הילדה מאוננת

uzi666

New member
הילדה מאוננת

בתי בת 5 , לאחרונה ראיתי אותה (שהלכה לישון) במיטה שוכבת בתנוחת צפרדע ונראית כמאוננת כאשר אישתי דיברה אתה היא טענה שמגרד לה שם . אז מה עושים מתעלמים ? מדברים איתה שוב ? תודה אבא של

מממאיה35

New member
גם מגרד לה שם..

שווה לבדוק אצל רופא או לתת איזשהו טיפול מאשר להתעלם, לא? (ואני נזהרת לא להפריז במחשבות פה על מה יכול להיות מקור הגירוד, אבל כדאי לחשוב קצת מעבר לקופסא לטובת הילדה..)

עוזי, יש לילדים תולעים לבנות קטנות שיוצאות

דרך פי הטבעת. הן נראות קצרות וכמו חוטים דקים. אצל בנים זה לא נורא, אצל בנות זה עובר לאיזור השפתיים וזה מאוד צורב ומגרד. כדאי לפנות לרופא לעשות בדיקת צואה. אם מוצאים את התולעים בצואה כל אחד מבני המשפחה צריך לקחת כדור אחד או שניים , לא זוכרת את המינון, כי ידוע שהתולעים מאוד מדבקות לכן על כל בני המשפחה לקחת תרופה. הילדים נדבקים בתולעים האלה בגן. מקוה שהקישור שהבאתי יעבור http://www.doctors.co.il/xFF-Read,x...-293596,m-Doctors,a-Forums.html#293596_293596 אם לא תכתוב בגוגל תולעים במעיים ותקבל הרבה תוצאות.

uzi666

New member
תודה אלמוגית אבל

את התולעים בתחת עברנו מזמן - לידעתך את התולעים ניתן לראות בחושך בלילה עם פנס לפי הטבעת , התולעים בדרך כלל יוצאים מאוחר בלילה משהו כמו חצות+ אבל אז הילד נאנח מכאבים (לעיתים) ופתרון לתולעים בטוסיק = לחתוך דק דק שן שום ולשים בטוסיק חתיכה דקה מאוד , תוך 3 ימים התולעים נעלמים להם. ושוב תודה אבל המתוקה באמת מאוננת :( :) אני לא אטום לכך שיכול להיות משהו אחר (ידוע שילדים מאוננים, עוד לפני שהם מבינים בכלל מה הם עושים)

מה הלחץ?

זה הדבר הכי טיבעי שיכול להיות לדעתי תניחו לילדה תנו לגדול בשקט
ביננו איש אתה לא זוכר את עצמך? לא זוכר כמה זה נעים? שחרר................

אוננות זה טבעי

הילדה אפילו לא מבינה את ההקשר המיני. אל תכניס לה דברים לראש. אל תמנע ממנה את ההנאה. אתה רוצה לשדר לה שלהתענג זה רע ואסור? חשבתי שכבר עברנו את התקופות האלו. להתיחס לכך רק אם נעשה בפרהסיה ולא בשקט במיטה. במקרה כזה - להגיד שזאת עושים רק כשנמצאים לבד.

MAGOLZ

New member
בהמשך למה שכבר נכתב מעלי

1. זה לא מספיק שבדקתם פעם תולעים ושזה טופל. אחת הבעיות עם תולעים זה שילדים נדבקים שוב ושוב מחבריהם בגן, ופעמים רבות ההדבקה מתבצעת שוב ושוב בתוך הבית משום שביצי התולעים מסוגלות לשרוד שבועיים על כלי מיטה, כלי אוכל, ידיות של דלתות וכו'. לא כל הילדים מתלוננים על כאבים ו/או על גירודים, לעיתים הם שומרים את זה לעצמם ורק סובלים ועל הדרך גם מדביקים אחרים. אני מציעה שתקחו שוב את הילדה לבדיקה. אם טיפלתם בזה עם שן שום בישבן - זה פשוט התעללות, אני מאחלת שידחפו לכם שן שום לישבן כל לילה. רק לידיעתכם - מדובר בתרופת סבתא שלא הוכחה, ובמקרה הכי טוב היא לא "מעלימה" את התולעים אלא רק מונעת יציאה שלהן לפי הטבעת לתקופה מסויימת. ז"א שהשום מחביא את הסימפטום אבל לא מרפא את המחלה. חשוב לקחת את התרופה כמה פעמים מכיוון שהיא קוטלת תולעים בוגרות ולא ביצים, לכן הנטילה הרב-פעמית נועדה לגרום לכך שהביצים שיבקעו יניבו תולעים שימותו במקום להתרבות שוב, וכך המעגל בהדרגה נפסק. בכל מקרה צריך להיות עם היד על הדופק כי כמו שאמרתי בסעיף 1 - קיימות הדבקות חוזרות. מומלץ לחטא את כלי המיטה ואת כלי הבית, לגזור לילדה ציפורניים וללמד אותה בשום אופן לא לאכול בלי לשטוף ידיים קודם לכן, כמו כן לנקות לה ציפורניים ולהסביר לה על העניין כדי שהיא תפנים לפחות באופן חלקי, כדי להימנע מהדבקות עתידיות. 2. גירוד יכול לנבוע מכל מיני סיבות, לא רק מתולעים. זו אמנם סיבה נפוצה אבל לא היחידה, לכן מומלץ לוודא עם הילדה שאכן מגרד לה שם ולקחת אותה שוב לרופא בעניין הזה. 3. צריך לקחת בחשבון שאולי לא מגרד לה והיא פשוט מאוננת. זה נורמלי לחלוטין בגילאים האלה. ילדים לא שמים את זה בהקשר מיני שעדין לא קיים כל-כך עבורם אלא רק בהקשר של "אני עושה מה שנעים לי". אין צורך להיבהל, זה לא משהו יוצא דופן או א-נורמלי אלא שלב נורמלי ותקין בהתפתחות של ילדים שמתועד כבר הרבה מאוד שנים בספרות הרפואית. מכיוון שילדים לא שמים את זה בהקשר מיני, הם לא מבינים שזה אמור להיות משהו פרטי, אז הם לא תמיד עושים את זה בפרטיות. חלק מההתפתחות שלהם זה כשההורה מסביר להם שזה משהו פרטי. חשוב לא לשים את הדגש על "לבד" אלא על "פרטי", כי אז כבר נכנסים לתחום של מיניות שלא בהכרח מתאים לילדים בני 5 והם עלולים לקבל רעיונות לא נכונים על מין ומיניות כשהם יתחילו לגלות גם את הפן הזה באנושיות שלהם.

בחדר שלה , במיטה שלה,

זה בסדר גמור בגיל הזה. זה נעים לה וזהו. (וזה אחרי שללתם בעיה רפואית של דלקת/פטריה משהו אחר).

למעלה