לכך שלא מדברים על זה... תני להם את הקרדיט... מהנסיון שלך, את לא תזהי? ולא רק ממרום נסיונך... ומה דעתך? ההורים לא שואלים את עצמם, איך זה שרק בכיתה המסויימת הזאת יש כוח אדם מוגבר? מדוע? אני יודעת בוודאות שהם יודעים.

כשאני נכנסת לסדנא ומעוניינת לדבר על ילד ספציפי, אני מספרת בהתחלה באופן כללי מה זה בעיית תקשורת, אני לא מדברת על ילד מסויים ולאורך כל הסדנא הילדים רומזים לי שיש ילד כזה בכיתה, מזכירים אותו, לפעמים על מנת להגן עליו הם לא אומרים את השם... (ולמה להגן עליו? כי כשזה מוסתר, גם הילדים מפרשים את זה כמשהו רע, כי זה מה שמעבירים להם באמצעות הסוד) עד שאני מגיעה ומדברת על הכוחות של ילד כזה... חחחח
ולמרות שההורים של הילד מאמינים שאף אחד לא יודע... תסמכי על הילדים שידעו את הדברים הרבה לפנינו וברור לי שגם הוריהם. ...

kagome10

New member

1אילת2

New member
אני מכירה ילד שאובחן pdd

תפקוד גבוה. אמא שלו לא מעוניינת שכולם ידעו. הוא מסתדר בכיתה בלי סיוע. אבל החברים אומרים לפעמים שנמאס להם מהתנהגות כזו או אחרת שלו. ואי אפשר לבקש מהם להכיל אותו כי אסור לדבר על הבעיה. אסור בכלל להגיד שיש בעיה.
לא יכולה לייעץ לך מניסיוננו כי אצלנו השוני והקושי , ובעקבותיהם גם הסיוע, מאוד בולטים לעין .

אצלינו הסיוע כיום 99% לימודי, אבל בשנים

הראשונות של השילוב הוא היה יותר חברתי. הרבה יותר. ואם הילד בתפקוד כל כך גבוה (מדברת על פותחת השרשור ושאר ההורים שבחרו בסיוע סמוי), למה בכלל צריך שילוב? מה התועלת שלו?

yuliyuli1

New member
גם ילד בתפקוד גבוה צריך שילוב

כי הוא עדיין בספקטרום. עדיין יש לו בעיות בהבנת סיטואציות חברתיות, ויש "חריקות" ביחסים בינו לבין שאר הילדים.

ברור, ולכן יש לנו משלבת גם לא בכיתה עצמה

אם כי היא לא נחוצה בהפסקות כי הילד מסתדר (הוא עולה לכיתה ח). היא יושבת רחוק וצופה.

ריקי 04

New member
לגמרי מסכימה, על חשיבות שתהיה משלבת

ילדים זה עם מורכב, וכל כך קל ליפול, וכל כך קשה לתקן...
הבת שלי, אחותו... עברה תקופה קשה ביסודי כשילדה מהכיתה החליטה שהיא מרחיקה את כל הבנות ממנה, כי הבת שלי היתה היחידה שלא היתה מאומרי האמן שלה... המחנכת היתה חסרת אונים... היא לא היתה מבודדת לגמרי, אבל מאד סבלה.
ההצלה היתה כששנה אחרי הילדה עזבה.

להרבה ילדים סייעת היתה יכולה לעזור, רק לילדים שלנו מגיע...

kagome10

New member
לדעתי מי שהכי הייתה צריכה סייעת

זו הילדה שעזבה. אומנם על פי קני מידה נ"טים לילדה שיצאה נגד הבת שלך אולי לא היו בעיות תקשורת, אבל לדעתי האישית היא סובלת מלקות חמורה, ואני מטילה ספק גדול בכך שמשרד החינוך יודע איך להתמודד עם הלקות הזו, וללמד את הילדה ליצור קשרים של אהבה. ומה יותר חשוב מזה בחיים?

Tavy

New member
לדעתי הסייעת יכולה להיות סמויה

עד לרגע שילדה מתחילה לסבול או מתחילה להיות ממש לא מקובלת ודחויה. לדעתי אפילו סייעת לא סמויה לא תוכל להעלים ניתוקים. זה מה יש, זה האופי של הספקטרום.
אולי אתם רואים את המוזרות שלה כברורה כי יודעים על האיבחון. והאמת שיש מלא ילדים עם קשיים והם לא מאובחנים ואין להם סייעת ואין להם מה לספר חוץ ממה שכבר רואים. ילדים ילמדו לקבל אותה כמו שהיא כמו שילמדו לקבל ילדים אחרים עם קשיים- מגמגמים, שמנים, אלימים ואחרים.
בת שלי מהולכת להיות השנה באותו המצב. הילדה בגן רגיל עם סייעת. ביקשתי ממנה להיות סמויה עד כמה שאפשר.
פשוט, אם הילד באמת מוזר מיותר לספר כי הכל ברור ב 15 דקות הראשונות. ואם יש קשיים קטנים שאף אחד לא יכול בדיוק להבין מה הן, אז לספר רק יקלקל. זו דעתי.

yuliyuli1

New member
אני יכולה להגיד לך איך זה אצלי

אנחנו רוצים שילוב סמוי, כי אני מפחדת מהשפעת התווית שתהיה על הילד.
ברור שגם היום יש בעיות, אבל אין לי מושג אם הן לא יחריפו ע"י הטבעת החותמת של אוטיזם על הילד.
אני לא מתביישת בלקות בכלל וכל החברות שלי יודעות, אבל אני דואגת לא לספר להורי הילדים בגן ולמי שיכול לספר להם.
כיום הוא עדיין בגן, אז אין לי מושג איך זה בבית הספר, אבל אין לי ספק שפעילות המשלבות לא היתה יכולה להיות אפקטיבית כמו שהיא היום אם לילדים היה ברור שהיא נמצאת בגן בשבילו.

אולי בעתיד אני אראה שעדיף שהשילוב לא יהיה סמוי - אבל תמיד אפשר לצאת מהארון. לחזור אליו אי אפשר.

Tavy

New member
אני יכולה להתבייש כמה שאני רוצה,

רק לא רצוי להראות את זה לילדה.

dina199

New member
היא תראה את זה והיא תרגיש את זה.

(דברים שאת מרגישה)
אדם לא יכול לשנות את המהות שלו.

Tavy

New member
זאת הרגשה אמיתית . מותר להרגיש הכל.

אפשר רק לנסות להסתיר. למרות ש(את יודעת) זה קל. ילדים אס״ים לא ממש שמים לב שאימא מתביישת.

למעלה